fbpx

Veckans bästa singlar: v. 11

Likt förskolebarn längtar till lördagar för att få proppa i sig lördagsgodis längtar vi efter helgerna för att få mängder med ny musik att avnjuta. Vi har samlat allt gott som kommit i musikväg från veckan som varit, och skrivit om några av låtarna nedan!

Hela spellistan hittar ni som vanligt här.


My Kind of Fire – Elias

Vissa ackordföljder fängslar en totalt och gör det helt omöjligt att inte lyssna vidare. Den jämrande gitarren på Elias senaste singel har exakt den effekten, och trots att man i 45 sekunder inte får höra annat än gitarren är spänningen olidlig inför vad som komma skall. Då bryter han tystnaden, och fram träder Elias makalösa stämma, med en klang fyllig nog att fylla vilket tomrum som helst – både själsligt och fysiskt.

Theo Hafström

Fuego (feat. GABIFUEGO) [Spotify Studio 100 Recording] – Musti, Jelassi

På nya Spotify Studio 100-samarbetet Fuego hittar vi några av Nordens mest intressanta namn – det svenska stjärnskottet Jelassi har teamat upp med norska rapartisten Musti och Boy Pablo-gitarristen GABIFUEGO. På ett mjukt reggaeton-beat flyter verser som är lika lekfulla som skarpa, och vaggar in lyssnaren i fusionen av nordisk rap och reggaeton.

Jelassis distinkta sätt att lägga verserna på skapar en, som alltid, karaktäristisk och karismatisk känsla, medan Musti perfekt kompletterar och förhöjer den tydliga, fokuserade produktionen. När GABIFUEGOs Bad Bunny-osande refräng kommer in skapas en snygg, drömmig kontrast till Jelassis och Mustis framträdande rapverser. Samtidigt växer produktionen, svävar ut över kanterna och binder ihop låten. Resultatet är milt men energiskt, atmosfäriskt men samtidigt fokuserat. Fuego är en perfekt mix av stilar och ett klockrent samarbete mellan några av dagens mest lovande artister.

Daria Spitza


Hela listan hittar ni här!

/

Veckans bästa singlar: v. 11