fbpx
Björn Holmgren (foto: Press), River (foto: Press), Zoe Lobos (foto: Klara Lindgren), Ludwig Kronstrand (foto: Instagram @ludwigkronstrand), CNIDARIEL (foto: Jack Almgren), Nadja Evelina (foto: Ebba G. Ågren)

Sommartempen del 3 – vad lyssnar artisterna på i sommar?

Nu kör vi igen! Julihettan är (nästan) på sin topp, och vad passar då inte bättre än att ta sommartempen på ytterligare några artister! Denna gång har vi bland annat frågat Ludwig Kronstrand från Hov1 vad han ska lyssna på i sommar, tagit reda på Zoe Lobos värsta sommarplåga och lärt oss om Björn Holmgrens bästa musikrelaterade sommarminne. Och vad tycker CNIDARIEL egentligen om Boten Anna?

Sommartempen del 3 kommer här!


Foto: Ebba G. Ågren

Nadja Evelina

Vad ska du lyssna på i sommar?
– Samma som alltid, det är det mest effektiva sättet att maximera sommarkänslan tycker jag. Orkar inte med ny musik på sommaren, det blir Ted Gärdestad, Krunis och Jonathan Johanssons Love & Devotion-skiva för hela slanten. Gör dock undantag för underbara I dina jeans av mina kompisar i Keps.

Vilket är ditt främsta musikrelaterade sommarminne?
– Rent historiskt har jag inte varit så kvalitetsinriktad vad det gäller musik på sommaren utan har mer sett det som ett verktyg för det större syftet, det vill säga att hångla. Men två gig som jag minns starkt rent musikaliskt är Bo Kaspers Orkester på Bråvalla 2013 och Tomas Andersson Wij i Örnsköldsvik 2019. Hånglade tyvärr inte med någon av dessa.

Vilken är din värsta och bästa sommarplåga?
– Det är väl hela grejen med sommarplågor, att man bara får ha dem en kort och underbar stund innan man går vidare till att få panik när man hör dem. Lyssnade på SURRET häromveckan och de nämnde Jason Mraz, vilket fick mig att vilja kräkas eftersom det fick mig att tänka på mina pinsamma tonår. Men Här kommer alla känslorna (på en och samma gång) har väl nåt, nu när jag ändå hunnit komma igång ordentligt på mitt favoritspår medelålders män.

Vilken tror du kommer bli din sommarbanger 2022?
Hot Daang med Laser & Bas i år igen, om jag känner mig själv rätt.

Vilken musikupplevelse ser du mest fram emot i sommar?
– Uppskattar de återvunna möjligheterna till en slirig konsertsommar så mycket, men är mitt i processen med att skriva klart min nästa skiva, så jag kommer mest sitta i studion och dissekera demos. Men det ser jag fram emot jättemycket.

Foto: Press

Ludwig från Hov1

Vad ska du lyssna på i sommar?
– Musik jag kan älska till.

Vilket är ditt främsta musikrelaterade sommarminne?
– Jag satt och spelade på John Lennons gamla gitarr i ett hus på Amalfikusten.

Vilken tror du kommer bli din sommarbanger 2022?
BebeyKeeya Keys.

Vilken musikupplevelse ser du mest fram emot i sommar?
Ulf Lundell i Tomelilla.


Foto: Press

RIVER

Vad ska du lyssna på i sommar?
– Jobbar just nu med ett album som jag ska göra klart till hösten, så jag kommer främst lyssna på det jag skapar om jag inte letar efter oldschool indiesoul och countrymusik som jag kan använda som samplingar.

Vilket är ditt främsta musikrelaterade sommarminne?
– Sommaren jag var gatumusikant i Mexiko och la grunden för det som skulle bli RIVER.

Vilken är din värsta och bästa sommarplåga? 
– Den bästa: The Ketchup Song (Aserejé)Las Ketchup. Den värsta: Lush LifeZara Larsson.

Vilken tror du kommer bli din mest spelade låt i sommar?
D.M.B med A$AP ROCKY.


Foto: Klara Lindgren

Zoe Lobos

Vad ska du lyssna på i sommar?
– Är i ett ”strölyssnar”-mode så har typ ingen koll på vad jag egentligen lyssnar på. Kör oftast radiomode på Tidal för att hitta nya tunes att vibea med.

Vilken är din värsta och bästa sommarplåga?
– Vet inte värsta, men den bästa är absolut Alors on danse med Stromae.

Vilken tror du kommer bli din mest spelade låt i sommar?
– Har lyssnat sönder på Me Porto Bonito med Bad Bunny så den lär väl sitta kvar ett tag.


Foto: Press

Björn Holmgren

Vad ska du lyssna på i sommar?
– Jag kommer lyssna mycket på svensk pop i sommar. Även en hel del av min egna, osläppta musik haha! Jag har en del schyssta dängor på gång.

Vilket är ditt främsta musikrelaterade sommarminne?
– Det måste nog vara när jag hörde Håkan Hellström för första gången. Jag satt med familjen i bilen på semestern och min syster spelade ett blandband som hade med låten Klubbland. Jag kommer ihåg att jag blev helt galen i låten och tvingade alla att lyssna på den om och om igen hela sommaren.

Vilken är din värsta och bästa sommarplåga?
– Min bästa sommarplåga måste vara Syrener med Olivia Lobato, otroliga sommarkänslor. Det blir sträcklyssning på den i sommar! Min värsta sommarplåga är Dragostea din tei med O-Zone. Det var ett par somrar då man inte kunde få ”Maya hee maya haa” ur hjärnan. Saknar inte, haha.


Foto: Jack Almgren

CNIDARIEL

Vad lyssnar du på i sommar?
– Jag har haft en och samma spellista på repeat exakt hela juni och juli, och då menar jag verkligen repeat. Den är lite spretig, men har passat väldigt bra att cykla runt till och att åka nattåg till. Höjdpunkter från den är Land of Anaka med Geoffrey Oryema, Waterfall med Yung Lean och Thendral Vandhu med K. J. Yesudas och S. Janaki, bara för att nämna några.

Vilket är ditt främsta musikrelaterade sommarminne?
– När Tami T spelade på Balsta Musikslott i Eskilstuna på Etown Queer Fest i juli 2018. Busterscenen som för mig förknippats med en ogenomtränglig snubbighet under mina ungdomsår, blev en oas för queers. Det var fantastiskt. Jag och min bästis hade övat in dansen till Princess-videon.

Vilken är den värsta och bästa sommarplågan?
– Den bästa är helt klart Boten Anna med Basshunter. Och när man tröttnar på den går man vidare till Now You’re Gone. Ärligt talat så brukar jag tycka om sommarplågelåtar… Jag tycker att konceptet är gulligt. Jag minns Despacito-sommaren som trevlig.

Vilken musikupplevelse ser du mest fram emot i sommar?
– Jag ser väldigt mycket fram emot Etown Queer Fest i Eskilstuna 22-24 juli i år igen, och så att dansa till industrial techno och gömma mig från solen och hettan bland rök och mörker!

/

Sommartempen del 3 – vad lyssnar artisterna på i sommar?