fbpx
Foto: Press

PREMIÄR:
Miljoner Tusen feat. Familjen – Pojkarna

Elektropop-duon Miljoner Tusen har skapat magi i studion tillsammans med artisten och producenten Familjen. På Pojkarna sveper drömska toner över en medryckande, rytmisk produktion och kombineras med en ursnygg, atmosfärisk video. Givetvis tycker vi på KULT att ni ska få ta del av dessa förtrollande toner så snart det bara går! Vi bjuder därför idag på en liten smyglyssning av Pojkarna, och på en förhandsvisning av den medföljande videon.


Pojkarna handlar om manlighet, om normer och dess begränsningar. ”Frossa i manliga gossar /Åh söta krakar /Grabbarna, klä er i siden /Handen på midjan / Pojkarna, blommor är motstånd / Kjolar och fotboll” sjunger Miljoner Tusen. Så här säger de själva om låten:

”Pojkarna gör upp med en bild av manlighet som vi har vuxit upp med och som vi alltid varit trötta på. Ingen av oss har nånsin känt igen oss i bilden av vad som är typiskt manligt, och när folk sagt att något varit typiskt kvinnligt så har vi ofta känt oss exkluderade från något vi velat vara en del av.

Vi ville göra en låt som uppmanar pojkarna att ta del av den där andra världen. Som en hälsning till oss själva när vi var små, och ett litet anthem till våra egna barn. Vi hade förmodligen blivit intressantare och bättre människor om vi varit lite mer som i texten när vi växte upp.”


Lyssna och titta nedan!

PREMIÄR: Miljoner Tusen feat. Familjen – Pojkarna

Mejla skribenten!