Foto: Thea Torbjörner

PREMIÄR:
Lo – Håll om mig

Imorgon släpper det Stockholm-/Uppsalabaserade bandet Lo sin tredje singel Håll om mig – en sommarosande indiebanger som fullständigt sprängs av längtan. Suktande, vackra textrader flyger över lätta, energiska gitarrer som inkapslar bandets medryckande charm. Låt dig ryckas med du också och smyglyssna på Håll om mig redan nu!

Lo består av Andreas Langesten, Joakim Almén, Jonas Malm, Alexander Jakobsson och Patrik Eklund. Självklart har vi passat på att ställa några frågor till bandet i samband med låtsläppet!


Hur bildades Lo?
Andreas (sångare och gitarrist): Den långa storyn? Okej: Jag och Alex (gitarrist) lärde känna varandra när vi jobbade på samma ICA för två år sen. 2019 började vi spela ihop på riktigt och Alex övertalade sin gamla barndoms- och bandkompis Jocke (bas), som då kände att han gett upp musiken efter att hans gamla band VinterRevir lades ner, att hoppa på det dittills odefinierade bandprojektet. Jag och Patrik (trummor) hade träffats i Berlin 2018 och då under promillestinna former snackat löst om att spela ihop. Men det var inte förrän under hösten 2019 som det hände på riktigt. Inför vår debutspelning på T8ng i Stockholm i slutet av 2019 behövde vi någon som hoppade in på gitarr och synth. Jonas som jag lärde känna via gemensamma vänner hoppade in en månad innan giget och repade med oss. Efteråt när vi satt och drack öl ställde jag frågan: ”Jaha, hur blir det nu då? Är du med?”. Svaret blev ja, och här är vi – tre singlar senare.

Hur kom Håll om mig till? 
Andreas: Jag hade en kort, ganska spretig demo av ”Håll om mig” som jag skrev under våren 2018. Jag minns att Alex och jag spelade den ett par gånger i vår replokal innan Lo existerade, för att kort därefter falla bort i glömska. Ett halvår senare efter jag kommit hem från en resa till Berlin, i slutet av en ganska tumult sommar, lyssnade jag på demon igen. Dagen efter skrev jag om låten till hur den låter idag. Det var en fin sensommarkväll och det känns som att den känslan jag hade då kom att omfamna hela låten.

Håll om mig är ju en väldigt somrig låt – vilka är era sommarfavoriter i musikväg? 
Joakim: Eftersom jag (Joakim) är över 30 år – och därmed tillräckligt gammal för att ha en riktig relation till fenomenet sommarplåga blir svaret därefter: Jumpers cover på Jakob Hellmans ”Hon har ett sätt”. Vann P3:s lastgamla program Sommartoppen 1997, något som jag uppenbarligen har en stark känslomässig anknytning till eftersom jag minns att jag firade triumfen för ”min låt” med Barbequechips från OLW. Kanonlåt. Kanonband.
Andreas: Eftersom jag då är lite yngre, och tydligen inte är lika kvalificerad som Jocke när det kommer till sommarplågor får jag väl ta något annat: Talking Heads – ”This Must Be the Place”. Superlåt. Funkar på balkongen, vid badet eller i duschen.


Lyssna på Håll om mig nedan!

PREMIÄR: Lo – Håll om mig

Mejla skribenten!