fbpx
Bild: Press

Premiär: Flyktväg – Blod

Göteborgsbandet Blod släppte 2018 den härligt ösiga EP:n Oket, och är snart tillbaka med det nya albumet Sjukvård och Byggnader. Som förespråkare för ”rörig, men samtidigt något sofistikerad indie” ger de nu en försmak på albumet med den nya singeln Flyktväg.

KULT står för premiären av den nya, suggestiva singeln och vi har även passat på att ställa några frågor till bandet!


Berätta lite om Blod!
– Vi är fyra göteborgare som jobbar med sjukvård och med byggnader. Vi har spelat ihop i lite olika sammanhang sen 00-talet och som band sedan 2015. När vi gör musik blir det typ som en blandning av My Bloody Valentine och Toto med texter på svenska. 

Varifrån kom inspirationen till Flyktväg?
Flyktväg är resultatet av maniska nätter där reddit blandades med Red Bull och stort intag av räkor. Låten handlar om teknologi som bedräglig flyktväg. Att förlora sig i internet och dess beskaffenhet. Vår gitarrist Erik kom med utkast till text och musik, och vi spelade in en version på volley innan låten hittat hem riktigt. Med inspelningen som råmaterial experimenterade vi fritt tills den hittade sin slutgiltiga form.

Vad kan vi förvänta oss av ert nya album Sjukvård och Byggnader?
– Skivan släpps den 7:e januari, och vi tror att det kommer kännas som ett helgjutet smörgåsbord av intryck. Den innehåller en blandning av allt det goda från musikens värld: tempon, låtstrukturer, texter, ackord och instrument. Både distade ljudväggar och körarrangemang. Det blir å ena sidan poppigare, men å andra sidan mer experimentellt än våra tidigare grejer.

Vad ser ni mest fram emot 2022?
– Vi ser fram emot att skriva nya låtar och kanske börja spela in ett nytt album. En av våra gitarrister bor i Berlin, och vi andra i Göteborg, så vi brukar skicka låtskisser lite fram och tillbaka. Vi ser också fram emot att börja året med en releasekonsert i Göteborg i början av januari. Håll utkik efter tid och plats på sociala medier!

Premiär: Flyktväg – Blod