Pressbild

PREMIÄR:
Cat Princess – These Boots Are Made For Walkin’

Kvintetten Cat Princess från Uppsala är tillbaka med en ny singel: en cover på Nancy Sinatras megaklassiker These Boots Are Made For Walkin’. En härligt stökig, surfrocksosande och dansant liten pärla, som trots att den är en cover känns given i gruppens repertoar. Redan nu kan du smyglyssna på låten här på KULT!

I samband med premiären passade vi på att snacka lite med gitarristen Robin Åberg

Vilka är Cat Princess?
– Vi är ett gäng från Uppsala, från början. Nu är vi ganska utspridda. Vi hittade väl kanske inte varandra inom musiken från början, men vi delade samma energi. Jag har exempelvis bara lyssnat på country det senaste halvåret. Robert spelar mycket punk och drone. Talking Heads och David Bowie har vi alla gemensamt, och vi brukar säga att vi är inspirerade av art rock från 70- och 80-talet. Det började där, i alla fall. 

Varifrån kommer bandnamnet Cat Princess?
– När vi grundade bandet höll vi på mycket med Tumblr-quiz och Buzzfeed-quiz. Vi gjorde nåt quiz med djurtema, och då blev jag en cat princess. Det var så många indieband med nonsensnamn på den tiden, det är det väl fortfarande. Men det var stort då, och vi ville väl driva lite med det. Dessutom styr katter internet. 

Nu ger ni ut en cover på These Boots Are Made For Walkin’. Varför ville ni göra en cover av just den låten?
– Vi brukar alltid spela en cover på [skivbolaget] Rama Llamas födelsedagsfest. Året innan gjorde vi en på Ghostbusters, men den blev inte lika bra. Nu gjorde vi den här, och blev så jävla nöjda, så vi spelade in den. Det är ju en gammal låt, men den känns väldigt modern, väldigt rakryggad. Det är det vi gillar, den attityden som finns i låten. Och man kan känna igen sig i lite den. Ta ingen skit, som Grynet skulle säga. 

Tänkte ni på något särskilt när ni gjorde er cover, eller växte resultatet fram organiskt?
Den blev lite surfrockig, men det var inte direkt med flit. Om man bara speedar upp originalet hamnar man nästan där, så det blev så naturligt. Men sen ville vi förstärka just den här attityden som finns i låten, göra den ännu mer kaxig.  

Lyssna på These Boots Are Made For Walkin’ här:

/

PREMIÄR: Cat Princess – These Boots Are Made For Walkin’

Mejla skribenten!