fbpx
Foto: Stina Norberg

PREMIÄR: Annika – JERKA

Jesper Pettersson, frontmannen i livebandet Gula Blend, släpper i mars sitt första soloalbum under monikern JERKA. Som JERKA testar Petterson ny mark och skapar ett ljudlandskap som är ännu mer naket och rått än förr – något som den nya singeln Annika, som handlar om att mista en nära person, är ett kraftfullt exempel på.

Idag har vi på KULT äran att stå för premiären av singeln som släpps imorgon. Vi har också passat på att ställa några frågor till den stundande solodebutanten!


Berätta lite om JERKA! Det är ett ganska nytt projekt?
– JERKA är ogenomtänkt och impulsivt vilket stämmer bra in på mig, så därför borde det passa perfekt som ett soloprojekt vid sidan av Gula Blend. Jag hoppas på det iallafall! 

Hur kom låten Annika till?
– Jag vet inte hur den kom till, jag är otålig när jag skriver låtar så om det ska bli något får det gå snabbt och då faller det sig oftast naturligt vad låten börjar handla om. 

På vilket sätt kunde skapandet av låten hjälpa dig i sorgeprocessen?
– Den hjälpte mig ingenting i sorgeprocessen utan är snarare en produkt av den, vilket jag är kluven till då det känns lite orent att sjunga om. Men jag hoppas att ingen tar illa upp utan att den kan kännas som ett fint minne av en person som betytt mycket för väldigt många. 

I mars släpper du ditt debutalbum – hur känns det att släppa en platta solo för första gången? Vad kan vi vänta oss? 
– Det känns bra! Men det sköna med ett soloprojekt är precis det som är det svåra, att ta egna beslut och försöka lita på dem. Nu försöker jag lita på att den här plattan blev så bra den kunde bli och tar med mig vad som kan bli bättre till nästa. Ni kan förvänta er en stökig skara lo-fi luktande poplåtar i varierande tempo i tonarterna B, E, Em, A, C och C#.

PREMIÄR: Annika – JERKA