fbpx
Bild: Tobias Sundin

Nu snackar vi fucking paradise!

Äntligen är det tillbaka! Det som vi alla väntat på! Höstmörkrets finaste underhållning. Platsen för Wolfpacks och sponsrade samarbeten. De taskiga realityshowernas urmoder. Självklart, allas vår egna: Paradise Hotel!

Känner du också att Studio Paradise har tappat stinget sen Salvatore ”Salvan” Scappini gick av och programledarpartnern Rebecca Stella Simonsson förflyttade sig från eftersnacket till paradiset? Häng med på KULTs kolossalt kompletta utvärdering av varje vecka! Jag säger som Samir Badran under legendariska säsong 3: Nu snackar vi fucking paradise!


Vecka 5

Avsnitt 13

Ny vecka, nya möjligheter! Ny deltagare, nya Niclas-moments!

Veckan inleds oerhört enerverande, med lite för mycket orakel-Niclas och lite för lite oanständig PH-humor. Niclas må vara harmlös och beskedlig på sina sätt, men mycket missriktad hybrisfylld tv-tid blir aningen mastigt. Konflikter löses och en ny tjej ska checka in. Inte urkul. 

Bild: Viaplay

Att det blir just Emma Hellström som checkar in känns däremot på tiden! Lite ”fräscht” sådär med en allstar-tjej som inte naturligt sammansmälter med den ursprungliga allstar-högen!

Emma langar också veckans Spaning! Hon tror sig känna igen Sebastian, men inser när han berättar att han kommer ifrån Helsingborg att hon inte alls känner honom utan han ser bara ut som alla andra killar från Helsingborg. På bilden ser vi Sebastian ackompanjerad av de tidigare deltagarna Johan Kervall och Adam Linard som minst sagt bekräftar hennes spaning. Kort fråga: vem var det som nominerade Sebastian till säsongens Adam Linard? Vem? Någon? Äsch, vi går vidare!

Bild: Viaplay

Emma ska välja en partner och tar det neutralaste beslutet en kan göra och väljer den som kommit in sist. Den som inte har stått med en partner en längre tid och som kan tänka sig bli vald. Den som en kan välja utan att trampa någon på tårna. Niclas har dock andra tankar om hennes val:

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Taktik och strategi verkar inte vara ett alternativ i alla fall. 

Niclas verkar till en början chockerad över beslutet, åtminstone är det vad han säger till Patrik när han frågar vad han tänker om valet. Patrik svarar ungefär att ”såklart hon väljer dig, du är snygg och trevlig” varpå Niclas, glad i hågen, efter komplimangerna tar tillbaka sin påstådda chock och istället menar att orakel-Niclas inte alls är chockad utan känt det på sig hela tiden. Fiskande efter komplimanger? Kanske. Niclas = Orakel? Mje. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • Blommor och bin-vecka!
 • Emma checkar in som ägg och ska välja en av spermie-killarna att befrukta henne.
 • Tjejerna får gemensamt bestämma en kille som ska få en kondom över sig och således inte kunna bli vald av den nya tjejen. Josie, Cornelia och Hanna röstar på Malte, vilket blir valet på grund av majoritetsbeslutet. 
 • Efter dejter med alla killar väljer Emma Niclas till partner.

Avsnitt 14

Arvid Stenbäck checkar in! Tjolahopp! Äntligen en allstar-kille som kan få den manliga startfemman svettas lite! 

Vad tycker vi om Arvid då? Jag själv har ABSOLUT INGEN ANING! Å ena sidan kan han vara varm och go´ men å andra sidan är han ju ett litet monster. Å ena sidan känns han rätt klipsk, å andra sidan _inte_alls_. Å ena sidan beskriver han sig själv som ”en hemsk människa på insidan”, å andra sidan är jag tillfälligt sinnesförvirrad pga _han_är_typ_söt. 

Bild: Viaplay

Arvids incheckning blir emellertid droppen som får bägaren att rinna över för Diana. En kan väl säga att hon ”tappar det”? Vilket är fullt förståeligt för OJ vad det är hopplöst och OJ vad den kvinnliga startfemman bara får se motgång på motgång. 

Om konceptet fortsättningsvis är att tidigare deltagare som håller varandra om ryggen ska skickas in på rad så har de ju faktiskt ingen chans. Little did they know att Arvid och Emma kan innebära någonting nytt för dem, men mer om det senare!

Att Diana dessutom känner sig utstött och illa omtyckt av den sidan som ständigt har övertaget blir självklart väldigt påfrestande. Det är antagligen få PH-fanatiker som missat konflikterna deltagarna emellan på sociala medier, där Diana menar att Josie mobbat henne i huset. Det råder delade meningar om detta, men i det fjortonde avsnittet är det i alla fall tydligt att Diana och Josie inte tycker om varandra och att detta i kombination med Dianas generella position i gruppen och spelet blir för mycket för henne.

Bild: Viaplay

Niclas går med Patrik för att trösta Diana. En kan inte annat än att dra på smilbanden till hans taktik:

Bild: Viaplay

Att räkna sina magrutor kan ju tänkas vara effektivt för att få en nedstämd människa att må bättre, men att ljuga om var en står spelmässigt kanske är en ännu bättre taktik? Inte vet jag, men det är i alla fall vad Niclas gör när han säger att han ska byta sida, men inte har för avsikt att göra det egentligen. 

Det är ytterst roande hur Niclas inte tänker något steg i förväg alls och inte ser vad som kommer hända när en kille på deras sida hänger löst. Självfallet kommer alla tjejer i pakten välja Malte och Sebastian före Niclas, inte minst Niclas tidigare partner Hanna som tydligt och uttalat främst spelar med Sebastian. Kan det vara så att orakel-Niclas har så pass gott självförtroende att magkänslan säger att han är så pass mysig att tjejerna hade offrat sina killar för honom?

Den andra sidan hade ju självklart inte primärt försökt få ut Niclas, men utfallet hade åtminstone blivit detsamma utan immuniteter eller twister.  

Och på tal om att primärt försöka få ut någon från allstar-sidan! Hanna diskuterar sin plats i gruppen med Sebastian, och menar att hon är den av tjejerna som riskerar att behöva checka ut först. 

Bild: Viaplay

Men varför ligger egentligen Hanna i riskzonen? Hennes känslostyrda sätt och vilja att hålla sig på god fot med alla känns inte som att det resulterar i en stark och hotfull position i gruppen. Varför vill den andra sidan ta ut Hanna och inte exempelvis Josie som verkar dra i trådarna mycket mer? Kan det vara så att Hanna fortfarande hänger löst efter att hon försökte köra ut Tanja, eller försöker hon bara lugna Sebastian gällande hur hon agerar gentemot Arvid?

Och Arvid då! Han ”rör om i grytan” i sann Paradise-anda  och smälter inte in utan claimar sin egen plats. Han blir den till synes första som, åtminstone till hans ansikte, reagerar på Niclas ogenomtänkta uttalanden:

Bild: Viaplay

Och så en liten härskarteknik på det:

Bild: Viaplay

Och en liten kommentar till Niclas Niclas-tatuering:

Bild: Viaplay

Arvid må säga det vi alla tänker, men bemötandet får mig att vilja ta Niclas under mina vingar och beskydda honom från all hånfullhet. Han är oskyldig och oskuldsfull och LÅT HONOM VARA!!!

Bild: Viaplay

Härskartekniken ”jag vet inte ditt namn” återkommer senare under kvällen, så den verkar vara en riktig favorit. Senare mot kvällen hettar det nämligen till.

Det hela verkar inledas av att Diana ankommer till festen efter att Arvid har övertygat henne. Josie verkar bli provocerad av hennes närvaro (och bortavaro? är det ett ord?) och sätter igång.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Senare lägger hon en kommentar om Arvids ex, som kan verka väldigt harmlös, men som i det bortklippta extramaterialet uppvisat i Studio Paradise (blä, inte kollar ni på det va?) skvallrar om en möjligt triggande intention. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Trots att det är Arvid och Josie som ryker ihop verkar Josies aggression vara riktad åt annat håll; Dianas. 

Efter en blick på Diana som skulle få Regina George i Mean Girls att darra lämnar hon festen. Vad har Diana gjort förutom att typ… vara där? Mobbning eller inte, schysst är det definitivt inte. Det hela får mig att sakna Adrian Montin-säsongen, där alla ville köra ut honom och spelade hårt, men runt om spelet ändå var vänskapliga. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Onekligen påverkad av gårdagens drama, fortsätter Arvid spela som ett wildcard, och väldigt snyggt om jag får säga det själv! En makt ska delas ut till en av tjejerna och Arvid väljer Diana till allas förvåning, eftersom Hanna verkade vara det självklara valet. Arvid får alltså,  via valet, en vän i Diana och en fot in på den sidan med, samt en möjlighet att ta ett beslut för att köra ut den starkaste spelaren Josie. Den starkaste spelaren är alltid bra att få bort, oavsett tjej eller kille, eftersom chansen att påverka beslut ökar drastiskt utan ett sådant inflytande inne på hotellet. Att en stark spelare inte är speciellt positivt inställd till en är ytterligare ett minus, vilket gör denne till ett hot. Snyggt!

Det blir dock mindre snyggt när de ska diskutera sitt val. Diana vill tänka några steg framåt för att verkligen uppnå målet att få ut Josie, medan Arvid menar att de inte kan påverka det. Men… Det kan de väl visst? De väljer vilka som sitter och vilka som går, med vetskapen om att Emma och Niclas är immuna och i högsta grad samarbetsvilliga. 

Arvids hemliga plan är att Dianas partner Patrik ska tvingas checka ut, men tänker återigen aningen ?fel?, för varför skulle Patrik behöva checka ut när Emma och Niclas inte har någon anledning att ställa sig och blockera Diana? Snyggt och osnyggt Arvid! 

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Arvid Stenbäck checkar in som gynekolog.
 • Diana är ledsen och väljer att gå och lägga sig istället för att vara med på festen. När Arvid övertalat henne till att delta får hon kommentarer från Josie över hennes ”sovande”.
 • Arvid och Josie ryker ihop över Josies kommentar om Arvids ex.
 • Arvid får välja ut en tjej som ska bli barnmorska och således bestämma vilka som ska gå och vilka som ska sitta av tjejerna och killarna. Det befruktade ägget Emma och Niclas ska gå som en person, och de ska därför välja könet på barnet. Barnet kommer gå immunt. 
 • Arvid väljer Diana och de bestämmer att barnet ska vara av manligt kön.

Avsnitt 15

Hannas beslut om att inte ta ett beslut ledde som bekant till Maltes utcheckning. 

Alltså, att Malte lämnar Är sorgligt, men wow vad allstar-sidan inte kan hantera en motgång?

Klart en saknar Malte, han är söt som en sockertopp, men HÖRNI! Gaska upp er! Den andra sidan har sett motgång varenda gång! Det känns som att en stor del av deras sorg gäller den krossade illusionen av oövervinnerlighet, och insikten om att de också kan åka ut och inte bara är på en semester där en kan köra över människor hit och dit i och med deras hittills okända status. 

Men, att förlora en vän är alltid tråkigt… Även om en inte behöver agera som att någon dött… 

Åtminstone borde motståndarsidan fortfarande få festa?????? Vad har inte allstar-sidan gjort varje gång någon därifrån behöva checka ut?

Hänt:

 • Hanna vill inte behöva välja mellan Sebastian och Arvid och vägrar behöva ta ett beslut.
 • Cornelia blir blockerad av barnet Emma och Niclas.
 • Malte ställer sig bakom Diana och skickar således ut sig själv.

Veckosummering

På grund av önskemål från icke-tittare på detta mästerverk till tv kommer veckosummeringen bestå av kommentarer att lägga i den oundvikliga konversationen om den gångna paradis-veckan. Så, har du frivilligt eller ofrivilligt missat att hänga med i svängarna, men vill verka som att du har koll? Feel free att skamlöst bruka kommentarerna nedan. 

”Gud vad Niclas har hybris. Men det är nästan lite synd om honom ändå.”

”Vad synd att en fick se så lite av Tanja i veckan.”

”Jag förstår varför Arvid blev så arg på Josie.”/”Jag förstår inte varför Arvid blev så arg på Josie.”

”Det verkar ändå som att Josie har mobbat Diana i huset.”/”Det verkar ändå som att Josie inte har mobbat Diana i huset.”

”Jag gissar på Patrik som vinnare! Han är ju så lugn och snäll och tänker på spelet hela tiden.”

”Hmm… Saknade jag att se Miki i veckan?” ”Ja.”/”Nej.”

”Bebisdräkten var ändå sjukt obehaglig!”

Veckans feeling: :/


Vecka 4

Avsnitt 10

OJ VILKEN VECKOSTART! Redan i första avsnittet levereras underhållning i toppklass när gästerna omvandlas till grottmänniskor och transporteras bak i tiden till stenåldern. De fluffiga bajsbruna kläderna bidrar absolut till känslan! Hur är the mind? Jo, det är blown!

Jag skulle vilja måla upp avsnittets upplevelse med en rangordning av veckans citat!

På första plats har vi…:O…Sebbes tankar om stenåldern! Det säger sig självt, no comments needed

Bild: Viaplay

På andra plats kommer ett citat i form av ett alldeles underbart oklart svar: Dianas tankar om taktik. Tanja och Diana pratar om osäkerheter och eventuella utlopp, varpå Tanja menar att Diana inte bör oroa sig så mycket eftersom pakten är fungerande. Och Dianas svar på det? Se och hör!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Stort frågetecken! 

På tredje plats har vi den nya gästen Niclas, som verkar vara en härlig citatmaskin att döma av sin introduktionsvideo. Inte undra på att han kommer in under stenåldersveckan eftersom människan verkar ha bott under en sten de senaste åren. Storkuksalfahannar känns väl lite passé även i PH-världen?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Grottmänniskan känns nästan som en parodi på sig själv, för även om det krävs en viss typ av persona för att beskriva sig själv med egenskapen stor snopp och tatuera in sitt namn rakt över bröstet likt en namnlapp på en femårings fleecetröja, är nästa segment så oerhört omodernt! Niclas beskriver sin drömtjej:

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Inte bara är det ett oerhört konstigt drag att söka sig till, utan det är även något väldigt märkligt att fråga om det första en gör. Det indikerar också, inte speciellt diskret, att han tycker om att göra tjejer svartsjuka och att det, för honom, underhållande dramat går före lojaliteten.

Veckans fjärde bästa citat kommer från Hanna som säger det vi alla tänker. Nej, en är inte svartsjuk om det inte är så att en har att göra med en psykopat som vill göra en svartsjuk. Röd flagga! Röd flagga! Röd flagga!

Bild: Viaplay

Någon som däremot viftar grön flagga är Josie! De tidigare pirriga uttalandena om och till brandmanshunken Patrik växlar om, och Josies kärlek hamnar istället hos storkuksalfahanen och genererar veckans femte bästa citat!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Under tiden som tjejerna är på gruppdejt med Niclas bland hans stenar inleds Paradise Hotels tröttaste koncept; dagsfest för killarna. Den traditionsenliga klyschan som går ut på att ”boysen” ska dricka öl, lyssna på hårdrock, träna, visa rumpan och njuta av tjejernas frånvaro. För de kan ju inte göra de sakerna med tjejerna i huset, eller hur? Det roliga i den här säsongen är också hur killgänget utgörs av ett gäng udda killar, som aldrig hade hängt egentligen i verkligheten.

Veckans sjätte citat kommer således från Miki som bidrar med stereotypernas stereotyp. Tjoho! 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Mångt och mycket sägs i avsnittet. Från underbart till kul, och från kul till varningsflagga. Men låt oss avrunda avsnittet med veckans åttonde citat, som ärligt talat bara är fett irriterande. Mikis snubbiga samtalsteknik och retorik som går ut på att han har rätt och den som inte förstår det är bara jobbig och bråkig har vi sett exempel på förr, men här börjar jag personligen få nog lite och håller helt med allstar-sidan; Miki måste ut. 

Det kan ju inte vara så att Tanja bara inte tycker och tänker som Miki vill att hon ska tycka och tänka. Nej, hon förstår bara inte.

Bild: Viaplay

Tanja går dock från klarhet till klarhet och spelar öppet och ärligt.

Bild: Viaplay

Miki menar dock att även om han spelar osmart, vilket går ut över henne, så ska hon alltid välja honom eftersom han valt henne en gång framför en tjej som lurat honom.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • Niclas checkar in som grottmänniska.
 • På gruppdejten med tjejerna väljer han Hanna till partner, så att Miki hamnar på Solo.
 • Hanna och Sebbe bråkar när han blir osäker över att hon umgås med Simon.

Avsnitt 11

I veckans andra avsnitt bjuds det på säsongens, enligt mig, bästa spel hittills!

När det ska delas ut eldsymboler tänker Sebbe ut egentligen alla möjliga utgångslägen, och tar en risk värd att ta. Gillar´t! Tänk vilken fin värld vi hade levt i med ett mer taktiskt spelfokuserat Paradise Hotel!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Taktik och spel verkar inte finnas i Mikis tankar, varken när han pekar ut vilka han tror har eldsymbolerna, eller när han får veta vilka det var som hade dem.

Att lita på Niclas för att han verkar vara en ”fin person” är inte bara dumt för att han uppenbarligen sympatiserar med motståndarsidan, utan även för att han ju självklart inte vill offra sin egen plats på hotellet för Miki som han just träffat. Att ”ljuga” i den här situationen kan väl knappast räknas som det, när det rör ett uppdrag som ju bör vara upp till personen i fråga att lösa, snarare än att alla andra ska behöva uppge sanningen för att inte vara ”lögnare”. Då finns det ju inget uppdrag till att börja med?

Det var Mikis partner som blev tagen av Niclas, och även om Miki inte skulle ta tillbaka Hanna utan ställa sig hos Maltes eller Sebbes partners med en immunitet hade alla tjejerna på motståndarsidan fortfarande valt någon av dem framför Niclas. Han är alltså i desperat behov av att inte konkurrera med killarna på sin egen sida.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Visserligen verkar Niclas onekligen utge sig för att vara en annan person än vad han faktiskt är och har i åtanke att göra inne på hotellet, men att han gör vad som är absolut nödvändigt för att hålla sig kvar i SPELET Paradise Hotel borde inte vara några konstigheter för någon. Att det är ”falskt” eller indikerar ett fult spel håller jag inte med om, men gissar att det kan komma mer längre fram om han lyckas hålla sig kvar… Vilket jag typ inte tror att han kommer göra särskilt länge? Den som lever får se.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någon som livade upp Pandoras ask något var Malte som brusade upp över, ja, ingenting. Han har det uppenbarligen litelite för bra.

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Miki har möjlighet att bli immun om han lyckas gissa vilka som har eldsymboler. De som har är Sebbe, Malte och Niclas. Miki gissar fel och blir inte immun.
 • Säsongens andra Pandoras ask.

Avsnitt 12

Hörninini! Diana! Hur. Kul. Är. Inte. Hon.

Vilken toppentjej! Nästan lite underskattad hittills, för hennes strategiska pepp av Niclas får en nästan att trilla av stolen för det är så fantastiskt. Hon verkar verkligen ha satt huvudet på spiken gällande vilken typ av person han är och vad som kommer gå hem hos honom; en massa ändlöst snack om hur bra och snygg han är. Övriga hade kanske anat oråd, ifrågasatt eller åtminstone känt sig lite obekväma av ständiga komplimanger, men Niclas svar på allt smicker är priceless. ”Mm mm” och ett instämmande leende. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det är ju rätt kul, men även litelite sorgligt hur manipulerad Niclas blir. Men denna storkukshane kanske dock behöver lära sig ett och annat.

Någonting annat som var halvkul och halvsorgligt var missförståndet mellan Josie och Hanna. Hanna berättar vidare om vad Patrik har sagt om Josie. Han har ju inte sagt snälla saker, men supergrovt var det inte. När detta uppdagas tolkar Josie det som att Hanna bara försöker skapa drama och göra spelet osäkert för Josie och fördömer bland annat hennes senare tårar som fejkade. Hanna börjar packa sin väska och skriker i den avslutande cliffhangern att hon vill åka hem. Och allt detta för att hon ville vara en schysst kompis, men var för full för att förstå hur samtalet ändrades och skrattade och åt sin macka i fel tidpunkt. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • I parceremonin får Tanja Miki och Simon bakom sig. Hon väljer Miki, men verkar emellertid ändra sitt val på en gång. Simon får lämna hotellet.
 • Josie skäller ut Patrik men blir senare arg på Hanna som hon tror har konspirerat mot henne. Hanna blir upprörd och verkar vilja checka ut.

Veckosummering

I slutet på veckan längtar jag bara tillbaka till början. Varför behövde någonting som började så fint sluta så fult?

🙁

Oavsett har vi nu fått lite intressanta konstellationer och dynamiken verkar onekligen vara dynamisk. Några intressanta frågor kvarstår: Kommer Hanna lämna hotellet? Kommer jag-har-bott-under-en-sten-Niclas välkomnas in i gruppen? Kommer Patrik kanske våga ta lite mer plats i gruppen och spelet? Vad händer med pakterna om konflikten mellan Hanna och Josie kvarstår? Och när kommer vi få se en tillbakaskickad deltagare nästa gång? Blomman, Paow och Simon lämnade alla så beskedligt att de kanske inte känns tillräckligt dramatiskt för att ta in igen. Kan PH-gudarna kanske slänga in Alexandra för att backa upp Hanna i striden mot Josie? Och vilka skulle isåfall ta vems parti?

Trots en lite oklar avslutning kan denna vecka vara min favorit hittills! Vad tycker ni?

Veckans feeling: <3


Vecka 3

Avsnitt 7

I veckans första avsnitt kommer det in en till tjej, chocker! Att det är just Cornelia Gyllborg är kanske något mer spännande än det faktumet i alla fall. Snygg som tusan och, som vi kan komma ihåg från hennes tidigare säsong, väldigt populär bland den manliga halvan på hotellet! 

Rollen hon får checka in som är ”Kissekatt” vilket känns nästan konstigt förminskande trots programformatet, men även verkar betyda att det nu är slut på ”Queens”. Resterande delen av allstar-tjejerna frångår alltså temat, vilket kanske skvallrar om en något mer nyanserad fortsättning än konceptet bara-kända-tjejer-kommer-in-så-de-okända-tjejerna-inte-har-någon-chans-och-killarna-kan-aldrig-åka-ut. De som kvarstår är nu Emma Hellström, Erica Lindberg och Helen Ablatova. Ett möjligen mer udda gäng än startfemman av ”Queens”.

Snygg-Cornelia sätter i alla fall fart på hotellet. Någon som verkar bli upp över öronen förtjust är Alex. Han ska minsann vinna hennes hjärta och partnerskap genom sitt showande! För visst behöver han egentligen inte en ny partner?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någonting som Alex (hur det är möjligt kan jag inte förstå) inte verkar uppfatta är att hans ansträngningar otroligt genomskinligt visar för hans partner exakt vart han står. 

Bild: Viaplay

Cornelia väljer, trots Alex försök, Malte till partner. Pga SNYGG ?amirite? Tycker jag mig skåda lite likheter mellan honom och Hampus Marcussen, Cornelias tidigare Ph-flamma från 2016?

Dramat fortsätter och någonstans mot kvällen blir händelseförloppet svårare att förstå sig på. Frågorna är många! Har Paow plötsligt riktiga känslor för Malte? Varför fullkomligt glöder Hanna av svartsjuka? Vart ska alla sova? Och VAD FAN GÖR ALEX? Vi tar det steg för steg! 

Minns ni de fördomsbaserade nomineringarna från summeringen av vecka 1? Om inte, låt mig påminna er! Säsongens Jag-kan-inte-förstå-att-du-är-kvar: Alex. I det sociala spelet, som en kan välja att se Paradise Hotel som, är det självklart viktigt att kunna läsa av koder och sociala situationer för att sedan anpassa sig efter dem. På den fronten bekräftar Alex sin nominering till punkt och pricka, då ingen väl kan förstå hur eller varför han är kvar. Han förstår ju faktiskt ingenting. 

Det kanske låter aningen hårt, eftersom han trots sin osmidighet kan uppfattas som harmlös och ”snäll”, om det nu är en riktig egenskap. Men kan vi bryta ner vad det faktiskt är han gör här. Han vill HA en tjej. Det är liksom det som är begäret, vad han än säger om spel och strategier i Studio Paradise, så är det begäret det hela handlar om. Han vill HA henne till något, oavsett om han vill HA henne pga Snygg som jag tolkar det som, eller om han, som han själv menar i efterhand, vill HA henne pga Spel. Han vill HA henne.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Istället för att prata med henne om detta, känna in hennes känslor och motivera det på något sätt väljer han att istället prata med alla andra om det, inte minst killarna. Han delger inte henne vad han tycker och tänker utan claimar istället henne framför gruppen. Hon har inte på något som helst sätt uttryckt att hans outtalade känslor är besvarade, eller antytt någonting liknande. Det enda han baserar sitt förhållningssätt och sina förväntningar på är alltså vad han själv vill. Hon är inte medräknad på något sätt, vilket inte minst visar sig när han bokstavligen pratar över henne, till en kille, fastän hon sitter precis där. Han förväntar sig att Malte ska ge henne till honom, inte att han själv ska vara så pass härlig så att hon ska vilja vara med honom av sig själv. Säga vad en vill om situationen, men för mig blir han i alla fall läskigt lik de där konstiga killarna som slidear in i ens DM, trots att de inte har några trevliga attribut att erbjuda, förväntar sig ett svar och blir kränkta när de inte får det. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

När det ser ut som att Cornelia förlorar sin sovpartner Malte verkar i alla fall Alex passa på. Och går in. I hennes rum. Och lägger sig där. Utan att de har pratat om det.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Slutet gott allting gott! Eller? Mitt i härvan erkänner i alla fall Paow sina känslor för Malte. Efter ungefär en dag av gos var det väl?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någon annan som, likt Alex, verkar tagen av Cornelias SNYGGHET, fast åt andra hållet, är Hanna. Den nya tjejen verkar väcka starka känslor av svartsjuka och konkurrensläge för henne, trots att ingenting egentligen skett. Hörrenini produktionen! Hur var det med att detta skulle bli tjejernas säsong? 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Den enda som verkar obrydd och säker är Josie, vars partner är tagen, så att hon hamnar på solo.

Hänt:

 • Cornelia checkar in som ”kissekatt”, inga fler ”Queens” verkar det alltså som.
 • Efter en stripshow väljer Cornelia Malte till partner, som blir låst och immun med henne. Maltes partner Josie får checka in på Solo.
 • Alex vill sova med Cornelia. Cornelia vill sova med Malte. Malte vill sova med Cornelia. Paow vill sova med Malte.
 • Paow erkänner känslor för Malte.
 • Hanna och Sebbe hamnar i ett bråk rörande svartsjuka och den nya tjejen.

Avsnitt 8

JA! TACK! EN KILLE!

Och en riktigt snygg sådan! Det första intrycket skvallrar också lite om att han möjligen kan komma att bli en stark spelare!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det har ju funnits någonting otroligt och charmigt med att alla killar fått stanna kvar tills nu. Oavsett vad de gjort, hur de betett sig, hur de spelat eller hur roliga eller icke-roliga de varit. Alla har fått en chans att visa vilka de är, och nu är det verkligen på tiden att de som inte håller måttet får svettas lite och så småningom packa sina väskor. 

Jag har, under denna vecka, upptäckt en splittring i mig själv gällande sympatiseringen med olika sidor. För nuvarande ser uppdelningen lite löst ut såhär: Miki-Tanja, Paow-Simon & Diana på en sida, och Malte-Cornelia, Sebbe-Hanna & Alex och Josie på en. Paret Paow-Simon svävar måhända lite i mittenområdet och så gör även Alex till viss del. De som är tydligast en pakt är i alla fall den egentliga par-duon Sebbe-Hanna och Malte-Josie. Och visst önskar en dem inte allt gott riktigt? Jag har i alla fall fått underdog-inställningen och hållit på icke-allstar-tjejerna från start, med Tanja i spetsen. MEN trots att jag valt sida kan jag inte låta bli att önska utcheckning åt exakt alla killar på den sidan? Både Miki och Simon har tabbat sig rejält och spelar inte så pass bra att de bevisat att de förtjänar en fortsatt plats på hotellet. Det har heller inte Alex som är ytterligare en av mittenkillarna. Ett drömscenario hade kanske varit någon slags hybridversion där killarna från ”Queen”-sidan bildar par med icke-allstar-tjejerna, men en sådan förändring känns högst otrolig. 

Nej, tjejerna förtjänar nya, bättre killar! Snälla Ph-gudarna ge dem Killarna 2.0! 

Någonting som förstärker mitt missnöje över icke-allstar-tjejernas killar är Mikis agerande under kvällen. Han uttrycker sig helt enkelt osmidigt och varken lyssnar på sin partner eller verkar förstå att hon förstår låååångt mycket mer än han själv om spelet. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Miki menar att Paow borde ha valt honom, och att han isåfall hade släckt hennes eld före Tanjas. Han menar att det hade varit en bra strategi eftersom hennes andra val av killar då hade släckt Tanjas eld i efterhand. Är det bara jag eller hade Miki lika gärna kunnat släcka Tanjas eld, så att Tanja i sin tur kunde ha valt Paows säkra kort så att de båda blev kvar?

Hänt:

 • I en eldceremoni får killarna släcka tjejernas lågor och på så vis rädda dem från brand. Paow blir den som har lågor kvar och får således checka ut.
 • Miki och Tanja ryker ihop över strategi.

Avsnitt 9

Äntligen får killarna svettas lite! Vi får se lite strategi och spel, främst från Patriks och Simons sida. Kul!

Miki däremot är med på leken men hans huvud verkar inte helt tåla den. Medan Simon skådespelar så att alla ska tro att han förväntar sig att åka ut, så att de andra inte ska ana oråd och hinna lägga upp en plan, gör Miki exakt tvärtom. Kaxigt hintar han att Sebbe riskerar att åka ut, och genom sin skrytsamma förvarning förstör han givetvis planen. I den här situationen kanske det inte spelar någon större roll, eftersom Sebbe givetvis är en starkare spelare och således det självklara valet framför Alex, men ändå! Miki! Nej!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Alex kommer kanske bli lite saknad trots allt. Han var lite kul. Men det är nu det börjar visa sig vilka av killarna som faktiskt förtjänar sina platser och det, det ser jag fram emot!

Hänt:

 • Killarna ska gå i parceremonin för första gången.
 • Patrik får ge ut en immunitet till en av killarna. Han väljer Miki som då förväntas ta någon av killarnas partner på andra sidan.
 • Miki väljer att ställa sig bakom Hanna i parceremonin. 
 • Josie får Alex och Sebbe bakom sig och väljer att bilda par med Sebbe. Alex får checka ut.

Veckosummering

Vilken märklig vecka vi haft! Taffliga försök att säkra en sovpartner har blandats med fejkade avskedshångel och sprakande lågor. Nu har vi fått doppa tårna i hur det känns när killarna faktiskt får anstränga sig, och jag vet inte hur det är med er, men jag känner mig otroligt redo att hoppa i och ta ett par simtag! Alex och Paow har fått lämna paradiset, men åtminstone en av dem lär vi väl få se igen? Vi hörs igen nästa vecka med fler uppdateringar, och tills dess säger jag bara: MER KILLAR! MER KILLAR! MER KILLAR!

Veckans feeling: 😛


Vecka 2

Avsnitt 4

Andra PH-veckan inleds lite där första veckan avslutades, den känns till en början lite mer som en förlängning på startveckan snarare än någonting nytt. 

Föga förvånande kommer det in en till ”queen” och inte mer förbluffande är det att hon har med sig de gamla, aningen för tidigt utkastade, deltagarna. Visst kände vi alla smått att Diana är lite för kul för tv-skärmen för att PH-gudarna ska kunna hålla sig så länge från att skicka tillbaka henne till huset?

Bild: Viaplay

Hon möter emellertid motstånd i gruppen, inte minst från Miki. Eftersom han inte längre ville ha henne som partner i och med att de bråkade lite, !1! gång, så är hon tydligen en ”falsk snake” som han bara MÅSTE skicka ut från hotellet. Jätte! Logiskt! För att han stör sig på henne är hon en falsk person. 

Bild: Viaplay

Någon som inte heller är glad över Dianas kvarblivna tillvaro är Alex. Han vill ju dansa! 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det kan säkert inte vara supertrevligt att vara fastkedjade i varandra lite Robinson-style, men är ”att kunna bjuda på en bra show” verkligen det jobbigaste?

Hänt:

 • ”Queen” Hanna checkar in. Med sig har hon zombierna Andrea, Filippa och Diana.
 • Hanna väljer att koppla samman Andrea med Malte, Filippa med Miki och Diana med Alex. 
 • Hanna kopplar loss Miki och Filippa, så att Filippa får checka ut.
 • Josie och Blomman ryker ihop när Josie reagerar på att Blomman och Tanja sover med Malte. Klassiskt Josie, så lite väntat i det oväntade.

Avsnitt 5

Det vankas Pandoras! Grillarna stod väl på medelvärme om något, men ingen blev väl riktigt genomstekt. Maltes och Blommans vuxenmys kom fram men utan större reaktioner. Måhända att stämningen förblev god på grund av antalet ?vilda? djur som helt plötsligt dök upp.

Bild: Viaplay

Det mest intressanta som hände var ett konstigt meningsutbyte Tanja och Sebbe emellan. Han har uppenbarligen skiftat sin lojalitet från Tanja till Hanna, vilket Tanja får en fråga om. Hennes svar, att de kan lita på varandra även om han hänger mycket med en annan tjej, och att det kan liknas vid att hon umgås med andra killar såsom Miki, är tydligen provocerande för Sebastian. 

Bild: Viaplay

Trots att hon endast slätar över hans utstick. Han är den som tilliten borde vika för, men han agerar som att det vore hon. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Sebastian verkar förhålla sig till taktiken ”best defense is good offense”. Problemet här är dock att ingen faktiskt har attackerat honom till den grad att ett sådant försvar behövs. Min uppfattning är att han helt enkelt skapar mer osäkerhet hos sin partner genom sitt utagerande.

Nästa någorlunda intressanta, eller åtminstone lite ”skojiga”, händelse är diskussionen om maktförhållandet mellan Alexandra och Alex! Gruppen menar att Alexandra är den dominanta, men Alex verkar tveksam.

Bild: Viaplay

Han ”tar hand om Alexandra”. Alltså kan hon inte vara den dominanta.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Vi kan pusta ut! Alex känner sig fortfarande som en riktig man, som sig bör, och allt förblir frid och fröjd i paradiset!

Bild: Viaplay

Mot kvällen inleds ett tröttsamt exempel på pojkaktigt beteende. Miki och Blomman börjar bråka eftersom hon vill vara kvar i huset och han bara vill krama och pussa på en söt tjej, basically

Tekniskt sett handlar diskussionen om att han gått runt och sagt till en mängd tjejer att de kan vara säkra bakom honom, utan att ha förklarat hur han spelar för Blomman. Hon reagerar självklart och känner sig otrygg. Samtidigt ska han då attackera henne från ett annat håll, eftersom hon hållit sitt sexliv för sig själv. Han surnar mer och mer när hon faktiskt vill prata och lösa konflikten, men han inte får henne att lägga sig med honom, tyst och gullig. Ni hör ju!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Och vad var då den andra grejen förutom att hon inte delar med sig om sitt sexliv, Miki?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Och när Blomman återgår till vad diskussionen faktiskt handlade om…

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Kan ”den andra grejen” som fick honom att känna sig otrygg, som han plötsligt glömmer bort, vara att hon inte släpper sina tankar och bara lägger sig? När argumenten tar slut från hans sida är det i alla fall det enda han verkar vilja få ut. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • Säsongens första Pandoras ask.
 • En uppdelning mellan Allstar-tjejerna sker när det ska bestämmas vems partner av Josie och Alexandra som blir låst med en av zombie-tjejerna.
 • I ceremonin får Andrea mest pålar i hjärnan och tvingas lämna hotellet. Diana blir låst och immun med Alexandras partner Alex.

Avsnitt 6

Det bjuds parceremoni! Allstar-tjejerna tycker att de kommit fram till en vattentät plan: de ska övertyga Tanja om att gå till Sebbe, där hon ska tro att hon kommer stå ensam. I själva verket ska Hanna gå dit och skicka hem Tanja. Hanna, som har makten att bestämma vart en tjej ska gå ska placera Blomman bakom Malte, som ska köra ut Blomman framför Josie som också kommer stå där. 

Redan från början, innan Tanja anat ugglor i mossen och förstått att Sebbe bytt sida, känns planen inte alls sådär vattentät som de självsäkra förklarar att den är. Hur kan de vara så stensäkra på att Malte kommer välja Josie framför Blomman, som varit hans tidigare partner? Varför inte ställa henne bakom någon som inte har det på kartan att hon är en möjlig spelpartner? Och om Sebbe är tjejernas säkraste kort, varför inte ställa både Blomman och Tanja där så att båda får åka ut bredvid Hanna?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Nu skickade ju i alla fall Malte ut Blomman trots detta, men det hade inte varit omöjligt att utloppet skulle bli det motsatta.

Parceremonin utspelar sig i alla fall ungefär såhär:

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Förd bakom ljuset, väljer självklart Miki att gå emot Allstar-tjejerna.

Bild: Viaplay

Istället för att köpa att de helt enkelt spelat aningen för fult och oärligt, anklagar istället Alexandra bittert Paow för att ha planerat förloppet strategiskt.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hennes utträdande ur paradiset blir minst sagt dramatisk och inte särskilt trevligt…

…Varpå Simon roat bidrar till otrevligheterna: 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Blomman går ut ur huset aningen mer ”graceful” med huvudet högt. En liten hint kan ha kastats åt något håll. 

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Blomman åker ut bredvid Josie och Malte.
 • Alexandra åker ut bredvid Tanja och Miki.
 • Misstankar ligger i luften om att Paow ligger bakom det hela.
 • Diana och Tanja tänker att de, tillsammans med Paow, kan bilda en ny stark pakt.

Veckosummering

Att killarna aldrig får känna hettan från själva spelet gissar jag är en av de bidragande faktorerna till den manliga gnälligheten. De har det alldeles för lätt och utagerar känslor över dumheter! Nu får det vara nog!

Vi inväntar fortfarande ett antal Allstar-tjejer, men jag hoppas på en manlig gäst följande vecka. En och annan kille hade gärna fått ta sitt pick och pack och vandra iväg om jag fick bestämma. 

Blomman lär dock också komma tillbaka inom kort, så säsongen kanske helt enkelt bara blir kvinnlig konkurrens och manligt chill+gnäll. Hoppas inte!

Veckans feeling: :-S


Vecka 1

Avsnitt 1

”Den här säsongen är det tjejerna som ska ta över”…

Sa alla någonsin. Ett återkommande tema producenterna väljer att starta säsongerna starkt med. Det här blir tjejernas år. Var det inte så förra året? Och året innan dess? Och har det någonsin blivit så egentligen?

För mig känns det snarare som en brasklapp produktionen gärna fortsätter använda sig av, för att få det där ”girlpower-iga” sagt, och sedan kunna återgå till att endast visa männens spel, intriger och bromances. Men vad vet jag än så länge? Hittills verkar de i alla fall ha missat målet, åtminstone om ett tjej-övertag var tanken från början. För hur mycket girl power blir det egentligen av att säsongen inleds med att tjejerna i en pressad situation ska konkurrera ut varandra, i en kamp om killarna? Visst, de gamla kvinnliga deltagarna som trycks in kallas måhända för ”Queens”, men utloppet blir ändock detsamma. Om det definierar att tjejerna tar över, så absolut!

Bild: Viaplay

I övrigt är första avsnittet ganska intetsägande. Lite presentationer, lite fest, det vanliga. Möjligen ett antal utstickande karaktärer, såsom exempelvis Alexander som stoltserar med att tycka om utseendefixering, lärt sig fest-dance moves från Youtube, raggar på tjejer genom att snubbla in i dem och beskriver utgångar med grabbarna som att de ”går ut och djurar sig”. I gruppen har vi även Mikail som tycks ha lärt sig en raggningsreplik som funkar vid varje tillfälle: ”Vad fin du är”. Kan även slängas ut när ens partner hänger löst! Sen har vi ju också Simon, vars image verkar vara ”Jag är lite speciell sådär”.


Har vi någon vinnare på plats i start-tian? Nja, tror inte det. Möjligen kan Malte och Blomman komma någonvart pga egenskapen snygga.

Hänt:

 • Paren bildas. 
 • ”Queen” Alexandra Nord checkar in. Sju ”queens” återstår. 
 • Alexandra väljer Miki, så att Diana (mycket bittert) hamnar på solo.

Avsnitt 2

Säsongens första oerhört ologiska beslut tillägnas…*trumvirvel*…Alex…*ba dum tss*! Två killar säger att de kan tänka sig att byta ut sin partner mot Diana. Två killar som har anledning att göra det. Som klickar bättre med henne än med sin partner. Som vill stå med henne. Då känner en tredje att det rimligtvis ligger på honom att offra sin partner? Va??? Stort! Gigantiskt! VA!? 

Alex själv resonerar som att det var ett beslut från gruppen, och att han behövde ta det valet för att gruppen ska kunna lita på honom. Men hörni:

 1. Ingen krävde det av honom.
 2. Andra tänkte offra sin partner.
 3. Alex klickar bra med sin partner.
 4. Hans partner litar på honom.
 5. Gruppen har hittills ingen anledning att inte lita på honom.
 6. Han tar beslutet för att gruppen ska lita på honom…
 7. …men på så sätt visar han ju att ingen tjej kan lita på honom eftersom han bara kan vända utan anledning? 
 8. De som även räckte upp handen framstår istället i dålig dager framför sina partners som de nu har kvar eftersom Alex kom först.
 9. På så vis kan alltså inte heller någon kille lita på honom.
 10. Var det verkligen ett så bra beslut för någon?

Andrea får i alla fall bli den första som packar sin väska och lämnar hotellet, till tonerna av ”Let it go” från Frozen. Och frozen är just vad hennes tidigare partner verkar vara. Kallt, Alex, mycket kallt!

Hänt:

 • Diana får stanna kvar genom att Alex offrar sin partner i offringsceremonin. Även Simon och Miki räcker upp sina händer, men Alex hinner först så övriga behåller sina partners (som nu vet att de kunnat bli offrade).
 • Två nya ”queens” checkar in: Josie och Paow som föga förvånande är besvikna på de nya deltagarnas trötta fest.
 • Miki och Diana bråkar över Mikis hångel med Paow under Sanning och Konsekvens. 
 • Blomman och Malte myser till det.

Avsnitt 3

Säcken med den första PH-veckan knyts ihop med ett avsnitt som kretsar kring parceremonin. Det paktas, det fjäskas, det gråts om orättvisa. Det är sen gammalt!

Bild: Viaplay

Allt som leder fram till parceremonin kan vi egentligen snabbspola förbi, för det här var en av de konstigaste parceremonierna hittills i PH-historien tror jag! Utloppet var väntat, så själva parbildningen i sig är mindre intressant, men jag tror inte att en endaste tittare inte hajade till över Simons oväntade kommentar. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Ett oväntat, sexistiskt och väldigtväldigt ostrategiskt uttalande. Och svaret när Rebecca Stella ifrågasätter kommentaren?

Bild: Viaplay

Kära publik, jag tror att vi funnit säsongens OKLARASTE händelse. Och vi är bara på första veckan. 

Simon har fortsatt mycket att säga under resterande delen av ceremonin. När Diana hamnar i konflikt med Miki, Alexandra och Paow är det dags för nästa uttalande:

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Malte och Blomman håller sitt vuxenmys hemligt. Eller hemligt och hemligt, Malte berättar för Sebastian som i sin tur berättar för Paow som berättar för alla. 
 • En ”queen” ska bli immun. Killarna får knäböja för Paow eller Josie, Josie får flest knäböj och blir immun. 
 • Innan parceremonin bråkas det från flera håll. Simon lägger en oväntad gliring mot Josie. Miki, Diana, Paow och Alexandra är främst involverade, tills Simon avbryter.
 • I parceremonin åker Diana ut bredvid Alex och Alexandra, och Filippa bredvid Miki och Blomman.

Veckosummering

Den första veckan har bjudit på en något hackig, om än intressant, start. De nya deltagarna har fortfarande inte visat framfötterna, och behöver nog step up their game något för att inte bli för tråkiga i tv-rutan, och således strategiskt utbytta av PH-gudarna. Med undantag för en och annan oberäknelig deltagare. Vi fick se ett kort smakprov inför veckan som komma skall, och förväntningarna är kanske inte höga, men nyfikenhet och förväntningar på ny galenskap hänger i luften! 

I slutet på en skolgång eller liknande kan det vara tradition att dela ut nomineringar, sammanfattningar av klasskamraternas personor baserat på ens tid tillsammans. I Paradise Hotel har de mest utstickande deltagarna även fått utmärkelser, såsom Bettina – PH:s skratt, eller Jeppe – PH:s osköna spelare. I sann PH-anda skulle jag däremot vilja börja den här processen baklänges, och inleda säsongen fördomsfullt och ytligt, och sätta stämplar på våra deltagare baserade på fragment. Varsågoda!

Säsongens Wild Card: Simon. Need I say more? Mycket svårplacerad och oberäknelig. Han kvalar dessutom även in inom Säsongens Förstår-inte-att-han-spelar-med-tjejerna.

Säsongens Cultural Appropriation: Sebastian. Först kändes han lite som säsongens Adam Linard men har successivt visat på sidor som mer liknar Jesper ”Jeppe” Johansson. Oavsett vad så är den vita killen med dread locks en självklar figur i paradiset.

Säsongens Människokännare: Diana. Visst har vi alltid någon i huset som tycker sig känna av allt och alla rätt bra? Men som tyyyp inte gör det? Förra året hade vi Andy Fresh, kan den här säsongen kanske erbjuda samma kvaliteter i Diana?

Säsongens Sabbatsår: De har inte castat många deltagare utanför gymnasieskolorna verkar det som i år. Men Miki bä:ar glatt som representant för Sveriges unga!

Säsongens Jag-kan-inte-förstå-att-du-är-kvar: Alex. Jag har en känsla av att han blir långvarig. Och jag har en starkare känsla av att ingen kommer ha någon aning om hur eller varför.

Säsongens Älskling: Någon skön och rimlig karaktär att luta sig mot måste de ju ändå ge oss! Mina pengar ligger på Trubbel-Tanja som årets tittarfavorit. Låt oss se!

Veckans feeling: o_o

Nu snackar vi fucking paradise!

Mejla skribenten!