fbpx
Bild: Tobias Sundin

Nu snackar vi fucking paradise!

Äntligen är det tillbaka! Det som vi alla väntat på! Höstmörkrets finaste underhållning. Platsen för Wolfpacks och sponsrade samarbeten. De taskiga realityshowernas urmoder. Självklart, allas vår egna: Paradise Hotel!

Känner du också att Studio Paradise har tappat stinget sen Salvatore ”Salvan” Scappini gick av och programledarpartnern Rebecca Stella Simonsson förflyttade sig från eftersnacket till paradiset? Häng med på KULTs kolossalt kompletta utvärdering av varje vecka! Jag säger som Samir Badran under legendariska säsong 3: Nu snackar vi fucking paradise!


Bild: Tobias Sundin

Avsnitt 34

DET ÄR FINALVECKA!!!!

Hur känner vi? Pirriga? Nervösa? Exalterade? 

För min del upplever jag någon form av skräckblandad förtjusning. Det kanske kan liknas vid de moderskänslor som kommer av att följa sitt barns utveckling från småbarnsåren till ung vuxen, och tänka att ”jomen, they turned out okay”, men sen även slås av den skräckinjagande tanken ”eller..?”.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någon ska röstas ut, och jag som inte vill förlora ett favoritbarn tycker att de starka spelarna kollektivt borde arbeta tillsammans och släppa speltankarna för en sekund. Eller åtminstone på sätt och vis, genom att, istället för att tänka på vilka de vill ska åka ut, samarbeta för att säkra sin egen plats och stå kvar med de övriga starka, som förtjänar sina finalplatser. Det ultimata hade isåfall varit om deltagarna övertalade Niclas och Erica att skriva den andres namn, och sen unisont röstade ut en av dem. På så vis behöver ingen vara osäker på att förlora sin egen plats, och alla starka står kvar.

Men, vi lever inte i denna drömvärld. Och de som har kämpat sig fram unnar inte varandra vinsten lika mycket som de själva vill vinna, förstås. Det pratas om att rösta ut Diana, och jag tänker bara: VARFÖR? Inte bara för att jag är otroligt subjektiv och vinklad, utan för att det väl är helt onödigt? Varför skulle Diana vara så farlig? På den sidan är väl ändå Tanja den farligaste tjejen? 

Bild: Viaplay

Erica talar om att Diana är ett stort hot eftersom hon kommer stå med Patrik, och att de då kommer få många röster. Men vem som helst är ju farlig tillsammans med Patrik, oavsett vem som står där, och just Diana har också tydliga fiender på hotellet, vilket gör henne till ett aningen mindre hot än exempelvis Tanja. Att folk köper Ericas argument känns även märkligt eftersom hon ju såklart vill ha ut Diana för att kunna stå med Patrik själv, vilket egentligen gör henne till ett lika stort hot isåfall. 

Niclas resonemang är i vanlig ordning svårt att förstå. Han borde väl egentligen lägga allt krut på att fortsätta stå med Diana som ändå är relativt stark? Han tycker ju att hon är för lojal mot ”Patrick”, vilket visserligen stämmer, men det är ju Erica med såklart. Den enda skillnaden är att hon är svagare än Diana, och alltså det sämre alternativet.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någonting som blir ordentligt provocerande är när Niclas funderar på att ta med sig Diana i fallet om han ÅKER UT. Varför i hela friden skulle han inte unna bästa polaren Puttis och Queen D en vinst framför en tjej han har känt i fem minuter? När det dessutom inte gynnar honom själv. 

Dock skriver ju Diana Niclas namn på sin lapp, men det är ju helt enkelt för att det är ett neutralt val. Dock kan jag tycka att Sebastian fortfarande borde tro att Diana skrivit hans namn, för varför skulle hon inte göra det? Således borde det finnas ytterligare tvivel hos honom och Helen gällande att satsa på att ta ut Diana. 

Någon som nyttjade systemet mycket smart var Patrik! Alltså hatten av och stora applåder för den strategin! Han säkrar helt och hållet att Fimpen, med de två rätt avgörande rösterna, inte kan rösta på honom eftersom han då tar med sig hans partner i fallet. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Detta får mig att undra lite över hur de andra tänker. Visst, en vill väl lite hålla sitt val dolt så att alla blir osäkra på att rösta ut en. Men i vissa fall borde en ju även nyttja det till sin fördel för att hota. Låt mig lägga upp Världens Bästa Strategi™: 

Att avslöja precis vem en valt är kanske inte helt smart, förutom då i Patriks fall. Det bästa borde istället vara att i enrum säga till var och en att en kommer ta med sig den personen eller den personens partner i fallet. Det är en strategi som kan gå fel om folk pratar ihop sig och det kommer fram att en sagt olika saker till alla, men varför inte rusa in i diverse rum precis innan ceremonin så att de inte hinner snacka ihop sig? Voilà! 

Någon som inte nyttjade Världens Bästa Strategi™ var Niclas. När Helen och Sebastian frågar om han har valt Helen så borde han ju bara säga ja! Då kommer de ju inte rösta på honom, samt självklart inte sprida det till de andra som då antagligen kommer rösta på Niclas eftersom det är fördelaktigt för dem om Helen åker ut. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Niclas valde in alla fall (tack och lov) inte Diana trots dividerandet, men han borde själv inte höja så mycket på ögonbrynen gällande att hon har skrivit hans namn, eftersom han själv övervägde det av en sämre anledning. 

Trots lyckan över att få behålla Diana känns det ändå sorgligt att förlora Helen. Känner NEJ! Helen ska inte åka ut i händerna på några dummadumma killar! 

Bild: Viaplay

Det är dock rätt underhållande hur sidan som skulle rösta på Diana en efter en ger upp på den planen. Yes! 

Bild: Viaplay

Det blir kväll, och viben är bara ?SUPERMYS? Alla ramlar och det är så mysipys. Vadå värre än semi? Näh, inte än i alla fall!

Några som inte har det lika mysigt är Erica och Patrik. Erica gråter för att hon inte ska bli offrad. Hon formulerar det som att hon ”inte vill bli sviken”. Men sviken? Det är ju inte riktigt vad det handlar om. Eftersom Patrik spelar med Diana och Erica vet om det kan det ju inte riktigt betraktas som ett svek. Dessutom förklarar ju Patrik den tuffa sanningen: står de tillsammans så förlorar de. Även om det kan vara svårt att ta emot de hårda orden så borde väl Erica ändå förstå att hon inte är en fördelaktig partner att stå tillsammans med i en final? Eller åtminstone inte den mest fördelaktiga. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • FINALVECKA!
 • Någon ska röstas ut och någon kommer ha två röster. Gruppen ger Fimpen den extra rösten. 
 • Niclas åker ut och tar med sig Helen i fallet.
 • Diana och Sebastian, vars partners åkt ut, bildar då par.

Avsnitt 35

Partners ska offras och stämningen blir märklig mellan Patrik och Erica. Patrik som verkligen har kämpat sig fram till finalen och har goda vinstchanser vill såklart stå med en tjej han har stor chans att vinna tillsammans med. Hans anledning till att han kan behöva offra Erica är således rätt legit. Men Erica blir sen även inställd på att hon ska offra Patrik, även om hennes vinstchanser antagligen är helt beroende av att stå med just Patrik. 

Eftersom de inte kommer fram till någonting blir situationen som sådan att de kommer offra varandra, och att endast en av dem således kan gå in i finalen. Min subjektiva själ värker dock lite, eftersom Patrik som kämpat har en god anledning till offringen, medan Erica om hon lyckas, endast offrar sin partner för att han kommer offra henne på grund av anledningen svag-spelare-som-inte-kan-vinna. Att en sådan spelare ska offra en otroligt värdig spelare sitter inte helt rätt.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Både Patrik och Erica räcker i alla fall upp händerna. Och trots att utgångspunkten är ”må bäste man eller kvinna vinna” så rycker Erica till av Patriks beröring och flyttar bort sin arm från hans tröstande hand. Dessutom väser hon till Diana att kasta kulan. Förtjänar Patrik att få kulan kastad mot sig för att han ville han en chans att vinna samt vara lojal mot sin partner?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Kvar är i alla fall VÅRA FAVORITTJEJER!!! Visst kunde det inte ha blivit bättre?!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det som blir svårt i situationen nu är att ens enda motspelare är ens bästa vän. Det är klart att en unnar sin kompis en vinst, men kanske inte mer än en unnar sig själv den vinsten i vad som trots allt är ett spel. När Tanja frågar Diana om råd gällande vem hon har störst chans att vinna med blir det någonting konstigt att ta ställning till. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hade det inte varit riktigt jäkla ASFETT om Ph-gudarna för en gångs skull slog sönder på könsuppdelningen??? Och bara: ”vet ni vad, det är fucking final i fucking Paradise, klart ni ska få stå med vem ni vill! Tänk vad mysigt om finalparen var Tanja och Diana mot Patrik och Sebastian. Myz!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Jag tror emellertid att vi var flera som anade hur Patriks beslut skulle se ut. Det kändes faktiskt för bra för att vara sant. Och ja, Patrik går till Tanja vilket chockerar deltagarna.

Men, egentligen så är ju det som händer på sätt och vis bra för alla? Det blir i alla fall två ganska jämbördiga sidor. Tanja och Patrik är onekligen starka, medan Diana kan välja Sebastian utan dåligt samvete mot Fimpen (vilket Tanja kanske inte skulle klara av) och bilda ytterligare ett starkt par. På sätt och vis kan en betrakta Patriks (om än osköna) move som rätt ?schysst? mot Diana men oschysst mot Tanja, eftersom vinstchansen ändå lär vara störst med Sebastian som varit del av en stor pakt där alla åkt ut och således kan rösta. Deras egna pakt är ju den som utgör den resterande delen av finalplatserna, och de kan således inte få så många röster från sin egen pakt. 

Bild: Viaplay

Någonting som kunde ha skötts snyggare är Patriks hantering av situationen, samt förklaring. Nu framstår verkligen allting som ett svek, när ingen förvarning eller diskussion skedde, samt att han tillämpar en så anklagande ton till henne efteråt, när hon SJÄLVKLART är besviken på hans val. Att han dessutom hävdar att Diana gått bakom ryggen på Tanja känns också aningen befängt. Hon går inte bakom ryggen på sin kompis, hon är bara i en konstig situation. Det är väl rätt klart att hon inte önskar någon annan en vinst mer än vad hon själv vill ha den? 

Om Diana räknar ut att Sebastian och Tanja kommer vinna om de står med varandra; SÅKLART kommer hon inte pusha för det. Det är ju som att få frågan: vem ska vinna av dig och Tanja? Svaret på den frågan är ju rätt enkelt.

Och vet ni vad? Jag tror att Patrik faktiskt tänkte exakt likadant. För om valet står mellan att ge någon annan en vinst framför han själv, så kommer Patrik självklart unna sig själv vinsten mest. Min lilla teori är således att hans godhetsmotivering inte alls handlar om det i själva verket, utan att han vill ha Tanjas röster och har hittat någonting att skylla på. Jag tror dessutom att han OCKSÅ, som Diana, var rädd för att Tanja och Sebastian skulle bli oslagbara, och således slår hål på den möjligheten genom att välja Tanja och då ge Sebastian en partner med lite fler fiender, för att själv ha en chans mot honom.  

Om Patrik PÅ RIKTIGT hade unnat Tanja en vinst så hade han inte valt henne, utan istället pushat för att hon ska välja Sebastian, som hon säkerligen vinner med. Inte svikit sin egen partner. Allt tyder alltså på att hans val handlar om egen vinning, inte godhet och hög moral.

Att hävda att Diana är ovärdig känns också märkligt. Tjejerna spelar med killarna, och det spelet har Diana verkligen spelat. Hon har spelat ihop med sin partner och varit lojal rakt igenom samt samarbetat med sin pakt. Hon har även byggt, vad jag skulle vilja hävda, den starkaste relationen i huset, genom en nära vänskapsrelation till Tanja. Sånt är också värt mycket! Hade hon stått i finalen ensam utan de andra hade hon antagligen haft ett stort antal röster, för enbart henne.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det som återstår att säga är egentligen bara: Sebastian och Diana!!! Vilket jävla drömpar!!!!!

Trots omständigheterna känns det faktiskt rätt fint att de två, från olika sidor, ska stå i en final ihop. Patrik, som baserat sin persona på sin goda moral inne i huset, får antagligen något försämrade chanser i finalen, och det skulle vara så fint att få se honom ångra sitt beslut där också. Och vet ni vad det bästa är? Josie kommer ju definitivt tvingas rösta på Diana nu i finalen! Hihi!

Bild: Viaplay

Eftersom karman antagligen kommer kastas runt och bita Patrik i baken i morgondagens parceremoni känns det hela inte alltför sorgligt. Vad som däremot känns synd är hur det blev för Fimpen. Visst, jag personligen önskade inte honom i en final så mycket som de övriga, men han har trots allt i denna säsong spelat hårt och mestadels snyggt ända sedan han kom in på hotellet. Så han är fortfarande inte en ovärdig finalplats, som gjort det bästa av situationen vid en sådan sen incheckning.

Hänt:

 • Det är offringsceremoni. Patrik, Erica och Diana räcker upp händerna för att offra sin partner.
 • Patrik är snabbast och Erica tvingas checka ut. Patrik är således immun i parceremonin.
 • Patrik väljer Tanja, och Diana får således Fimpen och Sebastian bakom sig. Hon väljer att bilda par med Sebastian.

Avsnitt 36

Det är dags för roast från de andra deltagarna! Dags för lite utvärdering av deras prestationer!

Bild: Viaplay

Sebastian:

Fina svar och klokt tänkt! Han menar att Diana hade en god anledning till att försöka offra honom, vilket hon ju faktiskt hade. Eftersom Erica skulle räcka upp handen skulle hon på så vis kunna förlora både sin tilltänkta partner samt sin egen plats på hotellet. Hennes offring handlade således inte om illojalitet utan lojalitet – men mot hennes egentliga partner. Sen pushar de flesta mot att han ska kasta, vilket är förståeligt. Alla vill ha pengar, och Josie som är bitter vill inte rösta på Diana som hon har utsett till sin fiende från början (ser inte Benjamin Mean Girls-auran ens då?).

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Patrik:

Han hävdar att kulan kommer kastas tidigt. Detta känns ostrategiskt av tre anledningar:

 1. Det känns inte så trovärdigt. De som vill se kulan kastad men ser igenom vad som kanske är en lögn kan således avskräckas.
 2. Om en faktiskt vill se kulan kastas är det såklart större chans att Sebastian och Diana som inte litar på varandra gör det. Det blir således fel sak att trycka på för ett par som Patrik och Tanja.
 3. Eftersom Patriks ”grey” har varit att spela på Mr Nice Guy-rollen blir det konstigt när det nu släpps. Antagligen skulle hans och Tanjas röster primärt komma från de som unnar två bra spelare en vinst att dela på. Dessa personer avskräcks då genom att han lämnar dem med tanken: ”Ska han kasta kulan på snälla Tanja? Dumma!”.
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Och tjejerna skötte sig naturligtvis exemplariskt. Båda två var helt enkelt sig själva och bara finaaaaaaaa. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Låt oss snacka lite röster nu då! Vi har ett antal wildcards i blandningen:

 • Arvid: Han är svår i allmänhet! Han tycker om Diana men respekterar Patrik mycket som spelare. 
 • Miki: Han är hal han är olojal han är Mikiii! Nämen, kanske inte så mycket i den här bemärkelsen, men han kan också stå och väga aningen mellan Diana och Tanja. Tanja var hans partner men Diana var en närmare vän till honom. Dessutom kan han kanske påverkas av hur Patrik varit mot Diana. När övergången skett för att de två klickar bättre kan det ju vara på sin plats att Miki då gynnar den personen som han själv klickat bäst med. 
 • Alexandra: Hur tänker hon? Gillar hon ens någon på någon sida?
 • Erica: Känner sig sviken men gillar ju Patrik ändå. 
 • Fimpen: Spelade med Tanja men blev sviken av Patrik. 
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Låt oss nu prata lite realitet! Hur gick det egentligen?

Niclas visar sig vara något av ett wild card som inte röstar på ”Patrick”, utan går efter den egna stoltheten. Visst, Tanja kanske röstade ut honom men det gjorde ju även Sebastian. 

Bild: Viaplay

I övrigt känns resultatet inte vidare förvånande faktiskt. Josie vägrar säga Dianas namn vid röstningen, vilket är föga chockerande. 

Hon nämner för övrigt att Diana redan åkt ut och således inte är värdig. Förlåt, men det är helt befängt att folk fortsätter trycka på detta. Diana åkte ut i VECKA 1. Det räknas inte. Och för att inte tala om faktumet att alla ROLIGA är de som får komma in igen. Om en inte förstår den aspekten av spelet så är en inte en toppenspelare direkt. Att vara en bra spelare innebär ju också att vara så pass underhållande och betydande för narrativet så att produktionen MÅSTE skicka in en igen. På samma sätt som en bör skaffa sig en Plan B-partner så bör en skaffa sig den fallskärmen det är att helt enkelt vara KUL. Det är också spelande!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Och, återigen, vad tycker egentligen snäll-Benjamin om Josies attityd? Jag kan inte låta bli att undra över vad typ snäll-Helen tycker heller? Så många oförståeliga relationer. 

Någonting som är aningen mer chockerande än att Josie vägrar unna Diana en vinst, är att Alexandra följer henne hack i häl. Vad har Diana någonsin gjort Alexandra som varit så hemskt? Märkligt. Sebastian, vars namn hon uttalar, har ju däremot fört henne bakom ljuset (vilket hon ju dock inte vet om).

Rebecca Stella formulerar det som att Miki får avgöra vilka som vinner. Men, let’s face it, det är redan avgjort. Alla övriga som är kvar och inte har lagt sina röster gillar Sebastian och Diana-sidan mycket mer. De är självklara vinnare, med eller utan Miki!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det är dags för kulceremoni! Det råder olika tankar bland gästerna. Fimpen är överraskande gullig, som verkade tänka på spel och vinstpengar när han checkade in, men senare verkar önska att godheten vinner. Hatten av Fimpen! Säljar-Niclas verkar däremot tänka annorlunda och vill se en kula drämma i marken.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någon annan som tydligen vill se en kula kastas är Erica… Och hon vill att SEBASTIAN ska kasta kulan… Missade jag någonting här, eller är det inte Diana som är Ericas vän? 

Förlåt, varför vill Erica att SEBASTIAN kastar kulan??? Är det inte Diana som är hennes vän? Det verkar lukta lite missunnsamhet och bitterhet va… 

Bild: Viaplay

Helen är rolig som, som vanligt, alltid tänker tjejerna först! Diana står mot killen hon gillar men hon kan ändå se det roliga i möjligheten att Diana kastar kulan. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det blir trots allt Sebastian som, mycket tidigt, kastar kulan i marken. Alla elaka klappar i händerna när han lämnar Diana lottlös och det känns alltför hemskt. Låt det vara en twist! Snälla låt det finnas en twist! Men nej, det är inga namn som skrivits på lappar eller liknande, och det är så som det ser ut. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Sebastian menar att han föll för grupptryck och gick med på att kasta kulan för att få gruppens röster. Det var ju faktiskt ett oerhört smart drag att hitta på en sjuk morfar att svära på inför Diana, men han kunde ju ha använt det igen inför gruppen, för att då inte vara skyldig någon någonting och kunna bestämma själv. När han väl har deras röster kan de ju inte ta tillbaka dem, alltså hade han kunnat ge dem ett tomt löfte och sedan hålla kvar i kulan. Det finns ju någonting rätt kasst i att ha kastat under 250-gränsen, så att beslutet även resulterar i att han själv går hem med en mindre vinstpott än om han hade varit lojal. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Diana håller, trots detta, huvudet högt och alla klappar. Alla utom Josie. Diana kan inte ens få respekten av en liten applåd när hon precis har blivit snuvad på vinstpengarna. Kom igen! 

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Finalparen blir en och en grillade av de gamla deltagarna.
 • Sebastian och Diana är vinnare av Paradise Hotel 2020!
 • Sebastian kastar kulan på 150 000 kronor, vilket lämnar Diana lottlös medan resterande deltagare får dela på resten.

Säsongsummering

Vilken säsong vi har haft! Tillbakablickarna till eftertexterna, innehållande bland annat Alex leende, Dianas gråt och Simons funderingar om vatten summerar Paradise Hotel 2020 rätt bra tycker jag! En säsong som började lite mesigt med odödliga killar, oförtjänta av sina platser, slutade ändå i vad jag skulle vilja kalla för kvalitet.

Ni som hängt med från början i eftersnacket kanske minns de förutspådda nomineringarna från den första veckan på säsongen? Jag tycker att vi kikar lite på dem och hur väl de stämmer eller inte:

Då: ”Säsongens Wild Card: Simon. Need I say more? Mycket svårplacerad och oberäknelig. Han kvalar dessutom även in inom Säsongens Förstår-inte-att-han-spelar-med-tjejerna.”

Nu: Denna nominering känns rätt bra placerad. Simon var onekligen ett oberäkneligt kort, men trängs kanske lite på prispallen med Niclas. Han står dock som en solklar vinnare av Säsongens Förstår-inte-att-han-spelar-med-tjejerna! Grattis Simon, låt oss skåla i ett glas vatten?

Då: ”Säsongens Cultural Appropriation: Sebastian. Först kändes han lite som säsongens Adam Linard men har successivt visat på sidor som mer liknar Jesper ”Jeppe” Johansson. Oavsett vad så är den vita killen med dreadlocks en självklar figur i paradiset.”

Nu: Sebastian har väl ändå bibehållit sin roll som en Adam-niceguy, men med drag av Jeppe Johansson. Inte minst för att han lät kulan drämma i backen alldeles för tidigt för att vara värt sveket mot partnern.

Då: ”Säsongens Människokännare: Diana. Visst har vi alltid någon i huset som tycker sig känna av allt och alla rätt bra? Men som tyyyp inte gör det? Förra året hade vi Andy Fresh, kan den här säsongen kanske erbjuda samma kvaliteter i Diana?”

Nu: Nope. Säsongens Människokännare tillskriver vi Niclas. Diana fick efter några dagar bra koll på läget!

Då: ”Säsongens Sabbatsår: De har inte castat många deltagare utanför gymnasieskolorna verkar det som i år. Men Miki bä:ar glatt som representant för Sveriges unga!”

Nu: Bä! Ät ett kötthuvud vetja!

Då: ”Säsongens Jag-kan-inte-förstå-att-du-är-kvar: Alex. Jag har en känsla av att han blir långvarig. Och jag har en starkare känsla av att ingen kommer ha någon aning om hur eller varför.”

Nu: För sin osmidighet och oförmåga att känna av stämningar blev Alex faktiskt kvar liite för länge. Men vi har en aning om varför; helt enkelt att upplägget var så att ingen kille kunde åka ut i början. Störigt! Efter Cornelia-incidenten hade en väl dock velat se lite mer av Alex? 

Då: ”Säsongens Älskling: Någon skön och rimlig karaktär att luta sig mot måste de ju ändå ge oss! Mina pengar ligger på Trubbel-Tanja som årets tittarfavorit. Låt oss se!”

Nu: Sant! Dock delad plats med Diana, och kanske lite Patrik tills han tappade det och fick någonting mörkt i blicken? 

Jag vill även komma med några aningen otippade tillägg till nomineringen såhär i efterhand:

Säsongens Storspelare: Denna nominering tilldelar jag Fimpen. Strategi och eftertänksamhet har följt grabbens resa på ett oväntat och imponerande sätt! Snyggt!

Säsongens Håraccessoar: Självklart tillskrivs hårbandsdrottningen Erica denna nominering. Hon kanske inte drar på smilbanden så värst mycket genom säsongen, och hennes insats blev någorlunda otippad för mig som förväntade mig en annan stämning av hennes incheckning. I tidigare säsonger har jag tolkat henne som en aningen mer sympatisk karaktär, även i hennes första säsong som hon blivit kritiserad för, men som jag uppfattat henne som felbedömd i. Klart hon skriker på Mcuze och Arvid när de är jobbiga, det finns inga hemskheter i det. Vad som däremot inte är klart i den här säsongen är ?viljan? till konflikt och vad som kanske liknar lite bitterhet. Men så länge det sitter en rosett på toppen som grädden på moset så klagar väl ingen?

Säsongens Vänskap: Självklart fina Diana och Tanja. ÄNTLIGEN får en kvinnlig vänskap skildras och ges utrymme! TACK för det!

Och nu till den eviga frågan: Var det här tjejernas säsong?

Svaret förblir aningen diffust. Även om Säsongens Vänskap getts utrymme, samt tjejernas spelande har visats så innefattar säsongen också tjejer som är elaka mot andra tjejer, utfrysningar samt svartsjuka och konkurrens om killarna. Men, det mest centrala har ju trots allt varit våra två Queens, så kanske blev det på sätt och vis en tjejsäsong, trots att en kula blev kastad och några Mean Girls härjade runt? 

Produktionen kanske trodde att de skickade in ”Queens” i början, i form av gamla kvinnliga deltagare – ack så fel de hade!

Bild: Viaplay

Säsongens feeling: 😀 <3 :-O >:-(


Vecka 11

Avsnitt 31

Det är SEMIFINAL!

Och det märks verkligen… Enligt traditionen går semifinalsveckan ut på att vänner ska svikas, partners ska huggas i ryggen och en hel massa människor ska checka ut. Det radioaktiva temat på säsongens semifinal verkar utlova just precis det!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Och vem checkar in om inte en liten blast from the past?

JAG VISSTE DET! Självklart kan inte producenterna hålla sig från att skicka in JOSIE igen! Nu blir det livat!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Spelläget blir nu aningen annorlunda, när Helen inte längre står själv med två killar. Benjamin, Josie, Helen och Sebastian blir återigen en enhetlig pakt. På så vis blir alltså Fimpen Tanjas enda alternativ egentligen, vilket då placerar Erica i riskzonen. Och om Erica är i riskzonen känns det inte helt ljust för Diana heller (förutom att hennes nemesis precis checkat in).

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någonting märkligt som Josies återkomst drar med sig är drama mellan Niclas och Alexandra. Likt förra veckans pandoras ask, skonar Niclas Josie som han skonade Sebastian, genom att själv (omedvetet va?) måla upp sig som boven i dramat, fastän ingen egentligen vet varför och det är totalt tvärtom.

Alexandra får då dåligt samvete för att hon trott på Niclas som nu säger emot sig själv. Men Josie verkar inte bry sig alls! Att hon ljugit och att hennes relation till Alexandre blivit sämre verkar alltså inte vara någonting som hållt henne uppe om nätterna på Paradise Hotel. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Så var det med den vänskapen…

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någonting, eller snarare någon, Josie däremot verkar bry sig mer om är ju självklart Benjamin. Det inledande bemötandet består ändock mest av iskall konfrontation, som han lite borde förväntat sig, men mynnar ut i att deras relation verkar ”gosigare” än någonsin.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Är det bara jag som tycker att den plötsliga övergången från Josie till Tanja och sen direkt tillbaka till Josie är aningen… stel? Jag menar, dels så berättar inte Benjamin sanningen så fort Josie kommer in, och dels verkar han inte meddela Tanja om vad detta innebär heller. Dessutom, även om de hållit deras extra gosigheter för sig själva så har ju faktiskt hela gruppen sett dem vara intima på andra sätt. Så att alla går runt och vet någonting om deras relation som Josie inte vet, medan de blir oerhört mysiga och kärleksfulla. Det känns inte helt… najs typ? 

Och förresten, minns ni vad Benjamin sa när han och Tanja ”fick till det”? Jo, ”nu blir det äntligen roligt här igen”. Och minns ni vad han sa till Josie nu när hon checkade in igen? Jo, exakt samma sak. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någonting annat som skaver i att titta på deras relation är ju också att de verkar vara totalt fel för varandra. Benjamin verkar värdera rationalitet högt, samt värna om god stämning. Dramatik och bråk verkar inte vara särskilt populärt hos honom, och likaså att inte vara riktigt snäll mot andra. Hur går de båda isåfall ihop?

Jag menar, Josie har visserligen betett sig någorlunda när han har varit inne på hotellet eftersom hon varit upptagen med att mysa med honom, men allt kan väl inte undgå honom? Spontant känns det i alla fall inte som att snäll-Benjamin skulle digga mobbar-Josie så mycket.

Bild: Viaplay

Men nu till någonting som känns mycket mer RÄTT! Den plågsamma KUPAN! Åh, så snyggt av PH-gudarna att ge detta uppdrag till just Josie. Det skulle faktiskt kunna vara exakt vem som helst därunder. 

Bild: Viaplay

Vid beskedet om kupan sätts snacket givetvis igång. Oooch även ännu ett härligt tillfälle för Erica att bruka sin osköna retorik, förstås. 

Hennes sätt att uttala sig om saker, som att hennes gissningar vore fakta, går mig extremt mycket på nerverna. Det är ett sånt härskande! Och dessutom kaxigt och mycket själviskt. Det KAN inte vara Erica. Om en präntar in det som fakta så tvingar det någon annan att lyfta och riskera sin plats på hotellet. Jag gissar att alla vill att någon ska lyfta, eftersom det med säkerhet innebär att den personen eller Josie får checka ut. Ingen vill såklart riskera sin egen plats på hotellet. Likt tidigare, så ger Erica de jobbiga uppgifterna till någon annan, och undviker risker själv genom att fortsätta hävda gissningar som gynnar henne själv som att det vore fakta. 

Att dessutom hävda att hon inte kan finnas under kupan på grund av hennes exceptionella mod är extra provocerande. 

Bild: Viaplay

Josie säger i alla fall till Helen att det är Diana under kupan, vilket jag skulle säga är ett osmart drag oavsett om det är sant eller inte. 

Det dumma med att tala sanning är att personen en berättat för då försöker spela för ens skull, när den bara borde lämna det neutralt. Ett sådant spelande är naturligtvis enklare att se igenom än neutral ovetskap. För varför skulle det gynna Helen att pusha för att Diana inte ska lyfta på kupan, om det inte är hon därunder? De spelar inte på samma sida, så att Diana är kvar är ju inte fördelaktigt för Helen. Dessutom, om Helen själv är rädd för att vara under kupan, men osäker såsom en såklart är i läget av ovisshet, så borde hon ju vilja att någon annan lyfter om risken finns att hon själv är där.

Det dumma med att ljuga handlar också om hur personen en ljuger för då agerar. Tänk om Helen hade varit smidigare och lyckats övertyga Diana om att det inte är hon så hon inte lyfter? Josie vill ju ha ut Diana och borde ju då vilja att hon felaktigen lyfter. Dessutom bör en vara sparsam med onödiga lögner, ifall att en skulle stå i en final. Att bara vara tyst om saken, men kanske lugna sin vän med att det inte är hon hade nog varit det bästa.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Meeen… Vi alla vet i alla fall hur det slutar! Jippie! 😀

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Vi avslutar veckans första avsnitt med lite härligt manipulativa och guilt tripping citat från Erica, när hon försöker övertala Patrik att sova med henne:

”Men asså gör det asså jag blir inte sur det är bara det att jag säkert kanske kommer åka ut imorgon och då kommer vi aldrig mer att sova ihop… Det är bara det.”

”Du får göra som du vill det är bara det att jag ångrar att jag sov så mycket med dig i början för det är nu jag helst vill sova med dig, inte förut.”

Hänt:

 • Semifinal!
 • Josie checkar in som galen professor.
 • Josie har placerat en av tjejerna under kupan. Om någon lyfter på kupan och är den som finns under tvingas Josie checka ut. Om någon lyfter men inte finns där tvingas personen som lyft checka ut. Om ingen lyfter tvingas personen under kupan checka ut.
 • Diana lyfter på kupan och finns där under. Josie får checka ut.

Avsnitt 32

Det vankas motgiftsceremoni! Alla som kan räkna 1+2 förstår att en kille kommer bli den som åker ut eftersom de delas ut till varannan tjej, varannan kille och Diana börjar. Varför verkar då alla tycka att killarnas utdelningar spelar någon roll? 

Tanja vill inte ha motgiftet av Fimpen eftersom hon inte vill att det ska synas att de spelar tillsammans. Då borde ju egentligen typ Alexandra tänka samma sak? Fimpen är ju inte hennes partner, utan Ericas, så deras relation borde inte visas upp som stark utåt. Det enda som spelar roll i sammanhanget är vilken kille tjejen kommer välja sen. Det är faktiskt det ENDA relevanta. 

Bild: Viaplay

Tanja får ett svårt val i slutet, att antingen rädda Niclas som inte är ett hot, eller rädda en av Sebastian och Benjamin så att Niclas åker ut. Tanja låter Niclas åka ut genom att ge sitt motgift till Sebastian, vilket jag nästan tycker är aningen fegt. Dock har hon själv ingen partner, och kanske vill lämna flera dörrar öppna till killar hon klickar med, men eftersom Fimpen är hennes tilltänkta partner borde hon kanske ha skickat ut en av de starka killarna? 

Men, även om det känns bittert, så har Niclas ingen partner och kunde lika gärna åka ut så här egentligen. 

Vidare ska en till kille tvingas lämna hotellet, och tjejerna ska få makt att påverka vem det blir. Detta leder till en hätsk diskussion på grund av… kan ni gissa?… Erica.

Bild: Viaplay

Erica hävdar alltså att om de andra, eller rättare sagt Diana, inte går med på att skicka ut Fimpen så kommer hon skicka ut Patrik.

Väntaväntavänta lite här nu. Låt oss bryta ner det hela!

Varför vill ens Erica skicka ut Fimpen från början? Han hade onekligen inga bra svar till varför han valde Tanja i motgiftsceremonin, även fast svaret kunde ha varit så enkelt att ge, absolut! Men gör det honom till den viktigaste att bli av med hos Erica? Han säger till henne att det är 50/50 mellan henne och Tanja för honom, och det verkar måhända inte vara sant dömande av vad han säger i synken, men det har ju inte hon koll på. Om vi kikar på de som är kvar av killarna i övrigt, Sebastian, Benjamin och Patrik så har ju Erica faktiskt mycket sämre chans bakom alla dem (förutom möjligtvis Patrik i viss mån). Istället för att vända helt och försöka få UT sin partner borde hon väl istället snacka upp sig själv för att övertyga honom om att inte välja Tanja och således få TILLBAKA sin partner? Mycket otaktiskt och märkligt tycker jag. Kan det vara känslorna som styr lite för mycket?

Och nu ska vi inte heller glömma ett bråk för inte alls länge sen. När Sebastian, av taktiska och !rimliga! skäl ville nyttja sitt guldläge och skicka ut Patrik, som är ett direkt hot för honom, så var han enligt Erica världens hemskaste person? Men nu tänker sig Erica att själv skicka ut honom? Av ingen anledning? Det håller inte… 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Och återigen (börjar nästan bli trött på att säga det) så är Fröken Härskarteknik tillbaka. 

Hon målar ju upp ett läge som inte finns. Det är Helen, och ENDAST Helen som säger att det, för henne, står mellan Fimpen och Patrik. På det bygger Erica vidare att de enda möjliga utfallen är Fimpen eller Patrik, och att Patrik då blir den som får checka ut om de andra inte tar Fimpen?

Men det är ju endast baserat på vad EN annan deltagare tycker? Var är Tanja och Alexandra i diskussionen? Tycker de samma sak? Tveksamt alltså. 

Diana tar också upp att hon ju inte kan skicka ut Fimpen eftersom det är Tanjas tilltänkta partner, och att det indirekt blir som att hon skickar ut Tanja. Då börjar Erica dra in att Tanja kommer få många röster i en final i diskussionen. Som att det är av relevans i nuläget, och för Diana över huvud taget? KALLT!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

När Diana vill diskutera saken med Tanja, eftersom Erica hotat henne med att skicka ut Patrik så reagerar Tanja. Hon menar att det inte borde stå på kartan eftersom det vore som att hon själv hade röstat ut Patrik. 

Jag håller med om att det inte borde stå på kartan, men det är på grund av Ericas ologiska resonemang, inte för att det vore samma sak. Det är det ju inte? Diana har verkligen bara Patrik, medan Tanja faktiskt står med Sebastian som är del av Sebastian-Benjamin-Helen-trion som är i behov av en till tjej för att båda killarna ska klara sig. 

Egentligen, varför är Tanja så oerhört inställd på att spela med Fimpen, när hon och Helen hade kunnat byta lite? Helen hade kunnat stå med Sebastian som hon gillar mest och Tanja hade kunnat stå med Benjamin som hon ju egentligen åtminstone verkar gilla mest. Dessutom skulle väl Benjamin och Tanja få oändligt mycket röster, och en kula hade väl aldrig heller kastats av snäll-Benjamin? Varför tänker ingen på detta? Gah!

Bild: Viaplay

Förutsättningarna förändras dock aningen i ceremonin som innefattar en kärnreaktor och bollar med namn på. Odds och slump spicear upp det hela något!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det är för mig fortfarande helt, totalt SUPERoförståeligt hur Erica fortfarande skriver Fimpen, och inte typ Benjamin som hon knappt känner? Som sagt, bara för att hon inte kan vara säker på om han vill spela med henne är den osäkerheten att föredra framför någon som inte ens hade övervägt henne. Det står ju mellan Benjamin och Fimpen, och Benjamin hade väl ändå lugnt valt Tanja utan vidare framför Erica?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det blir i alla fall Benjamin som får checka ut, vilket gör lite ont, men kanske också inte var SÅ konstigt eftersom han valt den passiva strategin att inte lägga sig i snacket som, den här veckan, i högsta grad rört honom. 

Så, lite 🙁 

Men även mycket 🙂

För det roliga är ju att oavsett vem som är kvar så kommer ingen välja Erica. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Därefter följer någonting som jag hädanefter skulle vilja kalla att göra en Erica. Det har blivit en ganska etablerad strategi den här säsongen, det här med att vara oskön men formulera det som att det är den andra som är oskön. Anfall är bästa försvaret, eller hur var det nu det gick? Det är lite som att göra en Miki, alltså att låtsas att en gör rätt och den andra fel, fastän det är tvärtom. 

Attans att det är just Tanja som får råka ut för dessa typer!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Tanja är alltså ”uppkäftig”. För att hon bara är. För att hon vill snacka taktik med sin partner. Och för att hon inte vill bli kallad för ”gumman” sjuttioelva gånger av Erica, som fortsätter bruka det på ett otroligt nedsättande sätt. 

Men vem är det egentligen som är uppkäftig? Och typ ELAK? Och har hårband…

Bild: Viaplay

Erica verkar känna sig i underläge eftersom hon garanterat kommer åka ut. Därför TOLKAR hon Tanja på ett oskönt sätt för att hon helt enkelt vill det. Och nej, Tanja är inte så gullig som hon kanske annars brukar vara, men hon är inte ”uppkäftig”. Hon är IRRITERAD på hur Erica för sig, och på det hela… sketfull! 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Tanja går iväg och söker inget drama eller konfrontation på något sätt. De andra följer efter henne! Alexandra av anledningen att hon blir osäker på Fimpen. Erica av anledningen att hon vill avbryta dem för att vara elak. Och det är fortfarande Tanja som är den osköna?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någonting som däremot känns lite oskönt, och väldigt ostrategiskt av Fimpen och Tanja, är hur de ”löser” situationen med Alexandra — alltså genom att ljuga och säga att de inte alls vill stå med varandra. Att Tanja dessutom menar att hon ska stå med Sebastian, som såklart kommer stå med Helen, är en helt befängd lögn. Och enbart sorgligt att Alexandra går på det!

Fimpen borde såklart förvarna henne så hon inte kommer känna sig sviken senare, eftersom killarna numera är garanterade en finalplats. 

Hänt:

 • I en motgiftsceremoni får deltagarna dela ut motgift till en deltagare av motsatt kön, i ordning. Den som får ett motgift får dela ut nästa. Niclas får inget motgift och får checka ut. 
 • Tjejerna får makt att påverka vem av killarna som åker ut, genom att skriva ett namn på en boll. Slumpen avgör sen vilken av bollarna som plockas upp och således vem av killarna som får checka ut. Det blir Benjamin.
 • Erica bråkar med Tanja eftersom hon menar att hon är ”uppkäftig” gällande hennes säkra ställning på hotellet.

Avsnitt 33

”Du var väldigt otrevlig.” 

Så inleder vi sista avsnittet på semifinalsveckan. Vad kan citatet vara? Någon som säger ifrån till Erica? Tyvärr inte, vi fortsätter:

”Och väldigt full.”

Det är alltså Ericas utskällning av Tanja dagen efter deras bråk. Och vad tycker vi om det då? Otrevlig: Nja. Väldigt full: Absolut. Men borde inte det bara visa på att en kanske inte borde ta upp saker med henne då i det stadiet? Gah, vi går vidare.

Tjejerna har möjlighet att plocka på sig en immunitet. I en av lådorna som lagts fram finns en ros, och de får i tur och ordning öppna en låda. Likt i motgiftsceremonin får personen som öppnade den senaste lådan välja nästa personen, om inte rosen återfinns. Oddsen känns rätt bra, eftersom alla killar och deras partners utgör den största gruppen. De som kan röra till saker är Erica och Alexandra. Och självklart, vem får rosen om inte allas våran egna Erica? 😀 😀 😀

Bild: Viaplay

Detta innebär såklart kaos för favoriterna Tanja och Diana. En av dem kommer behöva åka ut och jag VILL INTE VILL INTE VILL INTE.

Patrik verkar i alla fall känna sig lugn å sin partners räkning eftersom han och Erica står nära. Men övertalar han henne verkligen att inte välja honom? För mig låter han mest i deras konversation som att han inte riktigt bryr sig? Han säger ju faktiskt ”gör som du känner”, men kanske naivt antar att Erica aldrig skulle ”känna för” att skicka ut hans lojala partner? I alla fall är hans irritation på Dianas oro och nedstämdhet helt obefogad. 

Bild: Viaplay

Dessutom sänks Dianas chanser ännu mer av att Fimpen spelar SÅ SMART!!! Alltså hatten av, verkligen! Vem trodde det om grabben?

Att säga till Erica att han kommer offra henne veckan efter är både ärligt och rimligt samt så sjukt snyggt eftersom det då blir den stora avgörande faktorn: att Erica vet att hon kan lita på Patrik men inte på Fimpen. Dessutom, om Erica och Fimpen trots detta skulle bli de som står mot något av de andra paren hade de varit chanslösa, så Patriks milda försök (om en ens kan kalla det för det) känns väldigt bleka och trötta i relation till allt detta. 

Bild: Viaplay

Fimpen spelar också smart när han gör sin deal med Erica att välja Alexandra om hon går till Patrik. Dels får han reda på vem Erica tycker är henne största hot, och alltså tjejen som han borde stå med, och dels så får han Erica att ställa sig in på att välja Patrik och vänja sig vid den tanken.

Eftersom Erica kommer gå innan Fimpen ska göra sitt val mellan tjejerna så kommer han inte heller behöva hålla sin del av dealen, och på så vis få helt och håller som han vill.

När det onekligen börjar luta åt Patrik-hållet kan jag bara tänka ”nejnejnej, låt det vara en twist, snälla låt det vara en twist”. Och visst är allt annat oviktigt med tanke på hur det blir??????

EXTAS!!!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Fortsättningsvis är Erica sur, någon annan än hon är uppkäftig och Dianas fina sista ord om sitt förtroende för Patrik var självklart oskönt och mot Erica personligen, MEN VEM BRYR SIG!

DIANA ÄR KVAR OCH NICLAS HÄLLER SVETT UR SINA STÖVLAR! TJOHOOOO!!!

Hänt:

 • Den tjej som finner rosen i lådan blir immun. Erica blir aldrig vald till nästa person och får således den sista lådan som rosen innehåller. Erica blir immun.
 • Erica väljer Patrik i parceremonin.
 • Fimpen får Alexandra, Tanja och Diana bakom sig. Han väljer Tanja vilket resulterar i en mycket ledsen Alexandra. 
 • I en twist har de tidigare deltagarna fått välja mellan att skicka in Benjamin eller Niclas. De väljer Niclas som då får välja mellan de båda tjejerna.
 • Niclas väljer Diana, som blir kvar på hotellet!

Veckosummering

Vi har både Tanja och Diana med i finalveckan och PH-livet kunde inte ha varit bättre! Semifinalveckan var minst sagt händelserik, och vi har blivit lovade ännu mer i den stora grandiosa FINALEN! 

Vem hoppas ni tar hem vinsten? Kommer kulan att kastas? Och vad kommer hända med prissumman på en halv miljon kronor?

Veckans feeling: :´D


Vecka 10

Avsnitt 28

ÄNTLIGEN är det skolvecka på hotellet! Eller… var det High School-vecka..? Känner mig lite anti i så fall, menmen.

Bild: Viaplay

Veckan inleds med att deltagarna kläs ungefär som Bring It On-casten och att allas vår egen Fimpen checkar in!

Bild: Viaplay

Någonting som jag tycker fått på tok för lite uppmärksamhet är detta mysterium som inte utretts: missade Fimpen verkligen flyget? Gah, Studio Paradise varför finns du ens?

Han checkar onekligen in märkbart sent för att vara en allstar-deltagare och inleder sin vistelse med orden ”Fan, jag missade flyget”. Är det ett märkligt skämt i och med att han skickades in så sent på säsongen, eller skickas han in så sent på säsongen för att det är så jobbigt att jobba med Paradise-deltagare som det verkar?

Bild: Viaplay

Sedan följer prov i sann PH-skolvecka-anda, där frågorna är så enkla att det svåraste borde vara att avgöra huruvida en äter en ”punani” eller inte. Definitionsfråga va! 

Men nog om det, nu hoppar vi in i lite dåligt spel! Alexandras läggmatch med Niclas måste ju vara det osmidigaste som hänt under säsongens gång. Eller nej, stryk det! Det osmidigaste går sedan vidare till hennes spel efteråt, när han konfronterar henne och hennes svar på det hela är ”Neiii” *fniss*. Kat-a-astro-falt! Skämskudde!

Varför i hela fridens namn säger hon inte bara att det var taktik bakom att de inte skulle bli immuna? Alla andra kör ju läggmatch för att Sebastian ska bli immun och kunna ta ut Miki, varför säger inte Alexandra bara det till Niclas? Visst, Niclas kanske mer vill spela på den sidan än vad Alexandra gör just nu, men Miki är trots allt ingen ”Patrick” för Niclas och det är ju bättre om Alexandra i alla fall menar att det var på grund av att hon ville ha ut en annan kille än sin partner i vilket fall som helst. Att Niclas ska hållas bakom ljuset i de andras taktik är således oerhört ofördelaktigt. 

Och om hon nu vill förstöra i smyg ändå, gör det bättre! Om en generellt sätt vill bestämma mycket för att en tycker sig vara så smart, så bör en naturligtvis fortsätta i samma anda men bestämma fel. Att bara stå tyst och bara göra uppenbart felaktiga tillägg är så PROVOCERANDE dumt. Att inte svara rätt på frågan om fotboll som fotbollsspelare är bara pinsamt, speciellt med tanke på att alla Niclas-killar såklart vet svaret på frågan.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Om veckans första avsnitt kan inte så mycket mer sägas, förutom att Miki är otroligt dålig på hemkunskap eller typ… ord? Och att jag ser fram emot nästa avsnitt där det åtminstone verkar hända något! 

Avsnittet levererar, trots sin inte så händelserika natur, ett av säsongens härligaste citat. 

Niclas: ”Du kan inte vara ärlig med att du ljuger!”

Det är ju alltför sant. 

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Skolvecka! Eller var det High School-vecka? 
 • Fimpen checkar in.
 • Deltagarna ska göra prov i matematik eller hemkunskap. Fimpen väljer Sebastians partner Erica till att göra provet med så att Sebastian får göra det själv. 
 • Fimpen och Erica får bäst resultat på provet och blir låsta och immuna i veckans parceremoni.

Avsnitt 29

Dag nummer två på skolveckan kretsar egentligen enbart kring Pandoras. Inte mig emot, för det är rätt underhållande ändå! Det börjar med bara lite myspysigheter:

Benjamin och Tanja tycker om varandra! *fniss*

Fimpen och Alexandra är sugna på varandra! *fniss*

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Sen går vi vidare till någonting aningen mer dramatiskt men fortfarande liksom vanilla-dramatiskt:

Alexandra tar upp vad hon fått höra om Sebastian och Josie från Niclas. Taskigt tycker jag, eftersom det visat sig väldigt tydligt att han talat sanning hela tiden och helt enkelt anförtrott sig till henne. Hon agerar lite som den taskiga kompisen en hade i tvåan på lågstadiet som vid varje bråk yttrade alla ens innersta hemligheter. Fy skäms!

Niclas gör tyvärr bort sig lite när han skonar Sebastian genom att kalla det hela för ett ”missförstånd”, vilket det ju inte är och vilket bara får honom själv att se dum ut. Meeen kanske lite strategiskt smart också, eftersom Sebastian kanske är viktigare för honom att vara på god fot med än Alexandra där alla broar redan är brända till aska. 

Men egentligen, att outa Sebastian skulle knappt vara så illa. Sebastian kände knappt Alexandra när hon checkade in, vilket inte gör det konstigt att han hellre ville behålla Cornelia som han byggt upp en relation till. Han var inte skyldig Alexandra någonting, därför borde det inte vara några konstigheter mellan dem. Josie och Alexandra hade däremot en vänskap sen tidigare vilket gör situationen dem emellan annorluna. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Alexandra blir föga förvånande outad av Niclas i hennes försök att sinka honom vid matematikprovet. Och tro det eller ej, jag tycker faktiskt att hennes svar, till skillnad från i veckans första avsnitt, var rätt… bra? Nej, en vill inte bli låst med någon det känns svajigt med, såklart. Om ens partnerskap känns osäkert är det bättre att avvakta och se om det blir bättre, för att sen behålla personen i parceremonin om det nu blir det. 

I och med deras bråk borde det inte betraktas som så konstigt. Därför blir jag nästintill förvånad över allas reaktioner! Jag menar, tänk bara hur lugnt det var när Miki svek alla till höger och vänster i en situation där han själv hade 100% fel. Det höjdes det minsann inte på ögonbrynen lika mycket över som att Alexandra inte tänker anstränga sig för att bli låst i ett partnerskap där ingen av dem egentligen vill vara. Nästa vecka är det hon som kan hänga löst, det är klart att hon hellre står med någon hon funkar bättre med då?

Men låt oss gå vidare till the main event

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Här någonstans börjar det som bekant bli stökigt. Min uppfattning är att Alexandra till en början bara försöker skämta lite busigt och vänskapligt. Retsamhet utan ett ont uppsåt, helt enkelt! Det är ju trots allt ingen jättestor skillnad mellan att ”kyssas intensivt” och att mysa på andra vis, så för ALLA är det ju totalt oviktigt. Alexandra tolkade situationen utefter vad hon hörde, och utan att vara för äckligt grafiska här så kan väl det ena ljudet vara lite likt det andra? Att missförstå situationen är ju inte det konstigaste som kan hända direkt. 

Alexandra har alltså fått saker om bakfoten, men Erica svarar detta genast med en ENORMT kaxig ton. För visst hade det väl räckt med ett ”Oj vad märkligt, då hörde du fel! Vilket missförstånd det här blev!”? Men nej, det är attack-mode on.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Alexandra förklarar ju varför hon tolkade situationen som hon gjorde, men är tydlig med att hon måste ha missförstått, varpå Erica svarar att hon förstår men följer upp med frågan ”Varför ljuger du?”. 

Bild: Viaplay

Jag vill faktiskt hävda att det är Erica som startar det här bråket, genom att vara så fruktansvärt otrevlig och ta allt på blodigt allvar. Hon blir också arg eftersom hon menar att en inte behöver dela med sig av sina uppfattningar till andra när Alexandra menar att hon bara delat med sig om hur hon uppfattade situationen. Förlåt, men är det inte så vi människor brukar kommunicera? Genom att dela med oss av våra uppfattningar? 

Bild: Viaplay

De andra, eller åtminstone Patrik och Erica verkar dock tycka att det är Alexandra som bråkar. Men hon säger ju faktiskt från början att det måste ha skett ett missförstånd, men behöver sen tackla det som Erica och gruppen kastar ur sig. 

När övriga börjar fråga varför hon delade med sig av någonting hon inte var säker på så behöver hon ju såklart förklara varför hon trodde vad hon trodde. Detta kan tolkas som att hon försöker övertyga de andra om att hon faktiskt har rätt och att Erica är den som ljuger, men det är ju faktiskt inte det hon säger. 

Bild: Viaplay

Erica själv menar att hon inte är den som surar. Jag vill hävda tvärtom, samt att det är på grund av det som konflikten eskalerade.

Och nu när vi ändå är inne på Erica, kan vi ta upp huvudbonaderna? Det sitter alltid någonting som ser ut som en liten fluga på hennes huvud vid varje synk. Är hon sponsrad och ditskickad av ett hårbandsföretag med förkärlek för rosetter? 

Bild: Viaplay

Situationen tar i alla fall många oväntade vändningar. Antagligen eftersom Erica fortfarande inte kan släppa det och fortsätter med sin taskiga attityd.

När hon, med en gråtklump i halsen, börjar svära på sin hund börjar jag undra om det är någon slags märklig feberdröm jag befinner mig i. Detta. Händer. Bara. Inte.

Bild: Viaplay

När hundstrategin inte får den effekt hon vill ha (vilken effekt letar hon efter dock, eftersom alla redan tror henne och Alexandra också säger att Erica inte skulle ljuga om en sån sak?) går Erica vidare till skrika-otrevliga-saker-strategin. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Fråga: Har Erica varit någonting annat än tjurig hittills i den här säsongen? Och haft hårband med rosetter på som pricken över det sura i:t? 

Den kaxiga attityden fortsätter, när hon kör ut Alexandra och Fimpen från sviten så otrevligt hon kan. Trevligt!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Meeen… skrattar bäst som skrattar sist! Det blev väl lite utdelning i enlighet med insamlad karma för kvällen? 

.

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Pandoras ask.
 • Erica och Alexandra bråkar om vad Erica och Patrik ska ha gjort. 
 • Erica erkänner sina känslor för Patrik.

Avsnitt 30

Det vankas geografiprov och parceremoni!

Niclas verkar betrakta provet som sin enda chans att få stanna kvar på hotellet, men jag förstår inte hur han inte kan se att det finns så många fler chanser för honom att få stanna kvar än med en immunitet eller bakom Alexandra. Killarna på båda sidor är ute efter att ”röra om i grytan”, eller åtminstone köra ut en stark motståndare framför svaga Niclas såklart. Oavsett vem som får immuniteten så betyder det någonting positivt för Niclas, som kan ta den immuna killens tilltänkta partner eftersom han givetvis kommer gå någon annanstans för att blockera en annan killes partner. 

Sebastian blir i alla fall immun och diskussionen blir då vem av killarna Miki och Patrik som ska skickas ut. Egentligen förstår jag inte hur Miki blir den centrala figuren från början, eftersom han förutom sin plats i den starka pakten är rätt svag. Patrik är mer omtyckt och spelar lugnt och smart. För alla som inte kan komma att stå med Patrik blir han det givna valet, enligt mig. En faktor som inte tas upp är dock att Sebastian kanske står tryggare bakom Tanja än Diana, eftersom de kommer bra överens och hon antagligen inte skulle ha någonting emot att stå med en starkare partner än Miki, vilket talar mer för det valet. 

När Sebastian börjar skifta i sina tankar från att skicka ut Miki till att skicka ut Patrik är det någon som reagerar starkt… 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Erica menar att hon var schysst som behöll Sebastian framför Arvid tidigare, och att han därför borde behålla Patrik för hennes skull. Men om vi bryter ner argumentet en aning så håller det inte. Erica VILLE skicka ut Arvid. Att hon behöll Sebastian framför honom var för hennes egen skull, vilket inte kan betraktas som en direkt tjänst.

Dessutom är det helt orimligt att veckan innan semifinalen behålla någon för att göra någon annan en tjänst, och speciellt när den tjänsten handlar om att hon vill ha kvar en kille hon kan mysa med, inte att hon behöver honom för att spela med. 

För att inte tala om den märkliga retoriken att ta sig rätten att tala för hela gruppen. Att gå emot ”allas vilja” är ju i det här fallet egentligen bara att gå emot hennes vilja. Killarna i deras pakt VILL ha ut Patrik, och även om Helen kanske hellre hade sett att Miki åkte ut så är hon ändå med på tåget någotsånär. Jag hatar att vara den som säger det, men Erica är ju återigen ?bara sur?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Att Erica går från noll till hundra på en sekund, och helt plötsligt vill SKICKA UT en kille på hennes sida, som dels bara varit ärlig mot henne och dels bara försöker spela smart, borde visa för de andra att det faktiskt är hon som är en instabil medspelare. Det enda som hänt är ju att hon inte fått sin vilja igenom. 

Den enda som är viktig i frågan är egentligen Alexandra. Eftersom hon ska göra valet mellan Niclas och den andra killen så krävs det ju naturligtvis att hon ska vara med på vad som ska ske, så att allt inte är förgäves och Niclas blir den som får checka ut. Eftersom Patrik är en stark spelare som Alexandra dessutom tycker om kan det vara lite riskabelt att skicka honom dit. Dessutom är Alexandra hämndlysten mot Miki vilket också påverkar hennes vilja att skicka ut honom. 

Jag är nog den sista som hade velat behålla Miki i huset, men för Ericas skull hade jag så himlasuperjättegärna kasta Patrik låååångt bort som en frisbee i medvind. Den osköna attityden och retoriken bör inte resultera i att en får sin vilja igenom!

Bild: Viaplay

Det blir trots allt Miki som får lämna hotellet, vilket han gör rätt självmant bakom Diana. Han hade lovat henne att hon inte skulle behöva ta det beslutet men bryter sitt löfte, eftersom *ah måste ta tre djupa andetag innan jag fortsätter för detta är så dumt* de ska bli kvitt… 

VÄNTA HÄR NU!

NEJ!

NI ÄR INTE KVITT! NEJNEJNEJ!

Hon HJÄLPER honom att åka ut med stoltheten i behåll, även fast det är jättejobbigt för henne. De är inte kvitt för att hon hjälper honom att åka ut på det viset. HUR kan en tänka att det är samma sak som när han svek henne grovt? Det är inte alls samma grej och de är definitivt inte kvitt. 

Några som däremot är kvitt är Tanja och Sebastian som nu båda kört ut varandras partners. Tänk vad kul det hade varit om de fortsatte spela med varandra nu? Vilket starkt par det hade blivit! Mysmys! 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Låt oss avrunda veckan som gått med en härlig violation of privacy. Erica, som tyckte det var så kränkande när hon inte fick SOVA själv med Patrik tidigare för att Emma var där, stormar nu in mitt i ett pågående samlag mellan Fimpen och Alexandra. De säger att hon inte får komma in, och en förstår ju varför, men det stoppar inte henne… 

Det är ju superviktigt att surt få fråga de vuxenmysande var de andra är. För det borde ju de veta, som är själva där inne… 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • I ett geografiprov kan en kille vinna immunitet. Sebastian för flest poäng och blir immun.
 • Sebastian blockerar Tanja, så Miki åker ut bakom Diana.

Veckosummering

Veckan har kretsat mycket kring en och samma karaktär: Erica. Veckosummeringen tillägnas således denna inte-så-muntra figur. 

Det har ju minst sagt stormat runt henne, men vi ska fortfarande ha klart för oss att Erica, enligt hennes själv:

 • inte är känslig
 • inte är den som surar
 • är superärlig och kan svära på sin hund!!!

Vad tycker ni då? Veckans Erica-citat kanske kan hjälpa till i bedömningen:

”Vill du se dum ut i tv gumman?”

”Jag är inte den som surar men jag kommer inte prata med henne mer.”

”Jag är inte känslig men det här är så inte sant så jag blir irriterad!”

”Jag vet varför du gör det här. Jag har hört att du är sugen på patrik.”

”Du får inte ligga med honom för jag får det!”

”TYST!”

”Sviten är upptagen ikväll, jag och Patrik ska sova där.”

”Varför kan inte killar ha bollar?”

”Jag säger bara fuck you.”

”Vi är klara fuck you fucking bad boy.”

”Jag hatar dig idiot, jag är så fucking jävla fittlack.”

”Fuck you i ditt ansikte asså!”

”Jag kommer inte spela med er mer!”

Veckans feeling: ;( (med en rosett på huvudet)


Vecka 9

Avsnitt 25

Det är valvecka i United States of Paradise! In checkar två presidentkandidater, Niclas och Emma. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Veckans första avsnitt sätter tonen för det rafflande valet! Det är nästan för mycket galenskap på för kort tid. 

Arvid fortsätter förstås snacka på om Patrik. En strategi som är ganska underhållande att överskåda, men vars målbild är aningen oklar. Att få ut Patrik verkar ju vara huvudsyftet på något vis, men med tanke på att det inte finns någon logisk slutledning undrar jag nästan om Arvid tillämpat sin strategi bara för att göra det, och inte ens själv ser hur det ska uppnå någonting. Han lägger ju nästan allt krut på att få Patrik att se dålig ut ur Ericas ögon. Men även om han på detta tveksamma vis skulle få Erica att fullkomligt HATA Patrik så skulle han i slutändan fortfarande ha Diana kvar. Att i taffliga och genomskinliga försök att framställa Patrik i dålig dager, för att KANSKE få en eventuell plan B att försvinna från Patrik, känns inte värt att riskera sitt eget anseende över. Det är ju vad han riskerar och även förlorar, hos alla. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Utöver massiva frågetecken gällande hur Arvid sitter i VARJE. SYNK. (är taket för lågt eller någonting?) väcker hans uttalande ännu fler och större.

Att  han försöker få Patrik ner i samma skit som han själv sitter i köper jag helt enkelt inte. Arvid sitter inte i skiten. Han har just fått in Erica som kan tänka sig att spela med honom så länge han beter sig väl och har anammat någon slags mittemellan-roll mellan sidorna och hade således kunnat spela på detta för att undvika att uppfattas som ett hot, lite likt Niclas fast utan mängden blåögdhet. 

Han har dessutom ett guldläge att ansluta till den numera starkaste sidan, där han är omtyckt och även inte skulle bli betraktad som gruppens största hot jämte Patrik. Har vi inte alla tänkt att det någon gång måste formas en allians mellan dem? Det första, och vad det verkar som, även sista försöket till en gemensam pakt blir inte så vackert som bekant. 

I deras samtal namedroppar Patrik förövrigt Jesper och ”Marro”… igen… Det känns som att han sett en enda säsong varifrån han minns två grabbar som blir hans enda PH-relaterade referens eftersom han faktiskt snackar om wolfpack-duon HELA. TIDEN.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Efter deras samtal, där de verkar ha nått något slags samförstånd, återgår Arvid till gamla rutiner snabbt som attan. Han verkar fortfarande hävda att det är strategi men jag kan inte hjälpa att irritationen växer för: DET ÄR SÅ OSMART!!! Vill du fortsätta baktala Patrik och kasta sitt guldläge i sjön? Fine. Men gör det isåfall först EFTER att du säkrat Emmas plats på hotellet, vilken är väldigt beroende av deras möjliga pakt. Vad vinner han på att prata illa om patrik till Erica igen? Absolut ingenting. Vad förlorar han på att prata illa om patrik till Erica igen? Absolut allting. Sin chans att ansluta till en stark grupp, Ericas förtroende samt Emmas plats på hotellet.

I valprocessen ska de båda kandidaterna hålla i varsitt anförande och svara på varandras samt gruppens frågor. Ingen kan väl ha missat Niclas utspel? *skratt och fniss*

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det är ju några grodor som hoppar ur munnen på honom, men även om han ljuger oerhört osmidigt i sitt svar så är ju lögnen på sätt och vis sann? Även om Niclas inte förstår det själv. Det är ju faktiskt väldigt farligt för honom att han uppskattar Patrik och sig som så nära att han lägger sitt öde i hans händer, och inte är uppmärksam för svek. Och att spela Niclas vän och överväga att hugga honom i ryggen är väl exakt vad Patrik sysslar med?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Sant eller inte, osmidigt och ofördelaktigt var det verkligen. Men vet ni vad som är en av mina absoluta favoritkomponenter i säsongen? Niclas damage control! Som ständigt går ut på att han vill att någon ska hämta någon annan åt honom…? Varför vet ingen.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Moving on! Vänta jag ska bara…

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Ett glädjeskrik var detta för er som inte förstår och tror att någonting ytterst märkligt passerat korrekturläsningen. Kan ni gissa vad? 😀 Kan ni det? 😀 Hihi! 😀

Benjamin och Tanja hånglar!!!!!! Ingenting annat spelar längre någon roll!!!! Säsongen hade lika gärna kunnat ta slut nu. Låt oss blunda, njuta och ta in härligheten. När Josie är borta så dansar råttorna på bordet går väl uttrycket ungefär? Eller kanske mer typ en sexig varg och världens-skönaste-tjej. Toppen är det i alla fall!

Bild: Viaplay

Men kvällen tar inte slut där! Även om jag vill drunkna i känslorna av världens-bästa-hångel hade jag faktiskt inte velat missa vad som komma skall. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det börjar rätt harmlöst med att Emmas närvaro helt enkelt blir besvärlig och oläglig för Erica och Patrik. Men sen börjar attityden flöda från Erica! Emma är jättejobbig som inte förstår hintarna att hon är oönskad, absolut, men OJ vilken ilska från de där ögonen! 

Kan det möjligtvis ha att göra med deras tidigare säsong? Även om Erica verkar lite överdrivet ilsken och otrevlig i den här specifika situationen är det ej att förglömma hur Emma både svek henne och fortsatt behandlade henne illa. Behöver jag fräscha upp era minnen? Emma och Erica stod nära varandra, tills Emma helt enkelt ”tog” Mcuze ifrån henne, framför henne och med uppsåt att såra henne med det. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Händelseförloppet är i alla fall hur kul som helst, och WOW vilket lugn Emma har som klarar av att obrytt stanna kvar till Ericas förfäran. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Men även om det hela är väldigt underhållande så ryser jag till av det dåliga spelandet. Precis som Arvid spelar Emma osmart när hon provocerar deltagare innan röstningen, och för väldigt liten eventuell vinning dessutom. Hon borde hålla sig på god fot med alla, tills hon säkrat sin plats, och DÅ börja gå dem på nerverna. 

Hänt:

 • Valvecka!
 • Presidentkandidaterna Emma och Niclas checkar in.
 • De håller anföranden och Niclas gör bort sig aningen. 
 • Arvid och Patrik diskuterar en möjlig pakt om Arvid slutar baktala Patrik.

Avsnitt 26

Veckans andra avsnitt känns som ett ordentligt ”dagen efter”. 

Emma och Erica har olika uppfattningar om vem som surnade till, vilket är rätt underhållande. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Och som väntat påverkar Emmas beteende, även om det inte var SÅ illa, utfallet i dagens röstning. Det är ju alltså inte bara Arvid som är Emmas problem, vilket vissa verkar uppfatta det som.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Avsnittet bjuder även på ännu ett exempel på Dianas (förlåt men) ryggradslöshet. Att medvetet avsäga sig makt är SÅ. DUMT. Mer än så orkar jag inte gå in på det för orken är så otroligt oändligt slut på den fronten. Tröttsamt!

Även om Patrik inte explicit uttrycker missnöje över detta tycker jag mig se hans ögonbryn rynkas ett ögonblick. Att Diana inte klarar av att ta taktiska beslut är definitivt en svaghet hos en partner. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Inför valet mellan kandidaterna blir det aningen stökigt. Vi vet ju alla redan hur utfallet blir, men egentligen är det lite märkligt hur det blir. Allstar-sidan, som jag fortfarande kallar dem trots att bara Helen är kvar, borde ju egentligen inte känna sig så trygga i att behålla en kille på hotellet. De har ett överskott av killar i sin pakt, men bara en tjej. Väljer de att behålla en tjej kan ingen av dem åka ut, men väljer de att behålla en kille riskerar de att förlora en gruppmedlem. 

Bild: Viaplay

Ytterligare en konstig tanke kommer från Alexandra, som vill välja detta tillfälle för att kunna få en röst av Emma i en eventuell final. Men återigen; mycket risk för låg möjlig utdelning. Ingen förväntar sig att hon inte ska göra allt för att behålla sin partner. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

I och med att Helen och Sebastian egentligen hade kunnat rösta på Emma för att behålla en tjej och eftersom Patrik kanske är orolig efter Niclas utspel borde Alexandra inte känna sig så trygg som hon gör. 

Bild: Viaplay

Någon som fördömer hennes plan, men av en helt annan anledning, är Erica. Som efter bara några dagar i huset verkar tycka sig ha rätten att tala för hela gruppens räkning. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

En turbulent valrörelse slutar tyvärr med Emmas utcheckning. Niclas må vara underhållande men jag har på känn att Emma hade kunnat bidra med en aning mer sofistikerad underhållning i form av spel och intriger.

Bild: Viaplay

I avsnittet händer… hmm… ja, ingenting mer.

FÖRUTOM!

JUSTJA!

Tanja och Benjamin går all the way och ingen är gladare än jag! Vems hjärta gör inte glädjekullerbyttor när de smetar in sig i tvål och ålar runt i badkaret? Bilderna är tyvärr för barnförbjudna och integritetskränkande för att dela. Men ni kan ju föreställa er!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Benjamin verkar känna att han gör fel med tanke på att han redan varit med Josie på samma sätt. Men först till kvarn-konceptet är mycket märkligt i mina ögon och i synnerhet i Paradise Hotel, eller hu

Hänt:

 • Deltagarna får tävla om att få rösträtt i ett quiz om USA. De som får rösta blir Sebastian, Patrik, Alexandra, Helen och Arvid.
 • Niclas vinner valet och Emma får checka ut.
 • Tanja och Benjamin har vuxenmys.

Avsnitt 27

Niclas har möjlighet att bli immun i veckans parceremoni, vilket han absolut inte behöver och absolut inte gynnar någon alls.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

En immunitet är framförallt ofördelaktig för Arvid och Sebastian som saknar partners. Även om Niclas och Alexandra har stått tillsammans innan är ju hon faktiskt ett möjligt alternativ att sälja in sig hos, eftersom hon är där för att vinna och således borde sträva efter en starkare partner att spela med. Vilket inte minst syns senare i avsnittet, när irritationen över Niclas tanklöshet tar över.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Erica fortsätter agera med lite attityd. Arvid är onekligen förtjänt av den, men det börjar kännas som ett mönster.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Erica menar att hon talar om sina planer för Arvid för att vara schysst och ge honom en chans. Jag är dock lite tveksam till hur mycket hon faktiskt bryr sig om det, eftersom hon senare verkar få ett change of heart och inte har några som helst problem med att föra honom bakom ljuset. Detta tyder lite på att hon kanske helt enkelt njuter av Arvids olycka, om än förtjänt förstås.  

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Erica börjar även dra i fler trådar för att (taktiskt gissar jag) inte vara den som utåt tar beslutet att skicka hem Arvid.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

I den nya planen, där även Diana blir lidande, ska Arvid alltså inte bara skickas ut utan även luras på kuppen, vilket framför allt Erica verkar tycka är en bra idé. Var är nu samvetet från när hon av godhetsskäl ville förklara läget för honom tidigare?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

En sak jag inte kan sluta undra över är ?VARFÖR?

VARFÖR ska Arvid skickas ut? Arvid är JOBBIG, inte ett hot. Visst, han fortsätter trycka på Erica, men eftersom hon inte köper vad han säger, vad är då problemet?

VARFÖR inte ta ut sebastian som tydligt kör på motsatt sida, är oerhört stark samt lär få in fler av de sina när fler gamla deltagare checkar in. Arvid står ändå på rookie-sidan för det mesta, och skulle även antagligen vara Patrik EVIGT tacksam över att ha blivit räddad. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • Niclas får immunitet av alla par.
 • Arvid åker ut bakom Diana i parceremonin.
 • Alexandra och Niclas ryker ihop över vem som ska bestämma och tillit.

Veckosummering

Efter en händelserik vecka med in- och utcheckningar, samlag, bråk och ?OVÄNTAT SNYGGA OUTFITS PÅ PARCEREMONIN? är valveckan över. 

Någonting vi nu på sätt och vis kan garantera bör vara Josies återkomst. Det är egentligen märkligt hur deltagare hittills inte tillämpat strategin idka-älskog-med-någon-annan för att få in sin partner igen. Den är ju verkligen vattentät! Även om det skulle vara taktik så hade väl inte produktionen kunnat motsätta sig den timeingen och dramatiken?

Om mina beräkningar stämmer verkar det som att Diana får ta vara på lugnet före stormen, eftersom Tanja och Benjamin knullar in Josie på hotellet igen. Den som lever får se!

Veckans feeling: 😉


Vecka 8

Avsnitt 22

Det är raggarvecka på hotellet, någonting som det råder delade meningar om!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Brev! En ny tjej! Tjoho! 

Inför den nya tjejens ankomst får hotellets tjejer bestämma i vilken ordning raggarbruden ska få gå på dejt med killarna på. En av dem ska hon välja till partner, och om hon inte väljer någon blir det den sist placerade. Således är det såklart mest positivt att sätta sin partner tidigt i ordningen, eftersom hon lär vilja vänta med att välja partner tills hon hunnit känna av läget lite. 

Bild: Viaplay

Tjejerna diskuterar saken och ordningen blir följande:

 1. Sebastian
 2. Benjamin
 3. Patrik
 4. Arvid
 5. Miki
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hur kan Josie och Helen få precis som de vill, även när de bara är två? Vid tidigare diskussioner där ingen velat ge vika har ju sidan med majoritet idkat på röstning, där de såklart ”rättvist” vunnit. Men det verkar inte vara en fråga som drivs nu.

Dessutom är Helens argument, att hon inte har någon annan än sin partner medan Tanja och Diana kan byta mellan sina de facto fel. Hon och Josie är i en exakt likadan fyra där de kan byta till varandras partners, med starkare känslomässiga band dessutom. Om det är deras wild card Arvid hon syftar på, så är sidan han spelar på ytterst oklar, men han verkar onekligen klicka bättre med tjejerna på rookie-sidan, eftersom hans favoriter av allstar-tjejerna fått checka ut.

Bild: Viaplay

Detta illustrerar återigen hur en faktiskt kan betrakta Josie som den sanna vinnaren av det sociala spelet som är Paradise Hotel. Hon fullkomligt styr, utan att ha blivit tilldelad makt, utan genom att själv ta den.

Tjejen som ska gå på dejterna är i alla fall Erica Lindberg, som bekant inte är Josies favoritperson från deras tidigare säsong. Det är ju toppenkul med allstar-tjejer som naturligt hamnar på motståndarsidan, woopiedo! 

😀

😀

😀

Bild: Viaplay

Även om Ericas ankomst gör tittaren lyckligt förväntansfull känns Erica själv… ja, inte skitglad. Med risk att låta som en jobbig ”men le lite då”-snubbe så rör hon ju faktiskt knappt en min? Någonting som är ovanligt för de uttrycksfulla deltagarna, förutom då kanske Patrik som ser halvdöd/nyvaken ut i varenda synk. En teori är dock att han på sina tjugonio år helt enkelt ständigt är bakfull. Kanske har Patrik och Erica mer gemensamt än ett likgiltigt ansikte, låt oss i alla fall hoppas på det eftersom de än idag är ett par, och låt oss även hoppas på att vi får bevittna deras upptäckter av gemensamma faktorer på våra skärmar! Mycket har ännu inte hänt, men vi vet ju vad som komma skall. Äntligen lite (eventuell) romantik och drama!

Dejterna ser mycket olika ut. Vi har allt från Sebastian som fullkomligt för henne bakom ljuset av oklara anledningar, till Benjamin som inte har något svar att ge och får sig att framstå som en ofräsch, ja, raggare!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Sebastians utspel ter sig kanske extra märkligt. Ni vet, att han säger att han fortfarande står partner med Tanja och inte Josie? Visst, han vill fiska efter information hos Erica och inte förstöra sina chanser för att ta reda på saker eller påverka hennes beslut om partner. Men när sanningen väl kommer fram, vilket han borde förstå att den kommer göra under dejternas gång, kommer det bli uppenbart för henne att Sebastian inte kommer vara en kille att lita på för henne. Osmart drag, eftersom en bör hålla sig på god fot med alla en kan behöva ställa sig bakom någon gång! Dessutom är väl ändå inte Erica arg på Josie utan tvärtom? Varför skulle Erica undanhålla information eller inte lyssna på den killen tjejen hon inte är arg på råkar stå med?

Hänt:

 • Raggarvecka!
 • Erica checkar in.
 • Tjejerna får välja i vilken ordning killarna får går på dejt med Erica.
 • Erica väljer Arvid till partner, så att Alexandra hamnar på Solo.

Avsnitt 23

Dag två i raggarveckan ter sig oerhört lugn. Kanske är det för att Josie är upptagen med att gosa med Benjamin som hon inte hinner bråka? Och kanske är det på grund av detta som motståndarsidan förblir glada i hågen och inte bråkar med varandra.

Det enda lilla irritationsmomentet verkar vara från Mikis sida, eftersom Erica överger det självutnämnda lammet och riktar in siktet på Patrik istället.

Bild: Viaplay

Och kanske från Helens håll gällande killarnas beslut att låta Erica bli immun…

Bild: Viaplay

I övrigt återstår ett tråksamt trivsamt avsnitt, där inte ens Pandoras ask lyckas lyfta dramatik. Deltagarna under denna säsong verkar ha utvecklat en alldeles särskild jargong, där alla ställer elaka frågor som de egentligen inte själva tror på, för att sedan mottaga lugna lögner till svar. Någon som inte verkar ha uppfattat samtalsklimatet är däremot nyincheckade Erica, som tar frågan om hon utnyttjat Miki på alldeles för stort allvar, eftersom alla rimligtvis förstår att en kan vilja sova med en person en dag och en annan person nästa dag när en inte hunnit lära känna alla ännu. Det är inte så att en måste klistra fast sig vid första bästa man, och att en är falsk om en överger det 20-åriga sovsällskapet.

Hänt:

 • Erica får dela ut doftgranar till tre valfria killar. Om alla behåller sina granar på blir Erica immun.
 • Erica ger sina doftgranar till Patrik, Miki och Arvid. De behåller dem på och hon blir immun. 
 • Pandoras ask.

Avsnitt 24

Raggarveckans ände inleds fnittrigt och generande såhär:

Bild: Viaplay

Hur kan en uttala dessa ord utan att gapskratta? JAG. FATTAR. INTE.

Vad som sedan följer är en hel harang om vem som ska offra sig och ställa sig vid Sebastian så att Josie åker ut, eller åtminstone Helen ifall att Benjamin skulle välja annorlunda. Om du inte sett veckans avsnitt så: 1. Vad gör du ens här? 2. Förlåt, jag ska förklara. Erica har alltså fått i uppdrag att dela ut en immunitet till en av tjejerna, och tänker såklart ge den till någon på hennes sida som får utföra gruppens dirty work och explicit köra ut Josie. 

Så, vart var vi? Justja! Att ställa sig bakom Sebastian är naturligtvis en stor risk. För det första får en själv stå för utkörningen av Josie, vilket både kan skada relationen samt göra henne hämndlysten vilket såklart är en risk ifall att hon kommer tillbaka eller, om vi tänker ännu längre, ska rösta i finalen. För det andra så är det egentligen detsamma med Sebastian, och för det tredje så innebär att bilda par med någon en inte litar på och som inte vill en väl alltid negativt. Vem ska en stå med nästa vecka ifall att ens tidigare partner nu klickar bättre med sin nya? Vad händer ifall en blir låst med Sebastian via en twist och det kommer in en ny tjej? Och vem blir den första att offra sin partner ifall att det erbjuds?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Självklart vill ingen av tjejerna vara den av dem som behöver ta riskerna med gruppbeslutet. Erica är smart nog att inse detta tidigt för att kunna snacka sig ur möjligheten att hon ska behöva göra det. När det står mellan Tanja och Diana kan de inte bestämma sig, vilket kanske inte är så konstigt eftersom de skulle utsätta sig själva för exakt samma saker och därför kommer med exakt samma argument. 

Det roligaste måste vara när Josie kommer in mitt i samtalet och inte bara tittar in utan även sätter sig för att vara med… Bra avblåsning av taktiksnacket! 

Bild: Viaplay

Kruxet är dock att det är såhär spelet fungerar. För att köra ut någon tar en dennes partner, punkt. Och även om det är riskabelt så har det tidigare visat sig rätt effektivt och smärtfritt. Jag menar, titta bara på Arvid som bildat par med sin värsta fiende för att kunna skicka ut henne. Har det gått så dåligt? Nej! 

Det är emellertid en annan femma, eftersom han ju totalt misslyckats med att faktiskt skicka ut henne och till och med verkar ändra sig. Synd bara att Niclas hann offras innan han kom till insikten att det känslostyrda beslutet kanske inte var så rationellt!

Men, Tanja och Diana verkar i alla fall hamna i någon slags låsning vid diskussionen. Jag för min del, som i nästan alla fall hittills har tagit Tanjas parti håller faktiskt verkligen med Diana här. Om det är som hon säger (och som det verkar) och Sebastian och hon verkligen inte går ihop så är det en större risk för henne att ställa sig vid honom än för Tanja. Sebastian och Tanja har varit partners tidigare och verkar, bortsett från en tidigare konflikt, fungera rätt bra ihop. Dessutom verkar det generella intrycket av Tanja vara väldigt bra, vilket kan leda till mildare reaktioner än om Diana skulle vara den agerande. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Ett alternativ skulle vara att ge Alexandra uppgiften och immuniteten, vilke dock känns väldigt riskfyllt eftersom hon först nu bytt sida, och likaväl skulle kunna ta någon av deras partners. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Killarna verkar inte alls förstå deras resonemang, vilket jag finner aningen orimligt eftersom en i alla fall borde förstå tankegången, men som i alla fall leder till att Tanja äntligen tar på sig uppgiften.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Planen går i lås och den oerhört starka spelaren Josie får checka ut. Är hon bitter över det? Jo tack.

Bild: Viaplay

Josie hoppas att Benjamin förstår att han aldrig kommer får röra henne igen. Jag hoppas att Josie förstår att hon ju lär få komma in igen, när återkomsten kan bli så dramatisk som möjligt. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Kängor slängs framför allt åt Ericas håll. Hon må förtjäna det men det vet ju faktiskt inte Josie helt så aningen otaktiskt är det. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Men Josies partner då? Är han helt utom sig av sorg nu? NEJ FÖR HAN FICK JU TANJA TILL PARTNER. Det som sker är precis vad de inte förstod vid immunitetsdiskussionen. Det råder konsensus att Tanja är den mest omtyckta tjejen på hotellet, självklart är det bra att stå med henne.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Att Sebastian nu inte betraktas som ett lika starkt hot har han nog rätt i, för Arvid växlar genast om och vänder sin uppmärksamhet mot Patrik.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • Erica får till uppdrag att dela ut en immunitet till en av tjejerna. Hon väljer Tanja.
 • Tanja ställer sig bakom Sebastian, Josies tidigare partner. 
 • Josie åker ut bakom Benjamin som väljer Helen.

Veckosummering

Raggarveckan har erbjudit lugna puckar, och framtiden ser kanske till och med segare ut nu när den mest fartfyllda deltagaren har fått lämna hotellet. Men, det går snabbt i hockey, och kanske kommer alfahonans frånvaro leda till att nya deltagare kan visa framfötterna, eller varför inte axla Josies roll och skapa nya former av drama?

Veckans feeling: :I

Vecka 7

Avsnitt 19

Götlaborg! Feskekörkan, spårvagnar och inga pannkakor i bamba till Niclas! KUL tema, tack paradise-gudarna!

Bild: Viaplay

Veckans inleds med att Josie sätter sig på Diana, likt ett barn i FlumeRide-vagnen på Liseberg. Det finns någonting extra elakt med att förolämpa en person som blir så märkbart ledsen som Diana blir. Josies kommentarer biter onekligen på henne, vilket egentligen borde ta bort lite tillfredsställelse för Josie med det hela… För vem vill sparka på någonting ynkligt och sorgset? De flesta deltagare har under tidigare säsonger främst verkat belåtna över att få trycka ner en kaxig person som kan bita tillbaka, men Josie verkar mer anamma det där otrevliga vi fått stöta på stundtals, som exempelvis ”Sirenen”, Bettina och Diddi blivit utsatta för. Kom igen, rikta foten högre om om det krampar av spark-vilja! Josie säger inte hemska saker, men retsticka-attityden och den elaka Mean Girls-tonen är nästan läskigare, och lär även vara svårare att värja sig från eftersom ingen annan reagerar på de oradikala och inte-tillräckligt-elaka kommentarerna.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

En riktigt GO gubbe checkar in! 

OJ! Oj! Oj! 

VILKEN kille den där Benjamin! Spaning: han ser ut som en blandning mellan en man och en (sexig) hungrig varg. Rawr.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Vad vi alla under hela denna säsong önskat är väl ändå en kattig (vargig) kille till Tanja? Äntligen ser det ut som att det är möjligt!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Men något besök till Tanjas feskekörka blir det som bekant inte, då Josie hoppar emellan med sina flickiga svartsjuke-kommentarer.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Benjamin ska invigas, och det är av henne! Det verkar dock behöva vänta en aning…

Bild: Viaplay

Jag skulle vilja hävda att Benjamins hotness är det enda som avsnittet går ut på, men det kan jag dessvärre inte. Synd, för visst var ni sugna på fler skildringar av vilka (sexiga) djur han liknar?

Han ger Arvid en immunitet, efter en taktisk kommentar rörande spelet under killarnas talangshow. Oförtjänt kan en tycka, men eftersom alternativet verkade vara Miki som Benjamin tyckte var roligast är det kanske lika bra. Let’s face it, Miki var inte rolig, han såg bara väldigt lustig ut i sina glasögon och var som vanligt oskön mot sin partner som vet bättre än honom. Och vilka tyckte vi var roligast då, om vi säger att paradiset hade handlat mer om rättvisa, tema-enliga val, och vi var domarna? Min röst hade nog legat på Josie och Sebastian. Just att hoppa in som en groda och klä av sig kanske inte var en favorit, men kängan åt Camilla i sången ”One night only” var ot-e-roligt skojig.

Efter vinsten blir Arvid såklart glad, men… väldigt glad… Han rusar in på rummet och vrålar Mcuze-utropet™ till någon slags juck-rörelse? Skaffa en egen grej hörru. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Han väljer att sätta personligt agg före strategi och spel och förklarar för vem som helst som vill höra på att han tänker spela ut Alexandra så fort han får chansen, och således ta ut Niclas (den arguably svagaste spelaren).

Vi får ju gång på gång höra att Arvid och Alexandra har något slags konflikt från tidigare, både från deras gemensamma vistelse i huset tidigare och från tiden efteråt. Men vad kan hon egentligen ha gjort som förklarar Arvids beteende? Oavsett så känns det omotiverat, onödigt och bara väldigt taskigt. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Niclas steppar i alla fall upp! För en gångs skull verkar han också tycka någonting själv och agera utifrån vad han genuint tycker och tänker. Gillar’t!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Mitt i det otrevliga spirar lite romans på hotellet! Vad tror vi egentligen om Sebastian och Helen? Kommer det fungera?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • Göteborgsvecka!
 • Benjamin checkar in som ”Go gubbe”.
 • Efter en talangshow framförd av killarna och eventuellt deras partners ska en immunitet delas ut. Benjamin väljer Arvid som blir immun i veckans parceremoni.
 • Arvid och Alexandra ryker ihop i ett stort bråk.

Avsnitt 20

Det hade funnits en chans för Niclas att stanna kvar på hotellet. Det vill säga, om sidan han främst tidigare och som hans partner tydligt tillhör ville att han skulle vara kvar. Men hans avslöjande om att Josie ville behålla Cornelia framför Alexandra får sidan att vilja kapa den svaga länken, och pushar för att Benjamin ska välja Helen, alltså Niclas enda alternativ.

Bild: Viaplay

Det här förstår dock inte Miki, som drar Benjamin åt sidan för att hota honom. Trevlans! 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Detta bäddar ju egentligen för en ökad chans för Niclas att lyckas behålla sin plats. En otrevlig kille är ju, ja… otrevlig. Det är klart att en inte får världsdåligt samvete över att ställa sig med tjejen en vill stå med om hennes partner ändå beter sig illa mot en.

Bild: Viaplay

Men Benjamin går efter vad de starka i gruppen säger, och väljer trots detta Helen. På grund av att han tänker långsiktigt menar jag, på grund av att han är för ung för att förstå, tänker Niclas.

Bild: Viaplay

Men hänger han läpp för det? NEJ! Asså <3Niclas<3 vad händer??? 

Minns ni att en Niclas brukade innebära att fiska efter bekräftelse och feltolka strategiska komplimanger? Numera betyder att göra en Niclas att vara helt fantastisk! Fanns det någon som kunde låta bli att dra på smilbanden när han började skrika i mikrofonen att de behövde sätta på Billie Jean? Jag tror inte det.

Eller, att göra en Niclas innebär väl fortfarande att fiska efter komplimanger ändå. Men begreppet har blivit bredare åtminstone! Och tack fina snälla paradise-klippare för att ni äntligen uppmärksammar Niclas finfina frågor!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Men, inget paradis utan lite drama. Sebastian går runt med någon slags piska och slår till folk med den. Omoget kan en tycka, det gör ju säkert ont. Men en stor grej är det inte direkt. Det lär ha räckt med en enkel tillsägelse, men när Patrik lägger en kommentar till Josie tar det fart.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Sebastian blir även orimligt arg på att Patrik ”inte bara sagt något”. Det kan en ju tycka att han faktiskt gör eftersom det gått cirka noll tid. Men det var väl antagligen att han uttalade sig till Josie i första hand som blev problematiskt.

Sebastian är förövrigt på krigsstigen och verkar vara ute efter att bråka. Han och Tanja ryker ihop eftersom han, hör och häpna, inte lyssnar på henne. Han menar att Tanja är skrikig, vilket en kunnat märka i hennes och Mikis konflikter. NEJ NEJ NEJ. Varför får alla allt om bakfoten? Grejen är ju inte att Tanja bara skriker, grejen är att huset är fullt av snubbar med taskig retorik som inte lyssnar på vad smartafinaperfekta Tanja har att säga. Dumma er!

Någon som förstår är dock Helen. Fina Helen, tack för henne! Hon säger väl egentligen vad vi alla tänker? ”JAG HATAR MÄN!” 

Sebastian verkar inte alls förstå att han just bekräftat alla otrevliga stereotyper om sitt kön, utan gör det ytterligare genom att beskriva Helen som liten och känslig, och förminska henne i hennes mycket rimliga tankar och åsikter.

Bild: Viaplay

I vanlig ordning går också Arvid på Alexandra. Skärpning på killarna! Alla hade gärna fått checka ut, förutom möjligen en viss (sexig) vargkille tihi. 

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Benjamin ska parkera spårvagnen med Arvid i framför en tjej som han blir låst och immun med i veckans parceremoni. Benjamin väljer att parkera den framför Alexandra. 
 • Benjamin ska välja vilken räkmacka han vill äta. Den tjejen vars räkmacka han väljer blir han låst och immun med. Benjamin väljer Helens räkmacka. 
 • Niclas är fantastisk. 
 • Sebastian och Patrik bråkar.
 • Sebastian och Tanja bråkar.
 • Arvid bråkar med Alexandra.

Avsnitt 21

Och det sista avsnittet då? Ingenting intressant. Niclas sammanfattar det finemang:

Bild: Viaplay

Vissa kanske finner Arvids försök till spel med Diana för att få ut Patrik intressant. Men är det så intressant egentligen? Nja. Att Arvid försöker få ut Patrik och ta Diana är föga förvånande. Att Diana har trust issues och kan bli lite känslomässigt påverkad är inte heller särskilt chockerande. I slutändan tar hon ändå det väntade beslutet och skickar ut Niclas framför Patrik. 

Vissa menar att hennes gråt på parceremonin var osmart eftersom hennes partner då blir osäker över valet som borde vara självklart. Jag menar att det är relativt smart, eftersom hon då lyckas behålla Arvids tillit genom att visa att valet ändå är tufft för henne. Att hon skulle ”svika” honom genom att skicka ut Niclas förstår jag dock inte, eftersom det inte är ett svek att inte bara göra som någon vill att en ska göra. Hon har trots allt inte lovat honom någonting.

Diana och Patrik lär stå litelite svagare som par framöver eftersom det ändå tog en stund innan hon berättade sanningen för honom. Men trots allt så gjorde hon faktiskt det, och skulle situationen bli ännu svajigare så har hon en bra plan B. Tjoho!

Hänt:

 • Typ ingenting.
 • Niclas åker ut bakom Diana.

Veckosummering

Vi har en ny favoritvecka som har knuffat ner de andra veckorna från prispallen! 

KUL tema! KUL nyincheckad kille! KUL Niclas! 

Kan det bli bättre? Isåfall ska det till ett ordentligt stordåd.

Veckans feeling: 😀


Vecka 6

Avsnitt 16

Bondeveckan inleds med att paradiset formas till en ordentlig hönsgård! Deltagarna sätter tonen för veckan, och tonen, den är hög, arg och förvirrad!

Bild: Viaplay

En förvirrad röst som minsann aldrig blir tyst är såklart Niklas! Fiskandet efter komplimanger och egoboosts löper som en röd tråd genom avsnitten. Hade denna hybris inte varit så vedervärdig hade det varit sorgligt med bristen på självinsikt och dessa ständiga missuppfattningar av vad som är spel och vad som är genuint. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Några arga röster som inleder veckan är allstar-sidans, som inte ännu verkar ha kommit över att någon från deras sida också kan tvingas checka ut. Bitterhet är då inte snyggt på någon! Ombyte tack! 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Helen Ablatova checkar i alla fall in som storbonde! En personlig favorit för mig! 

!MEN!

Jag hade verkligen förväntat mig ett annat utfall. Inte minst på grund av att deltagarnas umgänge efter vistelsen tydligt visas i deras sociala medier. Att Helen från början hamnar på allstar-sidan tillsammans med Josie känns inte heller särskilt naturligt, så ett skifte kanske kan vara att vänta?

Helen ska utse två tjejer till pigor och tar det neutrala valet att låta beslutet bero på vilke kille hon vill stå med. De flesta gör det tydligt för henne att de vill stå kvar med sin partner. Men en deltagare har en annan taktik…

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Frågan är om Niclas förstår någonting över huvud taget om det här spelet? 

Avsnittets ”höjdpunkt”, eller åtminstone klimax, kommer emellertid i slutet i form av extra mycket hönsgård och extra mycket höga, arga röster. Det hela inleds av Hanna och Sebastians konflikt rörande outtalade känslor och svartsjuka. Bråket var egentligen detsamma som vi redan fått se i tidigare veckor, men eskalerar ut i någonting ?oklart?

Och hur det pågående samtalet i den andra gruppen kort därefter eskalerar kan väl inte ha undgått någon?

Bild: Viaplay

Återigen blir en liten grej stor på grund av Mikis samtalsstrategi med härskartekniker och hett temperament. 

Bild: Viaplay

Viftande fingrar i ansiktet och ett ”Lugn.” likt hur en vuxen (oerhört otrevligt) säger till ett litet barn är kanske inte en vinnande strategi framför att typ… lyssna…? 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Tanja och Miki vet själva om att de inte är ett passande par. Men HUR kan ingen tänka på att ett partnerbyte inom pakten ju är ett alternativ? Diana och Patrik står par men klickar inte helt, och Tanja och Miki står par men klickar inte helt. Diana och Miki klickar och Tanja och Patrik klickar. VARFÖR INTE BARA BYTA? 

I sann Halloween-anda fungerar paradiset ungefär som en skräckfilm. Alltså, några ungdomar som är inne i ett hus tillsammans och en vill bara skrika ”Nej nej nej gör det inte dumma ni!!!”.

Hänt:

 • Bondevecka!
 • Helen checkar in som storbonde. 
 • Helen får till uppgift att utse två tjejer till pigor, som checkar in på Solo och riskerar att åka ut. Helen utser Emma och Diana till pigor. 
 • Sebastian och Hanna bråkar om känslor, spel och svartsjuka.
 • Miki och Tanja ryker ihop över Mikis flörtande med Helen.

Avsnitt 17

Och den kaotiska veckan fortgår…

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Taktiken låtsas-att-den-andra-personen-gör-fel-och-jag-är-offret är ingenting som frångås, utan blir bara allt påtagligare.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Även härskartekniken lyssna-inte-alls-så-att-hon-behöver-höja-rösten-och-låtsas-att-det-är-orimligt-när-hon-gör-det kommer tillbaka. Kärt återseende? Nja.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det. Är. Så. Omoget.

Jag tror inte jag är den enda som blev arg åt Tanja i det här bråket. Vissa deltagare känns satta till hotellet just på grund av att de bidrar med det omogna och barnsliga som publiken älskar att hata, och det brukar på vissa sätt väcka någon slags empati i mig för dessa stackare. Men killar som avbryter och sätter sig på tjejer, och sen försöker få det att framstå som att det är tvärtom, sådana typer går helt enkelt inte att ha sympati för. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Miki gör dessutom en Niclas när han lämnar Tanja och Diana. En Niclas undrar ni? Jo, men ni vet, tolkar alla saker folk säger till ens fördel som genuint, när det så solklart gynnar dem spelmässigt. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Självklart håller motståndarsidan med Miki och eldar på konflikten, för att kunna splittra på paret. Att få medhåll där är således en självklarhet, vilket han borde förstå vid det här laget. En liten släng av ”alla älskar mig här” och en benämning av sig själv i tredjeperson puttar nästan av Niclas från Niclas-pallen. Grattis Miki! Du är mer Niclas än Niclas!

Niclas-Miki tar, likt en trotsig tonåring (wops han är ju faktiskt det), tillfället i akt att svika sin trogna pakt ytterligare i gödselceremonin. Efter att han röstat på att skicka ut Diana sitter han och håller hand med Josie, personen som, mobbning eller ej, ogillar Diana mest i huset.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Även om Hanna tar checken på 5000 kronor och således ”räddar” Diana från att bli utröstad känns den tidigare oron för de båda pigorna inte särskilt stark.

Jag menar, Diana är verkligen en huvudperson i narrativet, och skulle samtidigt åka ut på grund av ett stort svek från en vän. SJÄLVKLART hade hon blivit inskickad strax därpå! Och Emma har säkerligen, likt de andra allstar-tjejerna fått kontrakt med betald och garanterad tv-tid, så även hon lär skickas in igen. Hon är dessutom en rivig tjej som inte fått utöva sin rivighet ännu!

Och Hanna då? 5 000 kronor är som bekant inte supermycket, och hon har senare uttalat sig om att hon gjort en deal med produktionen för att kunna åka hem. Och visst känner en väl ändå lite med Hanna, även om hon satt sig själv i situationen. Jo visst, ”som man bäddar får man ligga”, men kunde inte produktionen ha skickat in Alexandra lite tidigare, för stöd och bättre förutsättningar för att bädda fint! Så som Hanna bäddar får även Arvid och Helen ligga, eftersom de blir låsta och immuna med varandra. Det känns inte som de två som fungerar allra bäst i huset, eller vad säger ni?

Och åter till Miki då! HAN ÄR FALSK HAN ÄR HAL HAN ÄR OLOJAL! Om vi rent spelmässigt kikar på vad han gör, så går han ju faktiskt tillbaka till en pakt som tidigare samvetslöst fört honom bakom ljuset, och senare försökte göra allt för att spela ut honom. På grund av två starka tjejer och supermyz-Patrik lyckades de dock inte, vilket då öppnar upp för Miki att treva sig tillbaka. Allt kanske är glömt och förlåtet där, men inte agerar pakten på något annat vis inte! Miki ska återigen föras bakom ljuset gällande vad gruppen har i åtanke samt vem som kommer stå bakom honom i parceremonin.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Pandoras ask kommer lägligt som aldrig förr, men frambringar inga chockerande uttalanden. Mikis offerkofta är lika varm och bekväm som vanligt och Niclas tror att alla älskar honom! Same same

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Tanja må behöva Miki som partner för att klara sig kvar denna vecka, men jag hoppas nästan att deras konflikt fortsätter. Jag vill se honom checka ut med insikten att han spelat både osmart och elakt! 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Tanja förtjänar att sova med någon som ger henne täcke och förstår vilken vinnare hon är! Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här men Simon where you at boy?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • I gödselceremonin får deltagarna slänga gödsel på någon av pigorna Emma och Diana. Den med mest gödsel tvingas checka ut. 
 • Majoriteten av gödsel hamnar på Diana, men efter att en check på 5000 kronor erbjuds, byter Hanna plats med Diana och ger upp sin plats på hotellet. 
 • Hannas partner Arvid blir låst och immun med Helen. 
 • Mikis och Tanjas bråk blir allt större och Miki byter sida.

Avsnitt 18

Alexandra checkar återigen in som fågelskrämma. Varför hon skickas in just när Hanna lämnat kan en fråga sig. Kanske för att påminna Miki om vad som hände förra gången han stod på den sidan? Oavsett är det lite kul.

Hennes återkomst verkar åtminstone lite uppskattad av allstar-sidan med Josie i spetsen, men frågan är om det är särskilt bra för deras sida? En person med många fiender i huset kan absolut vara negativ att alliera sig med. För tjejerna innebär det färre partnermöjligheter, eftersom både Miki och Arvid stod som potentiella partners. För Cornelia visar det sig dessutom innebära total utkonkurrens. 

Mikis plats i allstar-gruppen kan omöjligen kännas lika gosig som tidigare. Kan det vara därför han slutar peka fingrar och skrika ”bete dig” när han och Tanja pratar ut?

Offerkoftan är absolut inte av, utan det Tanja ”gjort” är fortfarande hemskt. Och vad har hon gjort då? Höjt rösten när han inte lyssnat. Japp, vidrigt! Att Miki spelat osmart, inte lyssnat, använt sig av härskartekniker, snackat skit om sina vänner till motståndarsidan, svikit sin pakt helt och dessutom själv höjt rösten är däremot ingenting som kommer på tal eller bes om ursäkt för. Men han har ”mått skit” och det är hennes fel. Dessutom har hon också haft fel när hon uttalat sig om hans ostrategiska spel eftersom de är kvar… Det kan ju omöjligen bero på att han i övrigt lyssnat på sina SMARTA medspelare som hållit honom kvar. 

Niclas fortsätter fiska, och fiskeriet börjar kännas ledsamt. Jag vill bara ge grabben en riktig kompis!

Hans mest uppskattade egenskap i huset verkar vara hur lättpåverkad han är. Men en person som jämt och ständigt vänder kappan efter vinden borde kanske egentligen betraktas som det största hotet i huset, eftersom han faktiskt kan hugga en kniv i ryggen på exakt vem som helst!

Alexandra verkar dock hittills ha spelat efter strategin jag-bryr-mig-inte-om-att-vara-omtyckt-utan-väljer-svaga-killar-som-älskar-mig-att-spela-med. Så kanske har Niclas dragit en vinnarlott och får hänga med på tåget ett tag?

Mikis och Alexandras nemesis-relation kan i alla fall bli intressant att se hur den utvecklar sig. Kan dramat dem emellan bli hur two wrongs make a right? Om de bara fokuserar sina negativa energier på varandra kanske oskyldiga deltagare skonas? Underhållning blir det i alla fall! Det verkar åtminstone så vid kvällsscenen där Miki försöker tjuvlyssna på Alexandra och Niclas, men till allas vår förtjusning ramlar i poolen! 

Niclas verkar helt ha anammat Alexandras sätt och fiender, då han uttalar sig nedsättande om både Miki och Arvid. 

Hänt:

 • Alexandra checkar in som fågelskrämma.
 • Miki och Tanjas bråk lugnar ner sig.
 • I parceremonin får Niclas Alexandra, Emma och Cornelia bakom sig. Han väljer Alexandra och de andra får checka ut.

Veckosummering

Bråk och kaos i hönsgården. Så kan bondgårdsveckan sammanfattas.

🙁 🙁 🙁

I denna veva av endast negativ energi i omlopp hade PH-gudarna gärna fått ta in något positivt element. I extramaterialet i *** (ni vet vad) visas hur fina Diana och Tanja är mot varandra exempelvis. Varför klipps inte det med? När varje liten mysighet mellan grabbarna uppvisas till härlig musik. Nu när Malte checkat ut och bromancen är över, varför får inte tjejernas fina vänskaper plats i rutan? 

I nästkommande vecka hoppas jag på rejäla skiften. Jag vill se nya par, nya pakter och gärna någonting annat att titta på än Niclas och Niclas-Miki.

Veckans feeling: :-@


Vecka 5

Avsnitt 13

Ny vecka, nya möjligheter! Ny deltagare, nya Niclas-moments!

Veckan inleds oerhört enerverande, med lite för mycket orakel-Niclas och lite för lite oanständig PH-humor. Niclas må vara harmlös och beskedlig på sina sätt, men mycket missriktad hybrisfylld tv-tid blir aningen mastigt. Konflikter löses och en ny tjej ska checka in. Inte urkul. 

Bild: Viaplay

Att det blir just Emma Hellström som checkar in känns däremot på tiden! Lite ”fräscht” sådär med en allstar-tjej som inte naturligt sammansmälter med den ursprungliga allstar-högen!

Emma langar också veckans Spaning! Hon tror sig känna igen Sebastian, men inser när han berättar att han kommer ifrån Helsingborg att hon inte alls känner honom utan han ser bara ut som alla andra killar från Helsingborg. På bilden ser vi Sebastian ackompanjerad av de tidigare deltagarna Johan Kervall och Adam Linard som minst sagt bekräftar hennes spaning. Kort fråga: vem var det som nominerade Sebastian till säsongens Adam Linard? Vem? Någon? Äsch, vi går vidare!

Bild: Viaplay

Emma ska välja en partner och tar det neutralaste beslutet en kan göra och väljer den som kommit in sist. Den som inte har stått med en partner en längre tid och som kan tänka sig bli vald. Den som en kan välja utan att trampa någon på tårna. Niclas har dock andra tankar om hennes val:

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Taktik och strategi verkar inte vara ett alternativ i alla fall. 

Niclas verkar till en början chockerad över beslutet, åtminstone är det vad han säger till Patrik när han frågar vad han tänker om valet. Patrik svarar ungefär att ”såklart hon väljer dig, du är snygg och trevlig” varpå Niclas, glad i hågen, efter komplimangerna tar tillbaka sin påstådda chock och istället menar att orakel-Niclas inte alls är chockad utan känt det på sig hela tiden. Fiskande efter komplimanger? Kanske. Niclas = Orakel? Mje. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • Blommor och bin-vecka!
 • Emma checkar in som ägg och ska välja en av spermie-killarna att befrukta henne.
 • Tjejerna får gemensamt bestämma en kille som ska få en kondom över sig och således inte kunna bli vald av den nya tjejen. Josie, Cornelia och Hanna röstar på Malte, vilket blir valet på grund av majoritetsbeslutet. 
 • Efter dejter med alla killar väljer Emma Niclas till partner.

Avsnitt 14

Arvid Stenbäck checkar in! Tjolahopp! Äntligen en allstar-kille som kan få den manliga startfemman svettas lite! 

Vad tycker vi om Arvid då? Jag själv har ABSOLUT INGEN ANING! Å ena sidan kan han vara varm och go´ men å andra sidan är han ju ett litet monster. Å ena sidan känns han rätt klipsk, å andra sidan _inte_alls_. Å ena sidan beskriver han sig själv som ”en hemsk människa på insidan”, å andra sidan är jag tillfälligt sinnesförvirrad pga _han_är_typ_söt. 

Bild: Viaplay

Arvids incheckning blir emellertid droppen som får bägaren att rinna över för Diana. En kan väl säga att hon ”tappar det”? Vilket är fullt förståeligt för OJ vad det är hopplöst och OJ vad den kvinnliga startfemman bara får se motgång på motgång. 

Om konceptet fortsättningsvis är att tidigare deltagare som håller varandra om ryggen ska skickas in på rad så har de ju faktiskt ingen chans. Little did they know att Arvid och Emma kan innebära någonting nytt för dem, men mer om det senare!

Att Diana dessutom känner sig utstött och illa omtyckt av den sidan som ständigt har övertaget blir självklart väldigt påfrestande. Det är antagligen få PH-fanatiker som missat konflikterna deltagarna emellan på sociala medier, där Diana menar att Josie mobbat henne i huset. Det råder delade meningar om detta, men i det fjortonde avsnittet är det i alla fall tydligt att Diana och Josie inte tycker om varandra och att detta i kombination med Dianas generella position i gruppen och spelet blir för mycket för henne.

Bild: Viaplay

Niclas går med Patrik för att trösta Diana. En kan inte annat än att dra på smilbanden till hans taktik:

Bild: Viaplay

Att räkna sina magrutor kan ju tänkas vara effektivt för att få en nedstämd människa att må bättre, men att ljuga om var en står spelmässigt kanske är en ännu bättre taktik? Inte vet jag, men det är i alla fall vad Niclas gör när han säger att han ska byta sida, men inte har för avsikt att göra det egentligen. 

Det är ytterst roande hur Niclas inte tänker något steg i förväg alls och inte ser vad som kommer hända när en kille på deras sida hänger löst. Självfallet kommer alla tjejer i pakten välja Malte och Sebastian före Niclas, inte minst Niclas tidigare partner Hanna som tydligt och uttalat främst spelar med Sebastian. Kan det vara så att orakel-Niclas har så pass gott självförtroende att magkänslan säger att han är så pass mysig att tjejerna hade offrat sina killar för honom?

Den andra sidan hade ju självklart inte primärt försökt få ut Niclas, men utfallet hade åtminstone blivit detsamma utan immuniteter eller twister.  

Och på tal om att primärt försöka få ut någon från allstar-sidan! Hanna diskuterar sin plats i gruppen med Sebastian, och menar att hon är den av tjejerna som riskerar att behöva checka ut först. 

Bild: Viaplay

Men varför ligger egentligen Hanna i riskzonen? Hennes känslostyrda sätt och vilja att hålla sig på god fot med alla känns inte som att det resulterar i en stark och hotfull position i gruppen. Varför vill den andra sidan ta ut Hanna och inte exempelvis Josie som verkar dra i trådarna mycket mer? Kan det vara så att Hanna fortfarande hänger löst efter att hon försökte köra ut Tanja, eller försöker hon bara lugna Sebastian gällande hur hon agerar gentemot Arvid?

Och Arvid då! Han ”rör om i grytan” i sann Paradise-anda  och smälter inte in utan claimar sin egen plats. Han blir den till synes första som, åtminstone till hans ansikte, reagerar på Niclas ogenomtänkta uttalanden:

Bild: Viaplay

Och så en liten härskarteknik på det:

Bild: Viaplay

Och en liten kommentar till Niclas Niclas-tatuering:

Bild: Viaplay

Arvid må säga det vi alla tänker, men bemötandet får mig att vilja ta Niclas under mina vingar och beskydda honom från all hånfullhet. Han är oskyldig och oskuldsfull och LÅT HONOM VARA!!!

Bild: Viaplay

Härskartekniken ”jag vet inte ditt namn” återkommer senare under kvällen, så den verkar vara en riktig favorit. Senare mot kvällen hettar det nämligen till.

Det hela verkar inledas av att Diana ankommer till festen efter att Arvid har övertygat henne. Josie verkar bli provocerad av hennes närvaro (och bortavaro? är det ett ord?) och sätter igång.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Senare lägger hon en kommentar om Arvids ex, som kan verka väldigt harmlös, men som i det bortklippta extramaterialet uppvisat i Studio Paradise (blä, inte kollar ni på det va?) skvallrar om en möjligt triggande intention. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Trots att det är Arvid och Josie som ryker ihop verkar Josies aggression vara riktad åt annat håll; Dianas. 

Efter en blick på Diana som skulle få Regina George i Mean Girls att darra lämnar hon festen. Vad har Diana gjort förutom att typ… vara där? Mobbning eller inte, schysst är det definitivt inte. Det hela får mig att sakna Adrian Montin-säsongen, där alla ville köra ut honom och spelade hårt, men runt om spelet ändå var vänskapliga. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Onekligen påverkad av gårdagens drama, fortsätter Arvid spela som ett wildcard, och väldigt snyggt om jag får säga det själv! En makt ska delas ut till en av tjejerna och Arvid väljer Diana till allas förvåning, eftersom Hanna verkade vara det självklara valet. Arvid får alltså,  via valet, en vän i Diana och en fot in på den sidan med, samt en möjlighet att ta ett beslut för att köra ut den starkaste spelaren Josie. Den starkaste spelaren är alltid bra att få bort, oavsett tjej eller kille, eftersom chansen att påverka beslut ökar drastiskt utan ett sådant inflytande inne på hotellet. Att en stark spelare inte är speciellt positivt inställd till en är ytterligare ett minus, vilket gör denne till ett hot. Snyggt!

Det blir dock mindre snyggt när de ska diskutera sitt val. Diana vill tänka några steg framåt för att verkligen uppnå målet att få ut Josie, medan Arvid menar att de inte kan påverka det. Men… Det kan de väl visst? De väljer vilka som sitter och vilka som går, med vetskapen om att Emma och Niclas är immuna och i högsta grad samarbetsvilliga. 

Arvids hemliga plan är att Dianas partner Patrik ska tvingas checka ut, men tänker återigen aningen ?fel?, för varför skulle Patrik behöva checka ut när Emma och Niclas inte har någon anledning att ställa sig och blockera Diana? Snyggt och osnyggt Arvid! 

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Arvid Stenbäck checkar in som gynekolog.
 • Diana är ledsen och väljer att gå och lägga sig istället för att vara med på festen. När Arvid övertalat henne till att delta får hon kommentarer från Josie över hennes ”sovande”.
 • Arvid och Josie ryker ihop över Josies kommentar om Arvids ex.
 • Arvid får välja ut en tjej som ska bli barnmorska och således bestämma vilka som ska gå och vilka som ska sitta av tjejerna och killarna. Det befruktade ägget Emma och Niclas ska gå som en person, och de ska därför välja könet på barnet. Barnet kommer gå immunt. 
 • Arvid väljer Diana och de bestämmer att barnet ska vara av manligt kön.

Avsnitt 15

Hannas beslut om att inte ta ett beslut ledde som bekant till Maltes utcheckning. 

Alltså, att Malte lämnar Är sorgligt, men wow vad allstar-sidan inte kan hantera en motgång?

Klart en saknar Malte, han är söt som en sockertopp, men HÖRNI! Gaska upp er! Den andra sidan har sett motgång varenda gång! Det känns som att en stor del av deras sorg gäller den krossade illusionen av oövervinnerlighet, och insikten om att de också kan åka ut och inte bara är på en semester där en kan köra över människor hit och dit i och med deras hittills okända status. 

Men, att förlora en vän är alltid tråkigt… Även om en inte behöver agera som att någon dött… 

Åtminstone borde motståndarsidan fortfarande få festa?????? Vad har inte allstar-sidan gjort varje gång någon därifrån behöva checka ut?

Hänt:

 • Hanna vill inte behöva välja mellan Sebastian och Arvid och vägrar behöva ta ett beslut.
 • Cornelia blir blockerad av barnet Emma och Niclas.
 • Malte ställer sig bakom Diana och skickar således ut sig själv.

Veckosummering

På grund av önskemål från icke-tittare på detta mästerverk till tv kommer veckosummeringen bestå av kommentarer att lägga i den oundvikliga konversationen om den gångna paradis-veckan. Så, har du frivilligt eller ofrivilligt missat att hänga med i svängarna, men vill verka som att du har koll? Feel free att skamlöst bruka kommentarerna nedan. 

”Gud vad Niclas har hybris. Men det är nästan lite synd om honom ändå.”

”Vad synd att en fick se så lite av Tanja i veckan.”

”Jag förstår varför Arvid blev så arg på Josie.”/”Jag förstår inte varför Arvid blev så arg på Josie.”

”Det verkar ändå som att Josie har mobbat Diana i huset.”/”Det verkar ändå som att Josie inte har mobbat Diana i huset.”

”Jag gissar på Patrik som vinnare! Han är ju så lugn och snäll och tänker på spelet hela tiden.”

”Hmm… Saknade jag att se Miki i veckan?” ”Ja.”/”Nej.”

”Bebisdräkten var ändå sjukt obehaglig!”

Veckans feeling: :/


Vecka 4

Avsnitt 10

OJ VILKEN VECKOSTART! Redan i första avsnittet levereras underhållning i toppklass när gästerna omvandlas till grottmänniskor och transporteras bak i tiden till stenåldern. De fluffiga bajsbruna kläderna bidrar absolut till känslan! Hur är the mind? Jo, det är blown!

Jag skulle vilja måla upp avsnittets upplevelse med en rangordning av veckans citat!

På första plats har vi…:O…Sebbes tankar om stenåldern! Det säger sig självt, no comments needed

Bild: Viaplay

På andra plats kommer ett citat i form av ett alldeles underbart oklart svar: Dianas tankar om taktik. Tanja och Diana pratar om osäkerheter och eventuella utlopp, varpå Tanja menar att Diana inte bör oroa sig så mycket eftersom pakten är fungerande. Och Dianas svar på det? Se och hör!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Stort frågetecken! 

På tredje plats har vi den nya gästen Niclas, som verkar vara en härlig citatmaskin att döma av sin introduktionsvideo. Inte undra på att han kommer in under stenåldersveckan eftersom människan verkar ha bott under en sten de senaste åren. Storkuksalfahannar känns väl lite passé även i PH-världen?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Grottmänniskan känns nästan som en parodi på sig själv, för även om det krävs en viss typ av persona för att beskriva sig själv med egenskapen stor snopp och tatuera in sitt namn rakt över bröstet likt en namnlapp på en femårings fleecetröja, är nästa segment så oerhört omodernt! Niclas beskriver sin drömtjej:

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Inte bara är det ett oerhört konstigt drag att söka sig till, utan det är även något väldigt märkligt att fråga om det första en gör. Det indikerar också, inte speciellt diskret, att han tycker om att göra tjejer svartsjuka och att det, för honom, underhållande dramat går före lojaliteten.

Veckans fjärde bästa citat kommer från Hanna som säger det vi alla tänker. Nej, en är inte svartsjuk om det inte är så att en har att göra med en psykopat som vill göra en svartsjuk. Röd flagga! Röd flagga! Röd flagga!

Bild: Viaplay

Någon som däremot viftar grön flagga är Josie! De tidigare pirriga uttalandena om och till brandmanshunken Patrik växlar om, och Josies kärlek hamnar istället hos storkuksalfahanen och genererar veckans femte bästa citat!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Under tiden som tjejerna är på gruppdejt med Niclas bland hans stenar inleds Paradise Hotels tröttaste koncept; dagsfest för killarna. Den traditionsenliga klyschan som går ut på att ”boysen” ska dricka öl, lyssna på hårdrock, träna, visa rumpan och njuta av tjejernas frånvaro. För de kan ju inte göra de sakerna med tjejerna i huset, eller hur? Det roliga i den här säsongen är också hur killgänget utgörs av ett gäng udda killar, som aldrig hade hängt egentligen i verkligheten.

Veckans sjätte citat kommer således från Miki som bidrar med stereotypernas stereotyp. Tjoho! 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Mångt och mycket sägs i avsnittet. Från underbart till kul, och från kul till varningsflagga. Men låt oss avrunda avsnittet med veckans åttonde citat, som ärligt talat bara är fett irriterande. Mikis snubbiga samtalsteknik och retorik som går ut på att han har rätt och den som inte förstår det är bara jobbig och bråkig har vi sett exempel på förr, men här börjar jag personligen få nog lite och håller helt med allstar-sidan; Miki måste ut. 

Det kan ju inte vara så att Tanja bara inte tycker och tänker som Miki vill att hon ska tycka och tänka. Nej, hon förstår bara inte.

Bild: Viaplay

Tanja går dock från klarhet till klarhet och spelar öppet och ärligt.

Bild: Viaplay

Miki menar dock att även om han spelar osmart, vilket går ut över henne, så ska hon alltid välja honom eftersom han valt henne en gång framför en tjej som lurat honom.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • Niclas checkar in som grottmänniska.
 • På gruppdejten med tjejerna väljer han Hanna till partner, så att Miki hamnar på Solo.
 • Hanna och Sebbe bråkar när han blir osäker över att hon umgås med Simon.

Avsnitt 11

I veckans andra avsnitt bjuds det på säsongens, enligt mig, bästa spel hittills!

När det ska delas ut eldsymboler tänker Sebbe ut egentligen alla möjliga utgångslägen, och tar en risk värd att ta. Gillar´t! Tänk vilken fin värld vi hade levt i med ett mer taktiskt spelfokuserat Paradise Hotel!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Taktik och spel verkar inte finnas i Mikis tankar, varken när han pekar ut vilka han tror har eldsymbolerna, eller när han får veta vilka det var som hade dem.

Att lita på Niclas för att han verkar vara en ”fin person” är inte bara dumt för att han uppenbarligen sympatiserar med motståndarsidan, utan även för att han ju självklart inte vill offra sin egen plats på hotellet för Miki som han just träffat. Att ”ljuga” i den här situationen kan väl knappast räknas som det, när det rör ett uppdrag som ju bör vara upp till personen i fråga att lösa, snarare än att alla andra ska behöva uppge sanningen för att inte vara ”lögnare”. Då finns det ju inget uppdrag till att börja med?

Det var Mikis partner som blev tagen av Niclas, och även om Miki inte skulle ta tillbaka Hanna utan ställa sig hos Maltes eller Sebbes partners med en immunitet hade alla tjejerna på motståndarsidan fortfarande valt någon av dem framför Niclas. Han är alltså i desperat behov av att inte konkurrera med killarna på sin egen sida.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Visserligen verkar Niclas onekligen utge sig för att vara en annan person än vad han faktiskt är och har i åtanke att göra inne på hotellet, men att han gör vad som är absolut nödvändigt för att hålla sig kvar i SPELET Paradise Hotel borde inte vara några konstigheter för någon. Att det är ”falskt” eller indikerar ett fult spel håller jag inte med om, men gissar att det kan komma mer längre fram om han lyckas hålla sig kvar… Vilket jag typ inte tror att han kommer göra särskilt länge? Den som lever får se.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någon som livade upp Pandoras ask något var Malte som brusade upp över, ja, ingenting. Han har det uppenbarligen litelite för bra.

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Miki har möjlighet att bli immun om han lyckas gissa vilka som har eldsymboler. De som har är Sebbe, Malte och Niclas. Miki gissar fel och blir inte immun.
 • Säsongens andra Pandoras ask.

Avsnitt 12

Hörninini! Diana! Hur. Kul. Är. Inte. Hon.

Vilken toppentjej! Nästan lite underskattad hittills, för hennes strategiska pepp av Niclas får en nästan att trilla av stolen för det är så fantastiskt. Hon verkar verkligen ha satt huvudet på spiken gällande vilken typ av person han är och vad som kommer gå hem hos honom; en massa ändlöst snack om hur bra och snygg han är. Övriga hade kanske anat oråd, ifrågasatt eller åtminstone känt sig lite obekväma av ständiga komplimanger, men Niclas svar på allt smicker är priceless. ”Mm mm” och ett instämmande leende. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det är ju rätt kul, men även litelite sorgligt hur manipulerad Niclas blir. Men denna storkukshane kanske dock behöver lära sig ett och annat.

Någonting annat som var halvkul och halvsorgligt var missförståndet mellan Josie och Hanna. Hanna berättar vidare om vad Patrik har sagt om Josie. Han har ju inte sagt snälla saker, men supergrovt var det inte. När detta uppdagas tolkar Josie det som att Hanna bara försöker skapa drama och göra spelet osäkert för Josie och fördömer bland annat hennes senare tårar som fejkade. Hanna börjar packa sin väska och skriker i den avslutande cliffhangern att hon vill åka hem. Och allt detta för att hon ville vara en schysst kompis, men var för full för att förstå hur samtalet ändrades och skrattade och åt sin macka i fel tidpunkt. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • I parceremonin får Tanja Miki och Simon bakom sig. Hon väljer Miki, men verkar emellertid ändra sitt val på en gång. Simon får lämna hotellet.
 • Josie skäller ut Patrik men blir senare arg på Hanna som hon tror har konspirerat mot henne. Hanna blir upprörd och verkar vilja checka ut.

Veckosummering

I slutet på veckan längtar jag bara tillbaka till början. Varför behövde någonting som började så fint sluta så fult?

🙁

Oavsett har vi nu fått lite intressanta konstellationer och dynamiken verkar onekligen vara dynamisk. Några intressanta frågor kvarstår: Kommer Hanna lämna hotellet? Kommer jag-har-bott-under-en-sten-Niclas välkomnas in i gruppen? Kommer Patrik kanske våga ta lite mer plats i gruppen och spelet? Vad händer med pakterna om konflikten mellan Hanna och Josie kvarstår? Och när kommer vi få se en tillbakaskickad deltagare nästa gång? Blomman, Paow och Simon lämnade alla så beskedligt att de kanske inte känns tillräckligt dramatiskt för att ta in igen. Kan PH-gudarna kanske slänga in Alexandra för att backa upp Hanna i striden mot Josie? Och vilka skulle isåfall ta vems parti?

Trots en lite oklar avslutning kan denna vecka vara min favorit hittills! Vad tycker ni?

Veckans feeling: <3


Vecka 3

Avsnitt 7

I veckans första avsnitt kommer det in en till tjej, chocker! Att det är just Cornelia Gyllborg är kanske något mer spännande än det faktumet i alla fall. Snygg som tusan och, som vi kan komma ihåg från hennes tidigare säsong, väldigt populär bland den manliga halvan på hotellet! 

Rollen hon får checka in som är ”Kissekatt” vilket känns nästan konstigt förminskande trots programformatet, men även verkar betyda att det nu är slut på ”Queens”. Resterande delen av allstar-tjejerna frångår alltså temat, vilket kanske skvallrar om en något mer nyanserad fortsättning än konceptet bara-kända-tjejer-kommer-in-så-de-okända-tjejerna-inte-har-någon-chans-och-killarna-kan-aldrig-åka-ut. De som kvarstår är nu Emma Hellström, Erica Lindberg och Helen Ablatova. Ett möjligen mer udda gäng än startfemman av ”Queens”.

Snygg-Cornelia sätter i alla fall fart på hotellet. Någon som verkar bli upp över öronen förtjust är Alex. Han ska minsann vinna hennes hjärta och partnerskap genom sitt showande! För visst behöver han egentligen inte en ny partner?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någonting som Alex (hur det är möjligt kan jag inte förstå) inte verkar uppfatta är att hans ansträngningar otroligt genomskinligt visar för hans partner exakt vart han står. 

Bild: Viaplay

Cornelia väljer, trots Alex försök, Malte till partner. Pga SNYGG ?amirite? Tycker jag mig skåda lite likheter mellan honom och Hampus Marcussen, Cornelias tidigare PH-flamma från 2016?

Dramat fortsätter och någonstans mot kvällen blir händelseförloppet svårare att förstå sig på. Frågorna är många! Har Paow plötsligt riktiga känslor för Malte? Varför fullkomligt glöder Hanna av svartsjuka? Vart ska alla sova? Och VAD FAN GÖR ALEX? Vi tar det steg för steg! 

Minns ni de fördomsbaserade nomineringarna från summeringen av vecka 1? Om inte, låt mig påminna er! Säsongens Jag-kan-inte-förstå-att-du-är-kvar: Alex. I det sociala spelet, som en kan välja att se Paradise Hotel som, är det självklart viktigt att kunna läsa av koder och sociala situationer för att sedan anpassa sig efter dem. På den fronten bekräftar Alex sin nominering till punkt och pricka, då ingen väl kan förstå hur eller varför han är kvar. Han förstår ju faktiskt ingenting. 

Det kanske låter aningen hårt, eftersom han trots sin osmidighet kan uppfattas som harmlös och ”snäll”, om det nu är en riktig egenskap. Men kan vi bryta ner vad det faktiskt är han gör här. Han vill HA en tjej. Det är liksom det som är begäret, vad han än säger om spel och strategier i Studio Paradise, så är det begäret det hela handlar om. Han vill HA henne till något, oavsett om han vill HA henne pga Snygg som jag tolkar det som, eller om han, som han själv menar i efterhand, vill HA henne pga Spel. Han vill HA henne.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Istället för att prata med henne om detta, känna in hennes känslor och motivera det på något sätt väljer han att istället prata med alla andra om det, inte minst killarna. Han delger inte henne vad han tycker och tänker utan claimar istället henne framför gruppen. Hon har inte på något som helst sätt uttryckt att hans outtalade känslor är besvarade, eller antytt någonting liknande. Det enda han baserar sitt förhållningssätt och sina förväntningar på är alltså vad han själv vill. Hon är inte medräknad på något sätt, vilket inte minst visar sig när han bokstavligen pratar över henne, till en kille, fastän hon sitter precis där. Han förväntar sig att Malte ska ge henne till honom, inte att han själv ska vara så pass härlig så att hon ska vilja vara med honom av sig själv. Säga vad en vill om situationen, men för mig blir han i alla fall läskigt lik de där konstiga killarna som slidear in i ens DM, trots att de inte har några trevliga attribut att erbjuda, förväntar sig ett svar och blir kränkta när de inte får det. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

När det ser ut som att Cornelia förlorar sin sovpartner Malte verkar i alla fall Alex passa på. Och går in. I hennes rum. Och lägger sig där. Utan att de har pratat om det.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Slutet gott allting gott! Eller? Mitt i härvan erkänner i alla fall Paow sina känslor för Malte. Efter ungefär en dag av gos var det väl?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Någon annan som, likt Alex, verkar tagen av Cornelias SNYGGHET, fast åt andra hållet, är Hanna. Den nya tjejen verkar väcka starka känslor av svartsjuka och konkurrensläge för henne, trots att ingenting egentligen skett. Hörrenini produktionen! Hur var det med att detta skulle bli tjejernas säsong? 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Den enda som verkar obrydd och säker är Josie, vars partner är tagen, så att hon hamnar på solo.

Hänt:

 • Cornelia checkar in som ”kissekatt”, inga fler ”Queens” verkar det alltså som.
 • Efter en stripshow väljer Cornelia Malte till partner, som blir låst och immun med henne. Maltes partner Josie får checka in på Solo.
 • Alex vill sova med Cornelia. Cornelia vill sova med Malte. Malte vill sova med Cornelia. Paow vill sova med Malte.
 • Paow erkänner känslor för Malte.
 • Hanna och Sebbe hamnar i ett bråk rörande svartsjuka och den nya tjejen.

Avsnitt 8

JA! TACK! EN KILLE!

Och en riktigt snygg sådan! Det första intrycket skvallrar också lite om att han möjligen kan komma att bli en stark spelare!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det har ju funnits någonting otroligt och charmigt med att alla killar fått stanna kvar tills nu. Oavsett vad de gjort, hur de betett sig, hur de spelat eller hur roliga eller icke-roliga de varit. Alla har fått en chans att visa vilka de är, och nu är det verkligen på tiden att de som inte håller måttet får svettas lite och så småningom packa sina väskor. 

Jag har, under denna vecka, upptäckt en splittring i mig själv gällande sympatiseringen med olika sidor. För nuvarande ser uppdelningen lite löst ut såhär: Miki-Tanja, Paow-Simon & Diana på en sida, och Malte-Cornelia, Sebbe-Hanna & Alex och Josie på en. Paret Paow-Simon svävar måhända lite i mittenområdet och så gör även Alex till viss del. De som är tydligast en pakt är i alla fall den egentliga par-duon Sebbe-Hanna och Malte-Josie. Och visst önskar en dem inte allt gott riktigt? Jag har i alla fall fått underdog-inställningen och hållit på icke-allstar-tjejerna från start, med Tanja i spetsen. MEN trots att jag valt sida kan jag inte låta bli att önska utcheckning åt exakt alla killar på den sidan? Både Miki och Simon har tabbat sig rejält och spelar inte så pass bra att de bevisat att de förtjänar en fortsatt plats på hotellet. Det har heller inte Alex som är ytterligare en av mittenkillarna. Ett drömscenario hade kanske varit någon slags hybridversion där killarna från ”Queen”-sidan bildar par med icke-allstar-tjejerna, men en sådan förändring känns högst otrolig. 

Nej, tjejerna förtjänar nya, bättre killar! Snälla PH-gudarna ge dem Killarna 2.0! 

Någonting som förstärker mitt missnöje över icke-allstar-tjejernas killar är Mikis agerande under kvällen. Han uttrycker sig helt enkelt osmidigt och varken lyssnar på sin partner eller verkar förstå att hon förstår låååångt mycket mer än han själv om spelet. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Miki menar att Paow borde ha valt honom, och att han isåfall hade släckt hennes eld före Tanjas. Han menar att det hade varit en bra strategi eftersom hennes andra val av killar då hade släckt Tanjas eld i efterhand. Är det bara jag eller hade Miki lika gärna kunnat släcka Tanjas eld, så att Tanja i sin tur kunde ha valt Paows säkra kort så att de båda blev kvar?

Hänt:

 • I en eldceremoni får killarna släcka tjejernas lågor och på så vis rädda dem från brand. Paow blir den som har lågor kvar och får således checka ut.
 • Miki och Tanja ryker ihop över strategi.

Avsnitt 9

Äntligen får killarna svettas lite! Vi får se lite strategi och spel, främst från Patriks och Simons sida. Kul!

Miki däremot är med på leken men hans huvud verkar inte helt tåla den. Medan Simon skådespelar så att alla ska tro att han förväntar sig att åka ut, så att de andra inte ska ana oråd och hinna lägga upp en plan, gör Miki exakt tvärtom. Kaxigt hintar han att Sebbe riskerar att åka ut, och genom sin skrytsamma förvarning förstör han givetvis planen. I den här situationen kanske det inte spelar någon större roll, eftersom Sebbe givetvis är en starkare spelare och således det självklara valet framför Alex, men ändå! Miki! Nej!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Alex kommer kanske bli lite saknad trots allt. Han var lite kul. Men det är nu det börjar visa sig vilka av killarna som faktiskt förtjänar sina platser och det, det ser jag fram emot!

Hänt:

 • Killarna ska gå i parceremonin för första gången.
 • Patrik får ge ut en immunitet till en av killarna. Han väljer Miki som då förväntas ta någon av killarnas partner på andra sidan.
 • Miki väljer att ställa sig bakom Hanna i parceremonin. 
 • Josie får Alex och Sebbe bakom sig och väljer att bilda par med Sebbe. Alex får checka ut.

Veckosummering

Vilken märklig vecka vi haft! Taffliga försök att säkra en sovpartner har blandats med fejkade avskedshångel och sprakande lågor. Nu har vi fått doppa tårna i hur det känns när killarna faktiskt får anstränga sig, och jag vet inte hur det är med er, men jag känner mig otroligt redo att hoppa i och ta ett par simtag! Alex och Paow har fått lämna paradiset, men åtminstone en av dem lär vi väl få se igen? Vi hörs igen nästa vecka med fler uppdateringar, och tills dess säger jag bara: MER KILLAR! MER KILLAR! MER KILLAR!

Veckans feeling: 😛


Vecka 2

Avsnitt 4

Andra PH-veckan inleds lite där första veckan avslutades, den känns till en början lite mer som en förlängning på startveckan snarare än någonting nytt. 

Föga förvånande kommer det in en till ”queen” och inte mer förbluffande är det att hon har med sig de gamla, aningen för tidigt utkastade, deltagarna. Visst kände vi alla smått att Diana är lite för kul för tv-skärmen för att PH-gudarna ska kunna hålla sig så länge från att skicka tillbaka henne till huset?

Bild: Viaplay

Hon möter emellertid motstånd i gruppen, inte minst från Miki. Eftersom han inte längre ville ha henne som partner i och med att de bråkade lite, !1! gång, så är hon tydligen en ”falsk snake” som han bara MÅSTE skicka ut från hotellet. Jätte! Logiskt! För att han stör sig på henne är hon en falsk person. 

Bild: Viaplay

Någon som inte heller är glad över Dianas kvarblivna tillvaro är Alex. Han vill ju dansa! 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Det kan säkert inte vara supertrevligt att vara fastkedjade i varandra lite Robinson-style, men är ”att kunna bjuda på en bra show” verkligen det jobbigaste?

Hänt:

 • ”Queen” Hanna checkar in. Med sig har hon zombierna Andrea, Filippa och Diana.
 • Hanna väljer att koppla samman Andrea med Malte, Filippa med Miki och Diana med Alex. 
 • Hanna kopplar loss Miki och Filippa, så att Filippa får checka ut.
 • Josie och Blomman ryker ihop när Josie reagerar på att Blomman och Tanja sover med Malte. Klassiskt Josie, så lite väntat i det oväntade.

Avsnitt 5

Det vankas Pandoras! Grillarna stod väl på medelvärme om något, men ingen blev väl riktigt genomstekt. Maltes och Blommans vuxenmys kom fram men utan större reaktioner. Måhända att stämningen förblev god på grund av antalet ?vilda? djur som helt plötsligt dök upp.

Bild: Viaplay

Det mest intressanta som hände var ett konstigt meningsutbyte Tanja och Sebbe emellan. Han har uppenbarligen skiftat sin lojalitet från Tanja till Hanna, vilket Tanja får en fråga om. Hennes svar, att de kan lita på varandra även om han hänger mycket med en annan tjej, och att det kan liknas vid att hon umgås med andra killar såsom Miki, är tydligen provocerande för Sebastian. 

Bild: Viaplay

Trots att hon endast slätar över hans utstick. Han är den som tilliten borde vika för, men han agerar som att det vore hon. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Sebastian verkar förhålla sig till taktiken ”best defense is good offense”. Problemet här är dock att ingen faktiskt har attackerat honom till den grad att ett sådant försvar behövs. Min uppfattning är att han helt enkelt skapar mer osäkerhet hos sin partner genom sitt utagerande.

Nästa någorlunda intressanta, eller åtminstone lite ”skojiga”, händelse är diskussionen om maktförhållandet mellan Alexandra och Alex! Gruppen menar att Alexandra är den dominanta, men Alex verkar tveksam.

Bild: Viaplay

Han ”tar hand om Alexandra”. Alltså kan hon inte vara den dominanta.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Vi kan pusta ut! Alex känner sig fortfarande som en riktig man, som sig bör, och allt förblir frid och fröjd i paradiset!

Bild: Viaplay

Mot kvällen inleds ett tröttsamt exempel på pojkaktigt beteende. Miki och Blomman börjar bråka eftersom hon vill vara kvar i huset och han bara vill krama och pussa på en söt tjej, basically

Tekniskt sett handlar diskussionen om att han gått runt och sagt till en mängd tjejer att de kan vara säkra bakom honom, utan att ha förklarat hur han spelar för Blomman. Hon reagerar självklart och känner sig otrygg. Samtidigt ska han då attackera henne från ett annat håll, eftersom hon hållit sitt sexliv för sig själv. Han surnar mer och mer när hon faktiskt vill prata och lösa konflikten, men han inte får henne att lägga sig med honom, tyst och gullig. Ni hör ju!

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Och vad var då den andra grejen förutom att hon inte delar med sig om sitt sexliv, Miki?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Och när Blomman återgår till vad diskussionen faktiskt handlade om…

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Kan ”den andra grejen” som fick honom att känna sig otrygg, som han plötsligt glömmer bort, vara att hon inte släpper sina tankar och bara lägger sig? När argumenten tar slut från hans sida är det i alla fall det enda han verkar vilja få ut. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hänt:

 • Säsongens första Pandoras ask.
 • En uppdelning mellan Allstar-tjejerna sker när det ska bestämmas vems partner av Josie och Alexandra som blir låst med en av zombie-tjejerna.
 • I ceremonin får Andrea mest pålar i hjärnan och tvingas lämna hotellet. Diana blir låst och immun med Alexandras partner Alex.

Avsnitt 6

Det bjuds parceremoni! Allstar-tjejerna tycker att de kommit fram till en vattentät plan: de ska övertyga Tanja om att gå till Sebbe, där hon ska tro att hon kommer stå ensam. I själva verket ska Hanna gå dit och skicka hem Tanja. Hanna, som har makten att bestämma vart en tjej ska gå ska placera Blomman bakom Malte, som ska köra ut Blomman framför Josie som också kommer stå där. 

Redan från början, innan Tanja anat ugglor i mossen och förstått att Sebbe bytt sida, känns planen inte alls sådär vattentät som de självsäkra förklarar att den är. Hur kan de vara så stensäkra på att Malte kommer välja Josie framför Blomman, som varit hans tidigare partner? Varför inte ställa henne bakom någon som inte har det på kartan att hon är en möjlig spelpartner? Och om Sebbe är tjejernas säkraste kort, varför inte ställa både Blomman och Tanja där så att båda får åka ut bredvid Hanna?

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Nu skickade ju i alla fall Malte ut Blomman trots detta, men det hade inte varit omöjligt att utloppet skulle bli det motsatta.

Parceremonin utspelar sig i alla fall ungefär såhär:

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Förd bakom ljuset, väljer självklart Miki att gå emot Allstar-tjejerna.

Bild: Viaplay

Istället för att köpa att de helt enkelt spelat aningen för fult och oärligt, anklagar istället Alexandra bittert Paow för att ha planerat förloppet strategiskt.

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Hennes utträdande ur paradiset blir minst sagt dramatisk och inte särskilt trevligt…

…Varpå Simon roat bidrar till otrevligheterna: 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Blomman går ut ur huset aningen mer ”graceful” med huvudet högt. En liten hint kan ha kastats åt något håll. 

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Blomman åker ut bredvid Josie och Malte.
 • Alexandra åker ut bredvid Tanja och Miki.
 • Misstankar ligger i luften om att Paow ligger bakom det hela.
 • Diana och Tanja tänker att de, tillsammans med Paow, kan bilda en ny stark pakt.

Veckosummering

Att killarna aldrig får känna hettan från själva spelet gissar jag är en av de bidragande faktorerna till den manliga gnälligheten. De har det alldeles för lätt och utagerar känslor över dumheter! Nu får det vara nog!

Vi inväntar fortfarande ett antal Allstar-tjejer, men jag hoppas på en manlig gäst följande vecka. En och annan kille hade gärna fått ta sitt pick och pack och vandra iväg om jag fick bestämma. 

Blomman lär dock också komma tillbaka inom kort, så säsongen kanske helt enkelt bara blir kvinnlig konkurrens och manligt chill+gnäll. Hoppas inte!

Veckans feeling: :-S


Vecka 1

Avsnitt 1

”Den här säsongen är det tjejerna som ska ta över”…

Sa alla någonsin. Ett återkommande tema producenterna väljer att starta säsongerna starkt med. Det här blir tjejernas år. Var det inte så förra året? Och året innan dess? Och har det någonsin blivit så egentligen?

För mig känns det snarare som en brasklapp produktionen gärna fortsätter använda sig av, för att få det där ”girlpower-iga” sagt, och sedan kunna återgå till att endast visa männens spel, intriger och bromances. Men vad vet jag än så länge? Hittills verkar de i alla fall ha missat målet, åtminstone om ett tjej-övertag var tanken från början. För hur mycket girl power blir det egentligen av att säsongen inleds med att tjejerna i en pressad situation ska konkurrera ut varandra, i en kamp om killarna? Visst, de gamla kvinnliga deltagarna som trycks in kallas måhända för ”Queens”, men utloppet blir ändock detsamma. Om det definierar att tjejerna tar över, så absolut!

Bild: Viaplay

I övrigt är första avsnittet ganska intetsägande. Lite presentationer, lite fest, det vanliga. Möjligen ett antal utstickande karaktärer, såsom exempelvis Alexander som stoltserar med att tycka om utseendefixering, lärt sig fest-dance moves från Youtube, raggar på tjejer genom att snubbla in i dem och beskriver utgångar med grabbarna som att de ”går ut och djurar sig”. I gruppen har vi även Mikail som tycks ha lärt sig en raggningsreplik som funkar vid varje tillfälle: ”Vad fin du är”. Kan även slängas ut när ens partner hänger löst! Sen har vi ju också Simon, vars image verkar vara ”Jag är lite speciell sådär”.


Har vi någon vinnare på plats i start-tian? Nja, tror inte det. Möjligen kan Malte och Blomman komma någonvart pga egenskapen snygga.

Hänt:

 • Paren bildas. 
 • ”Queen” Alexandra Nord checkar in. Sju ”queens” återstår. 
 • Alexandra väljer Miki, så att Diana (mycket bittert) hamnar på solo.

Avsnitt 2

Säsongens första oerhört ologiska beslut tillägnas…*trumvirvel*…Alex…*ba dum tss*! Två killar säger att de kan tänka sig att byta ut sin partner mot Diana. Två killar som har anledning att göra det. Som klickar bättre med henne än med sin partner. Som vill stå med henne. Då känner en tredje att det rimligtvis ligger på honom att offra sin partner? Va??? Stort! Gigantiskt! VA!? 

Alex själv resonerar som att det var ett beslut från gruppen, och att han behövde ta det valet för att gruppen ska kunna lita på honom. Men hörni:

 1. Ingen krävde det av honom.
 2. Andra tänkte offra sin partner.
 3. Alex klickar bra med sin partner.
 4. Hans partner litar på honom.
 5. Gruppen har hittills ingen anledning att inte lita på honom.
 6. Han tar beslutet för att gruppen ska lita på honom…
 7. …men på så sätt visar han ju att ingen tjej kan lita på honom eftersom han bara kan vända utan anledning? 
 8. De som även räckte upp handen framstår istället i dålig dager framför sina partners som de nu har kvar eftersom Alex kom först.
 9. På så vis kan alltså inte heller någon kille lita på honom.
 10. Var det verkligen ett så bra beslut för någon?

Andrea får i alla fall bli den första som packar sin väska och lämnar hotellet, till tonerna av ”Let it go” från Frozen. Och frozen är just vad hennes tidigare partner verkar vara. Kallt, Alex, mycket kallt!

Hänt:

 • Diana får stanna kvar genom att Alex offrar sin partner i offringsceremonin. Även Simon och Miki räcker upp sina händer, men Alex hinner först så övriga behåller sina partners (som nu vet att de kunnat bli offrade).
 • Två nya ”queens” checkar in: Josie och Paow som föga förvånande är besvikna på de nya deltagarnas trötta fest.
 • Miki och Diana bråkar över Mikis hångel med Paow under Sanning och Konsekvens. 
 • Blomman och Malte myser till det.

Avsnitt 3

Säcken med den första PH-veckan knyts ihop med ett avsnitt som kretsar kring parceremonin. Det paktas, det fjäskas, det gråts om orättvisa. Det är sen gammalt!

Bild: Viaplay

Allt som leder fram till parceremonin kan vi egentligen snabbspola förbi, för det här var en av de konstigaste parceremonierna hittills i PH-historien tror jag! Utloppet var väntat, så själva parbildningen i sig är mindre intressant, men jag tror inte att en endaste tittare inte hajade till över Simons oväntade kommentar. 

Bild: Viaplay
Bild: Viaplay
Bild: Viaplay

Ett oväntat, sexistiskt och väldigtväldigt ostrategiskt uttalande. Och svaret när Rebecca Stella ifrågasätter kommentaren?

Bild: Viaplay

Kära publik, jag tror att vi funnit säsongens OKLARASTE händelse. Och vi är bara på första veckan. 

Simon har fortsatt mycket att säga under resterande delen av ceremonin. När Diana hamnar i konflikt med Miki, Alexandra och Paow är det dags för nästa uttalande:

Bild: Viaplay

Hänt:

 • Malte och Blomman håller sitt vuxenmys hemligt. Eller hemligt och hemligt, Malte berättar för Sebastian som i sin tur berättar för Paow som berättar för alla. 
 • En ”queen” ska bli immun. Killarna får knäböja för Paow eller Josie, Josie får flest knäböj och blir immun. 
 • Innan parceremonin bråkas det från flera håll. Simon lägger en oväntad gliring mot Josie. Miki, Diana, Paow och Alexandra är främst involverade, tills Simon avbryter.
 • I parceremonin åker Diana ut bredvid Alex och Alexandra, och Filippa bredvid Miki och Blomman.

Veckosummering

Den första veckan har bjudit på en något hackig, om än intressant, start. De nya deltagarna har fortfarande inte visat framfötterna, och behöver nog step up their game något för att inte bli för tråkiga i tv-rutan, och således strategiskt utbytta av PH-gudarna. Med undantag för en och annan oberäknelig deltagare. Vi fick se ett kort smakprov inför veckan som komma skall, och förväntningarna är kanske inte höga, men nyfikenhet och förväntningar på ny galenskap hänger i luften! 

I slutet på en skolgång eller liknande kan det vara tradition att dela ut nomineringar, sammanfattningar av klasskamraternas personor baserat på ens tid tillsammans. I Paradise Hotel har de mest utstickande deltagarna även fått utmärkelser, såsom Bettina – PH:s skratt, eller Jeppe – PH:s osköna spelare. I sann PH-anda skulle jag däremot vilja börja den här processen baklänges, och inleda säsongen fördomsfullt och ytligt, och sätta stämplar på våra deltagare baserade på fragment. Varsågoda!

Säsongens Wild Card: Simon. Need I say more? Mycket svårplacerad och oberäknelig. Han kvalar dessutom även in inom Säsongens Förstår-inte-att-han-spelar-med-tjejerna.

Säsongens Cultural Appropriation: Sebastian. Först kändes han lite som säsongens Adam Linard men har successivt visat på sidor som mer liknar Jesper ”Jeppe” Johansson. Oavsett vad så är den vita killen med dread locks en självklar figur i paradiset.

Säsongens Människokännare: Diana. Visst har vi alltid någon i huset som tycker sig känna av allt och alla rätt bra? Men som tyyyp inte gör det? Förra året hade vi Andy Fresh, kan den här säsongen kanske erbjuda samma kvaliteter i Diana?

Säsongens Sabbatsår: De har inte castat många deltagare utanför gymnasieskolorna verkar det som i år. Men Miki bä:ar glatt som representant för Sveriges unga!

Säsongens Jag-kan-inte-förstå-att-du-är-kvar: Alex. Jag har en känsla av att han blir långvarig. Och jag har en starkare känsla av att ingen kommer ha någon aning om hur eller varför.

Säsongens Älskling: Någon skön och rimlig karaktär att luta sig mot måste de ju ändå ge oss! Mina pengar ligger på Trubbel-Tanja som årets tittarfavorit. Låt oss se!

Veckans feeling: o_o

Nu snackar vi fucking paradise!