fbpx
Foto: Annika Berglund/SVT

Melodifestivalen 2022: Intervjuer från deltävling 4

Ikväll sänds den sista deltävlingen av Melodifestivalen 2022. Det betyder att vi alldeles strax kommer att ha hört det vinnande bidraget och sett det nummer som ska försöka hänföra Europa i maj. Theo Hafström & Ellen Algren har snackat lite med några av kvällens tävlande artister. Hur mår de? Vad kommer vi att få se på scenen? Låt höra!


Foto: Annika Berglund/SVT

Angelino

@kultmagasin

Intervju med Angelino som tävlar i deltävlinf 4 med låten The End! #melfest #melodifestivalen #mello2022 #mello #eurovision #fördig #esc2022 #esc

♬ Jessie’s Girl – Angelino

Foto: Annika Berglund/SVT

Anna Bergendahl

@kultmagasin

Intervju med Anna Bergendahl inför deltävling 4 där hon tävlar med låten Higher Power! #melfest #mello #melodifestivalen #eurovision #fördig #esc

♬ Kingdom Come – Anna Bergendahl

Foto: Annika Berglund/SVT

MEDINA

@kultmagasin

Intervju med Medina som tävlar i deltävling 4 med låten In i dimman! #melfest #mello #melodifestivalen #eurovision #fördig #mello2022 #esc2022

♬ Miss Decibel – Medina

Foto: Annika Berglund/SVT

Klara Hammarström

Du är med för tredje året i rad nu, hur skiljer sig den här gången från de andra?
– Som exempel kan jag säga att redan nu är jag gick in på presskonferensen så sa Angelino, som är ny, att han var så nervös, och jag har väl ändå lite koll på vad som händer under dagarna. Jag kan andas ut och inte dö av nervositet, så jag känner att jag har lite mer koll. Jag har också vetat om vad som kommer att hända här, så jag har kunnat träna hemma och göra lite jobb innan. När jag går upp på scenen ska det kännas som att okej, det här sitter. Så känner jag – jag har mer kött på benen, jag har blivit äldre, så jag är säker i vad jag vill göra. Jag står bakom min låt och budskapet den för med sig, så när jag väl står där på scenen tror jag att jag kan njuta några procent till.

Berätta om budskapet i Run to the Hills!
– Det jag vill säga med Run to the Hills är att inga drömmar är för stora för att nå. Det kommer tider då det finns röster som inte tror på en eller människor som säger men gud, det där behöver du inte göra. Jo, jag tycker att man ska få våga drömma. Man ska skita i de rösterna och se det större. 

Berätta om din outfit som du kommer att ha på scen!
– Jag kom ju in förra året med en silverdräkt, vilket är så jag, så nu sa jag att jag vill ha en dräkt i guld. Jag sjunger också i låten I feel it through my body like fire – därav eldflammorna på dräkten. Jag vill komma in, göra ett intryck. Jag vill få folk där hemma att känna gud, hon vågar göra någonting.


/

Melodifestivalen 2022: Intervjuer från deltävling 4