fbpx
Foto: Annika Berglund/SVT

Melodifestivalen 2022: Intervjuer från deltävling 3

Snart är det dags för den tredje deltävlingen av Melodifestivalen 2022! Theo Hafström och Ellen Algren har tagit tempen på några av kvällens tävlande. Är de nervösa? Vad inspirerade deras scenframträdande? Vilken OS-gren kan deras bidrag jämföras med? Svaren får ni här!


Foto: Annika Berglund/SVT

Lancelot

Hur känns det att vara med i Melodifestivalen?
– Väldigt kul!

Vad är du mest nervös inför?
– Det är många moment att vara nervös inför, så det är nästan så att allt är nervöst, skulle jag säga.

Vad är det för sidor av dig själv som du vill att publiken ska få se med det här bidraget?
– En svår fråga! Jag vet inte riktigt, jag vill bara vara mig själv och ha kul.

Vilka tankar for igenom ditt huvud när du skrev låten?
– Glädje, tror jag. Glädje och rädsla. En kombination.

Hur har tankarna gått kring scenframträdandet?
– Jag tänker bara att jag vill vara mig själv, jag vill bara göra exakt det som jag hade gjort om jag vore på en bar liksom. Inte mer eller mindre. Exakt så som jag har spelat innan, och bara visa vem jag är.


Foto: Annika Berglund/SVT

Lisa Miskovsky

Hej Lisa! Hur mår du idag?
– Jag mår jättebra, jag har haft en sådan toppenmorgon med nya svenska medaljer i OS och solsken här i Stockholm. Jag har varit rätt trött påväg in här, att ställa om sig från att vara ute och åka längdskidor en mil varje dag till att vara inomhus så mycket. Så nu känns det att det är igång och nu fick jag en ny kick när jag hörde de andra bidragen. Jag har hunnit landa lite, så nu känner jag mig helt pånyttfödd.

På tal om OS, vilken OS-gren skulle din låt vara?
– Kanske curling? Den har lite låg och suggestiv känsla. Det är spännande men man tar god tid på sig och det är inte så mycket snabba rörelser fram och tillbaka. Men samtidigt är det en enorm fokus och en glöd. 

Vad är det med Mello som gör att man vill komma tillbaka?
– Det är nog att träffa alla människor. Alla har sin egen resa och upplevelse. Just i det här gänget som ska vara med ikväll så är alla väldigt fina och har energin av att vilja dela med sig. Det är därför jag är här, jag tycker det är så mysigt.

Finns det något som du tog med dig från sist när du var med, som du kommer att använda dig av den här gången?
– Ja, faktiskt var det en del saker som jag lärde mig. Exempelvis att testa lite ljud redan innan man kom hit så man vet hur det låter i lurarna. Då kan man komma med bra åsikter till dem som jobbar i teamet och utan kort varsel.

Om du skulle beskriva ditt bidrag med tre ord, vilka skulle det vara då?
– Lättsamt, varmt och framtidspositivt.


Foto: Annika Berglund/SVT

Tribe Friday

@kultmagasin

Intervju med @tribefriday inför deltävling 3 där de deltar med låten Shut Me Up! #melodifestivalen #melfest #mello2022 #mello #eurovision #esc #fördig

♬ forward is the way out – Tribe Friday

Foto: Annika Berglund/SVT

Faith Kakembo

Vad tar du med dig från förra gången du var med i Mello?
– Jag tar med mig att det är väldigt, väldigt roligt och en trevlig upplevelse. Jag har faktiskt nästan bara positiva och fina minnen från Melodifestivalen 2020. Det var ju självklart lite jobbigt också, men sånt är livet. 

Vad handlar din låt Freedom om?
Freedom handlar om att äga de val som man gör i livet. Det finns så mycket som stör och så mycket brus liksom. Den handlar om att känna sig fri och fatta de belsuten som du vill fatta för dig själv.

Vad var inspirationen bakom scenframträdandet?
– Jag har ju en fantastisk kör med mig, och det är så roligt. Inspirationen har nog varit att vi gör ju ändå detta ihop, och vi kan ju ge varandra frihet. 

Vad hoppas du att du kommer känna när du kliver av scenen?
– *sjunger* Freeeedooooom!


Foto: Annika Berglund/SVT
@kultmagasin

Intervju med Anders Bagge inför deltävling 3 där han deltar med låten Bigger Than The Universe! #melfest #mello #melodifestivalen #mello2022 #fördig

♬ The Festival Theme – The Attic

Text: Theo Hafström & Ellen Algren

/

Melodifestivalen 2022: Intervjuer från deltävling 3