fbpx
Foto: SVT

Melodifestivalen 2022: Intervjuer från deltävling 1

Nu är det bara en fråga om minuter innan första deltävlingen av Melodifestivalen 2022 drar igång! Sofforna där hemma har aldrig varit fullare, ICAs chipshyllor har aldrig varit tommare och Twitter har aldrig varit mer aktivt. KULT har snicksnackat lite med några av de tävlande artisterna för att se vad som försegår i deras huvuden. Och ni, ni hänger med!


Foto: Annika Berglund, SVT

Omar Rudberg

Tjena! allt bra?
– Jomen det är bra, hur mår du?

Jag mår toppen! Jag tänkte börja med att fråga vilken låt som du lyssnade mest på 2021?
– Jag kommer inte riktigt ihåg, det var något av Doja Cat eller Ariana Grande! Men jag minns inte vilken låt exakt, haha.

Om en annan artist skulle göra ditt bidrag i Mello i år, vem skulle det vara då? Och nu får du tänka stort!
Justin Bieber!

Ah det hade varit något! Men du, vad är det med Mello som gör att du kommer tillbaka?
– Det är jätteroligt att vara med. Man kan göra ett fett nummer och jag har också en bra låt som jag tror att svenska folket kommer tycka om. Och jag vill visa upp mig på nytt! Jag har förändrats lite sen några år tillbaka och jag vill bara visa upp mig som jag är idag. Man vill ju inte alltid bli ihågkommen som den man var, utan man vill alltid uppdatera folk – hellooo, jag existerar fortfarande!

På vilket sätt känner du att du har förändrats sen sist?
– Jag har mognat, jag har växt, jag har blivit äldre, jag har förändrat min stil, jag har blivit mer självsäker och min musik har utvecklats. Allt sånt där! Så nu känner jag mig inte alls lika orolig eller stressad eller otrygg, utan nu känner jag mig verkligen mycket mer steady.

Vad är det värsta som skulle kunna hända på scen ikväll?
– Att mina in-ears stängs av och jag inte hör musiken! Det hade absolut varit det värsta, då hade jag fått panik om jag inte hade kunnat höra mig själv eller musiken.

Okej, vi tänker oss att sändningen är igång nu, du står vid sidan av scenen och ska på om tre sekunder. Vilka tankar far genom ditt huvud?
– Andas, ta det lugnt, softa, softa, det här kommer gå bra, softa, andaaaas, ta inte i, bara chilla som du gjorde på repet, softaaa. På repeat!


Foto: Annika Berglund, SVT

Malou Prytz

Tja Malou! Hur mår du?
– Jag mår bara bra, är väldigt taggad för kvällen!

Vad är det med Mello som gör att du kommer tillbaka?
– Det är en sån skön känsla att vara här, det är en så härlig publik och verkligen en teamkänsla när man tävlar, det är jättekul!

Vad skulle du säga är annorlunda sen sist du tävlade?
– Det är ju begränsat med publik tyvärr, så det blir ju inte fullsatt i arenan, och sen att man inte får åka på turnen. Tidigare har hela teamet kunnat bo på hotellet tillsammans, men nu bor jag själv på hotellet för att resten bor i Stockholm, så det är väl den största skillnaden. 

Vad är det värsta som skulle kunna hända på scen på lördag?
– Oj, det värsta är väl att man skulle trilla eller något, men jag känner att det är lite bananas att trilla, så man kanske skulle tro att det var en del av numret bara!

Okej lördag kväll, du ska gå på scenen om 3 sekunder, vad rusar genom ditt huvud?
– Jag tänker nog faktiskt tillbaka på lilla Malou, och att jag ska göra henne stolt.


Foto: Annika Berglund, SVT

Robin Bengtsson

Hej Robin! Hur känns det att vara tillbaka i Mello?
– Det känns grymt bra, jag har längtat! Dels efter att få stå framför en såhär stor publik, det var länge sen, och sen gillar jag ju verkligen Mello – tävlingsmomentet och stämningen och allting med det i princip! Det är ju bara att se sig omkring här och så får man gåshud. Och sist jag var i Avicii Arena så hette det Globen, så det var sjukt länge sen. Det var en Idolfinal, så det är typ 14 år sedan tror jag. Då var jag pausunderhållning och nu en som tävlar, så det känns jättekul.

Hur skulle du beskriva din låt med tre ord?
– Arena, upptempo och glädje.

Vad är det värsta som skulle kunna hända på scen ikväll?
– Det känns inte som att det kan hända så mycket katastrofalt. Ramlar man får man väl ställa sig upp, tappar man micken får man plocka upp den och tappar man texten får man nynna – så det mesta brukar lösa sig. Men förhoppningsvis går allt som det ska.

Vad kommer du att tänka under de tre sista andetagen innan du kliver på scenen?
– Det brukar vara ganska blankt faktiskt, jag tänker inte så mycket alls. Men jag kommer nog tänka “när var det jag ska gå”, för jag ska gå in i bild, så jag ska försöka tajma det bra.


Foto: Annika Berglund, SVT

Shirley Clamp

Hej Shirley! En första fråga: Vilken artist lyssnade du mest på under 2021?
Adele! När jag lyssnar på musik så kör jag oftast bil, och då blir det ofta hennes musik för den är lite mid!

Om en annan artist skulle göra ditt bidrag, vem skulle det vara? Adele kanske då?
– Ja, det skulle nog vara Adele, jag tycker hon har så köttig röst och jag gillar ju lite tyngd i rösten. Lite heshet och lite kött!

Vad är det med Mello som gör att du kommer tillbaka?
– Enkla svaret är ju att det är ett fantastiskt tv-program där vi får möjlighet att framföra en ny låt. Det privata svaret är ju att det är väldigt roligt. Du blir lika glad varje gång du kommer med och låten är alltid det som får leda mig: “Ah men den här känns bra, jag vill framföra den här”.

Vad är det värsta som skulle kunna hända på scen på lördag?
– Naturligtvis det som man alltid tänker, att man skulle tappa texten. Det är ju skittråkigt. Men det har faktiskt aldrig hänt mig, peppar peppar! Det är nog min största skräck, för det är ju det som man har drömt mardrömmar om ibland, att man bara blir helt blank. Men jag har inget moment som jag tänker “Åh nej, hur ska det gå!” inför.

Vi tänker oss nu att sändningen är igång, du står vid sidan av scenen och ska på om tre sekunder. Vilka tankar far genom ditt huvud?
– Ha kul, ha kul, fyfan vad du ska vara glad som får göra detta, ha kul nu, kör!!!


Foto: Annika Berglund, SVT

Theoz

Trevligt att träffas! Hur känns det att äntligen göra Mellodebut?
– Jag är taggad, det ska bli jättekul! Lite nervöst, men taggad som sagt.

Beskriv din låt med tre ord!
– Energifylld, kärlek, glatt!

Om en annan, tidigare Melloartist skulle framföra ditt bidrag – vem skulle det vara?
– Oj vilken svår fråga! Kanske Eric Saade typ? Han är cool! 

Vad är det värsta som kan hända på scenen imorgon?
– Det värsta som skulle kunna hända är väl att man ramlar!

Vad tror du är det sista som kommer gå igenom skallen innan du ställer dig på scen?
– Gud jag vet inte… Jag är alltid så nervös precis innan, men jag tror att jag bara kommer gå in i mig själv och tänka på att ha kul.


Foto: Annika Berglund, SVT

Cornelia Jakobs

Nu är det 10 år sedan du var med i Mello sist! Då tävlade du med gruppen Love Generation. Hur känns det att vara tillbaka?
– Det känns ju skitbra, det är ju så mycket mindre stress att vara själv, för att man har mindre att hålla koll på. Det är helt enkelt bara skönare! På många sätt, för att jag känner mig mer nära det jag gör nu också, och då blir det en stress relief för att man känner sig trygg. 

Hur skulle du beskriva din låt med en filmtitel?
– Åh gud vad svårt! Kanske The Notebook? Det är en bra film, och det är lite samma typ av “Varför fattar du inte att det ska vara vi”-känsla!

Vad är det värsta som skulle kunna hända på scenen?
– Det värsta som skulle kunna hända är väl kanske att jag ramlar av scenen. Det är något som verkligen skulle kunna hända, jag kan vara ganska klumpig. Jag skulle eventuellt kunna råka knocka mig själv med pricken som jag ska ha på scen. Jag ska sätta igång den så att den snurrar, och jag brukar kunna vara lite yvig, så då skulle jag kunna få den i huvudet. Då kanske man svimmar, och det vore ju dumt. Så det står väl mellan de två!

Om du fick välja en annan artist som skulle framföra ditt bidrag, vem hade du valt då?
– Oj vilken som helst i hela världen? Matt Corby!


Text: Theo Hafström & Ellen Algren

/

Melodifestivalen 2022: Intervjuer från deltävling 1