Foto: Amanda Iversen

Nykomlingen waterbaby visar personlighet på by:Larm, men når inte hela vägen

Det är verkligen ingen som denna lördagskväll på Revolver vet vad de ska förvänta sig av det svenska stjärnskottet waterbaby. Hon har bara två låtar ute, och båda är features med andra artister. Men det är två låtar där hennes lena men ärliga röst förgyller vad både Hannes och Seinabo Sey gjort.

Trots de helt oklara förväntningarna är stället knökfullt när waterbaby tillsammans med sina tre bakgrundsmusiker kliver upp på scen. Alla fyra iklädda hemmagjorda waterbaby-tröjor. Artisten måste prata engelska med publiken för att göra sig förstådd, och det märks redan här att självförtroendet är på en bottennivå. Nervöst räknar de igång kvällens första låt och ett mycket behagligt R&B-stycke framförs. Den ännu osläppta musiken är genom spelningen faktiskt riktigt bra. Men livemässigt lyfter det inte alls. Det märks tydligt att detta inte är någonting som artisten är van vid, då hon fokuserar mer på att sjunga rent, snarare än att framföra låtarna på en livescen.

Det lite för mycket “gäsp”, men det är också väldigt trevligt att lyssna på.

Musiken som spelas är så otroligt soft att man nästan skulle kunna använda den som en kudde. Med andra ord: behagligt, men det kommer för guds skull aldrig igång. Hennes få egna låtar varvas med en Frank Ocean-cover som tyvärr känns helt överflödig när den framförs med bara akustisk gitarr och sång. Hennes osläppta låt 911 blir dock en fullträff hos publiken, som utan att ens ha hört den förr sjunger med i den medryckande refrängen, och det skulle helt ärligt inte vara förvånande om de nynnar på den än idag.

Sista låten är på ingång något tidigare än förväntat, men inte utan en överraskning. Hannes kliver upp på scen från publiken och tillsammans framför de låten Stockholmsvy. Och här påminns man tydligt om varför man kom hit från första början. Deras duett är som vi nu redan känner till den helt otrolig.

waterbaby har verkligen en bit kvar innan man kalla henne för en bra liveartist. Men hon är ändå på god väg. Låtarna som framförs samt hennes egna personlighet är så enkla att tycka om att det vore konstigt om inte detta resulterar i något stort i framtiden. Ikväll, på Revolver i Oslo visades det mycket kärlek till artisten och vice versa, men framförandet var ännu inte riktigt där.