Illustration: Hugo Hernqvist

Att köpa blommor som härskarteknik

Killtips på G!

I dessa mörka tider vill jag skänka lite extra tanke och omsorg till min favorithalva av befolkningen. Jag vet ju att ni är många manliga gosisar där ute som undrar “hur ska jag leva?” och bara vill att någon ska berätta det för er. 

“Varför finns det inga enkla svar? :(“ undrar ni. De finns, och jag ska ge er dem. 

I en socialantropologisk studie har jag funnit att män vid kyla tenderar att befinna sig inomhus, närmare bestämt i det egna hemmet. Denna slutsats är grundad på att andelen manliga personer minskar på både gator och torg såväl som i barer och dylikt. Den socialantropologiska studien är alltså jag – levande, gående, observerande. Men hey, det måste väl ändå räknas som någonting? Alla som skrivit B-uppsats eller så vet att en alltid döper saker till svåra ord, kallar det “studie” när det literally är en själv som ser någonting och tänker någonting om det. Som, ni vet, en gör när en typ finns?

Av detta drar jag i alla fall två slutsatser. Killar gillar inte att frysa (gullisarna, tänk att det fortfarande inte finns vantar i uppvikta-hipstermössan-stuket) och är således i mindre skala på ställen där en kan träffa en potentiell ny partner. “Men jag vill ju inte ha en partner, jag är ju kille?” tänker du nu. Och jag vet kära vän, jag vet! Men let’s face it; du är kall, tjejerna ute känns inte lika najs när ansiktena runnit av dem i snöovädret, och du orkar ändå inte ta dig dit de är, för det känns inte som en najs kväll att gå ut påMEN ditt behov av närhet, omvårdnad och fysiska aktiviteter som innefattar hundställning är dessvärre inte lägre för den sakens skull. När du stänger dörren för det kalla vädret stänger du även möjligheterna för ditt, trots allt, närhetssuktande hjärta. I denna årstid behöver du således någonting fastare! Någon att hålla fast vid – åtminstone till våren (eller om du är student, till Valborg). 

Du har säkert någon flört på G, men fram till nu har du inte fattat att du söker en deeper commitment och har således inte stört dig på att er relation är odefinierad och osäker och att hon skriver med 40 killar på DM, eller några gamla goingar från Tinder. Men nu står du ju helt handfallen – hur blir hon din? Den tanken har du inte behövt tänka förut, eller hur? Men gubben det är helt lugnt, jag sa ju det, jag tar hand om dig och bevarar din stolthet, dina privilegier och din överordnad.

Manipulation is the word! Det är som bekant vad alla bra relationer är byggda på, och varför ändra på ett vinnande koncept? “Hur?” undrar du? Svaret är enkelt.

Köp blommor. Att köpa blommor är vår tids mest ansedda härskarteknik, där tillhörigheten till denna kategori och till det manipulativa ännu inte är välkänd. Den har alltså inte blivit outad av någon Elaine Eksvärd-nisse ännu, och det är således helt fritt att skamlöst bruka den med spelad oskyldighet. 

Först och främst så finns det inget bra sätt att hantera att en fått blommor på. Jag har aldrig någonsin sagt tack för blommor på ett normalt sätt. Det är liksom ett “tack, vad fin du är”, kanske en kram som försöker något den aldrig kan uppnå. Det är ett försök till ett tacksamt leende, men som bara slutar i ett konstigt generat grin, lite snett nedåt med underkäken ut, så att en ser ut som prinsessan Victoria med dubbelhaka ungefär (jag vet, otrolig syn, fysiskt omöjligt). En kyss blir för mycket “jag låtsas leva i en film”, ett ligg blir bara “jag har aldrig fått en gåva någonsin och föddes typ igår”, och ett tack kommer alltid, aaalltid kännas för lite. Du har alltså fått henne att skämmas. Skam är bra! Du är nu i en överordnad situation.

Detta samtidigt som hon känner att hon står i tacksamhetsskuld till dig. Du får alltså inte skit för att du satt henne i en omöjlig sits där skam är oundvikligt, utan hon kommer känna sig skyldig dig någonting. Hon känner att hon måste ge någonting tillbaka, eller åtminstone vara extra trevlig och tillmötesgående. Du har henne right where you want her.

Ytterligare en gynnsam faktor är att blommor är högst synliga. De lär ställas i en vas om du inte är cheap och köpt något annat än snittblommor. Var inte cheap. En vas placeras oftast på ett bord eller i ett fönster. Unga tjejer äger oftast inte ett stort antal bord, och sannolikheten är därför hög att vasen således placeras vid matbordet. “Äta bör man annars dör man”, voilá, blommorna sticker henne i ansiktet hela tiden. Placeras blommorna i fönstret? Förbli vid gott mod, min vän. Unga tjejer har i regel även få fönster, och att hon sover, äter och lever i nära anslutning till fönstret där dina blommor landar får samma effekt. Såhär i vintertider är ljusinsläpp också någonting som uppskattas mer än vanligt. 

Tänk att bli pokead med tanken på en person flera gånger per dag, när en befinner sig i den ensamhet ens eget hem erbjuder. Vem hamnar i tankarna? Vem kommer hon höra av sig till? Jo, just det!

Hon skäms, hon känner sig skyldig dig något och när hon är själv är du ständigt i hennes tankar. Alltså; hur en får en närmare relation under de kallare månaderna serverat på ett silverfat! Du behöver inte vara rädd för att frysa, vara utan närhet eller förlora din stolthet. Du är inte heller tvungen att fortsätta famla efter de enkla svaren, du har dem. Bon Appétit och manipulate away!