fbpx

De bästa singlarna: vecka 46

Känns det som att himlen hänger grusgrå över din vardag? Oroa dig inte, vi kommer med veckans färgbomb i form av ny musik i syfte att kolorera just din helg! Veckans bästa singlar hittar du här, och nedan har vi satt svart på vitt om några av dem. Trevlig helg!


Promise And The Monster – Beating Heart

Det är en underlig och smått förvirrande känsla när en låt är lika hjärtklämmande sorglig som den är leendeframkallande vacker. Billie Lindahl, även känd under sitt alias Promise and the Monster, har precis släppt singeln Beating Heart som träffar något som många musiker säkert siktar på — det känslomässiga spektrumets mittpunkt.

Lindahls fängslande sång rör sig likt en jättelik flock starar i en ständigt cirkulerande formation. Ljudbilden är mörk, men drömlikt betryggande och trummorna är framåtdrivande på ett hypnotiserande sätt. Stråkarna och strängarna målar upp overkliga sinnesbilder av platser som bara existerar i fantasin. När allt detta sammanstrålar är det inget annat än fantastiskt. 

Robin Andersson

Rico Nasty – OHFR?

OFHR? är Rico Nasty i sitt esse. Hon är aggressiv, skrytsam och ger iväg en enastående ‘don’t give a fuck’-attityd. Dylan Brady från 100 gecs är också tillbaka som producent och ger låten en hård och otäck vibe, vilket smälter ihop perfekt med Ricos raspiga röst. Tillsammans lyckas Brady och Rico Nasty skapa ett mellanting mellan Ricos mer pop- och moshpitvänliga låtar med en otroligt effektfull och slående refräng, samt ett tungt men abstrakt beat.

Vi börjar nu närma oss släppet av Rico Nastys första officiella album Nightmare Vacation, och om albumet i sin helhet kan mäta sig med denna singel kan man förvänta sig ett sent inslag bland årets bästa album.

Oscar Johansson

Lil Nas X – Holiday

2019 års guldpojke är äntligen tillbaka — och det var på (hög)tiden. Lil Nas X har under året ständigt hintat om hans stundande debutalbum, där en snutt av den kommande singeln Call Me By Your Name väckte höga förväntingar hos fansen, däribland Rihanna.

Istället gavs vi istället den tidiga julklappen Holiday, som trots titeln inte riktigt anspelar på högtidstemat mer än i raden “I got hoes on hoes and they outta control”. Med insinuationer om sin sexualitet och explosionsartade framgång levererar han dubbelmening efter dubbelmening: “I might bottom on the low, but I top shit”, och ja, ni fattar. Resultatet blir otroligt underhållande och medryckande — men samtidigt så extremt betydelsefullt och nödvändigt för hiphopkulturen.

En ikonisk låt med en ikonisk video av en ikon i vardande, som med sin musik och persona för första gången på länge breddar vad och vem en rapartist kan vara.

Theo Hafström


Hela listan hittar du här!

/

De bästa singlarna: vecka 46