fbpx

De bästa singlarna: vecka 40

Tyckte ni att vi spädde på höstdeppen ni försökt undkomma med vår grymma höstlista? Lugnt, om ni hellre lever i nuet eller bara vill veta vilken den bästa nya musiken för veckan är har vi självklart tagit reda på det denna vecka med! Nedan kan du läsa om några av favoriterna, resten hittar du i vår Spotifylista här!


Joensuu 1685 – All Around You

Helsingfors-trion Joensuu 1685 bildades 2007 och har sedan dess endast släppt ett album men i år laddar de för en comeback. Över de senaste månaderna har de släppt ett gäng singlar, och den här veckan levereras den sprudlande All Around You.

Sången är vemodig och vädjande, vilket ger en riktigt schysst kontrast till hur livlig och lycklig instrumentationen är. Trummorna stampar sig fram kraftigt och den färgglada synten glänser likt en ädelsten i solljus. Kombinera detta med den drömska ljudbilden och det finns två sätt att avnjuta den här otroliga låten. Antingen ligger man på mattan med ett glas vin intill sig och låter den gångna veckan passera till dessa fina melodier. Eller så springer man halvdansandes fram och tillbaka genom lägenheten och låter hela grannskapet undra vad som har slagit snett. För egen del blir det nog en blandning av båda.

Robin Andersson

Jorja Smith feat. Popcaan – Come Over

Det kanske bara är jag som saknar dancehall-vågen som sköljde över oss för några år sedan, men Jorja Smith tillsammans med Popcaan ber mig att Come Over med deras senaste singel – och det är en förfrågan jag är allt för svag för att tacka nej till. 

Här får vi njuta av Jorja Smiths uppfriskande old school-take på genren, något hon tidigare visat att hon klarar av med bravur på singeln Be Honest. På Come Over är dock beatet hårdare, melodin mer förförisk, och med det sagt blir helheten mer klubbanpassad. Förhoppningsvis är Jorja Smith en av de artister som kan ta dancehall tillbaka lagom till när klubbarna öppnar upp igen, för oj vad man behöver ljudet av en air horn i sitt liv.

Theo Hafström

Agent Blå – Lay in my Arms

Göteborgsbandet Agent Blå vet hur man skapar stämning. Atmosfäriska syntar, riviga gitarrer och Emelie Alatalos känslofyllda, nakna röst bildar en låt som kryper in under huden på en. “I don’t think you’d understand / I don’t either / If you’re not disappointed / Then I am for the both of us ” sjunger hon med en våldsam kraft, och kapslar in smärtan som strålar ut från gitarrstråkarna och textraderna. När produktionen sedan exploderar i bryggan kastas vi rakt in i en känslostorm som känns lika förödande som vacker – det är kaotiskt men samtidigt precist, och Agent Blå lyckas fånga en frustration, en smärta, som annars är svår att greppa.

Daria Spitza


Hela listan hittar du här!

/

De bästa singlarna: vecka 40

Mejla skribenten!