Illustration: Maja Bjurman

Darling Baby

Jag ber dig stanna bilen. Det är tre hästar som går och betar i en hage. Vi svänger av, ställer bilen intill staketet. Du kliver inte ur. Jag lämnar bildörren öppen och springer en bit längs vägen i motsatt riktning. Faller och skrapar knäna. Hästarna är alldeles nära nu jag ser deras varma ögon under luggarna. Saknar mamma. Jag hör hur du kommer mot mig. Hör att du är rädd. Jag vill inte att du ska komma nära mig.

*

Jag trycker ner dig mot madrassen och det är knappt ljust i rummet, bara lyktorna från dom passerande bilarna bryter det kompakta mörkret då och då. Det regnar. Din överläpp är fuktig av svett, mina fingrar är sammanflätade med dina. Jag låter håret falla över ditt ansikte och du låter dina fingertoppar följa konturerna av min ryggrad. Sen reser du dig plötsligt upp. Lämnar mig ensam i sängen. Jag hör hur du spolar inne i badrummet. Vänder mig och låtsas somna om.

*

Dom vänder jorden ute på fälten. Den mörka myllan och fåglarna som kommer efteråt och pickar masken ur den. Mina naglar har ett band av smuts och jag tar långa bad för att tvätta bort dammet. Det är smutsigt här. Gatorna. Luften. Maten vi inte själva lägger på våra tallrikar. Lakanen. Dom flottiga heltäckningsmattorna. Mina tänder. Ditt hår. Sanden jag går barfota genom. Skogarna. Jag sover inte på flera nätter. Hör dig andas. River över mina armar. Stryker försiktigt över dina. Jag försöker drömma. Försöker stänga ögonen så hårt att dom inte ska gå att öppna. Har ansiktet ner i kudden. Gråter ljudlöst. Sitter intill elementen i gryningen och du säger åt mig att komma och lägga mig igen.

*

Vi går mellan barerna och i mörkret känns din hand alldeles varm. Vi håller oss stilla. Försöker att inte vara på väg. Du kysser mig innan jag druckit ur glaset och runt oss är alla i rörelse hela tiden. Jag håller båda händerna i luften.       
          Väntar på att allting ska levitera.

Texter: Siri Collmar