fbpx
Albumomslag till Livsriket. Fotat och skapat av Lina Westbergh tillsammans med Joakim Alfvén

ALBUMPREMIÄR:
Livsriket – Joakim Alfvén

Imorgon släpper Joakim Alfvén sitt debutalbum Livsriket – en vacker, intim skiva som ställer några av livets mest återkommande frågor på sin spets. Körer, syntar och ett träffande textförfattande skapar en atmosfärisk, drabbande känsla, samtidigt som de experimentella inslagen överraskar och förundrar. På titelspåret medverkar också vispop-artisten Daniela Dahl, och folkmusikern tillika musikproducenten Elias Sjöwall spelar fiol albumet igenom.


Idag har vi på KULT äran att stå för premiären av hela albumet – det vill säga: du kan redan nu tjuvlyssna på de magnifika spåren som gömmer sig på Livsriket!

Vi har också tagit tillfället i akt och ställt några frågor till Joakim:

Hur känns det att låta debutalbumet se världens ljus?
– Både nervöst och spännande, som att vara på ett tåg med obestämd destination. Chihiro i Spirited Away kände nog lite samma när hon kom till badhuset: Vart är jag, vem är jag, hur kommer jag hem igen?

Berätta lite om albumet! 
Det har varit kul att äntligen göra något med helhetstänk! En stor del av mig är film, spel och att bygga fiktiva världar, det sistnämnda är vad detta i mångt och mycket är ett försök till. En första anhalt och förhoppningsvis inte den sista! 

Vad symboliserar Livsriket för dig?
Det symboliserar lite utav en resa. Dels musikaliskt mår musiken nog bäst av att lyssnas i följd men också story-mässigt då texten anspelar på att sakta försvinna in i något som är större än en själv. 

Ett av spåren heter Drömmarna – vad är drömmarna just nu?
Mindre Corona och mer rymdforskning!


/

ALBUMPREMIÄR: Livsriket – Joakim Alfvén