De bästa singlarna: vecka 45

Dags att krossa alla karvade pumpor och byta ut dem till halmbockar och ljusstakar? Sakta i backarna, trots att julmust (äntligen? eller?) och diverse julgott sedan länge har infiltrerat livsmedelbutiker är det väl ännu inte riktigt dags att låta Michael Bublé och Mariah Carey infiltrera våra hjärnor (eller? ELLER?). För återigen har vi samlat det bästa från veckan i listan här, samt skrivit några rader om några av favoriterna nedan. Med det sagt önskar vi er en trevlig helg!


Del III – Kärlek är ett brev som aldrig skrevs

Göteborgsbandet Del III har på den senaste tiden blivit ett välbekant namn inom stadens indiescen, då de gång på gång levererat klassisk mörk indiepop som staden nu gjort sig känd för att stå för. De följer nu upp fjolårets EP-släpp med den rykande färska singeln Kärlek är ett brev som aldrig skrevs. Som vanligt står det råa och ärliga i centrum när bandet sätter känslorna på utsidan och försöker skildra svartsjuka och den naiva tro om att man kan stå emot det. Gedigen källarindie i sann DIY-anda med brutalt känslosam text är kanske det bästa receptet som Göteborg gett oss, och detta är ännu ett exempel på just det.

Gustav Stjernkvist

LucnhMoney Lewis – Cheat

LunchMoney Lewis är ett namn som kanske inte ringer många klockor. Några hits finns där, javisst, och han är låtskrivare till bland annat Jason Derulos ofrånkomligt suggestiva Rix FM 2017-hit Swalla. Med Cheat får vi en anledning att minnas honom lite mer. 

Cheat är en låt som likt många andra nutida släpp kör på funk-spåret, men inte har vi något emot det. Nej, tvärtom, funken välkomnas med öppna armar! Härliga basslingor och mjuka syntar inger en känsla av att sommarens rosa skimmer fortfarande omger en, och LunchMoney Lewis autotune-sång är poppig och lätt att sjunga med till. Alla rätt, det vill säga. Cheat försöker väcka våra otrohetsbegär, och det känns både humoristiskt och seriöst på samma gång när han försöker locka oss till att gå hem med honom istället för med våra tråkiga partners. Just sayin’. Baby you should cheat tonight.

Ellen Algren

Sega Bodega & Låpsley – Make U Stay

Sega Bodegas och Låpsleys nya (och något otippade!) samarbete är lika hypnotiskt som stilla psykotiskt. “We wanted to merge trance and garage whilst simultaneously feel like it was us, and it came together so naturally.” berättar Sega Bodega.

Trots alla odds — som till exempel faktumet att ena halvan av duon i vanliga fall gör varken särskilt mycket trance eller garage — känns låten faktiskt förvånansvärt naturlig. Låpsleys vokalfrämträdande är upp-pitchat till max medan Sega Bodegas röst är mörk och dov, och tillsammans skriver de om svartsjuka över en fruktansvärt snygg melodislinga. Alltihopa paketerat i en rik, böljande produktion och, givetvis, ackompanjerat av en fruktansvärt snygg musikvideo. Kort och gott: 10/10! Fullpott! Behöver något mer tilläggas? Trodde väl inte det. Titta och lyssna istället!

Daria Spitza


Hela listan hittar du här!